reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Jak będziesz mieć liste, to podziel się bo ja też pierwsze dziecko w drodze :D. W weekend mąż ma usiąść pooglądać szpitale na necie w którym rodzic, popatrzeć na ich oceny itp, kółka mu zasugerowalam i on głównie trasy dojazdu bo to on zapewne będzie mnie wiozl: musimy brać pod uwagę- noc, poranne korki, popołudniowe korki, zamknięcia ulic, wypadki na odcinkach gdzie są stłuczki często i gołoledź albo śnieg bo co jeśli zaniemoge np w lutym.
Jak już wybierzemy szpital to planujemy zrobić jazdy testowe: od której strony się wjeżdża, jak wygląda parking jeśli chodzi o miejsce czy jest itp. tatę i brata też poproszę żeby się przejechali jakby się zaczęło a męża nie było pod reka to liczę na nich.
Pewnie jak juz bede miala konkret, po rekonesansie, opiniach chętnie się podzielę😉. Mam znajomą, która ma 10ma-cznego synka z nią też skonfrontuje, ale .
jak juz powiem światu, narazie wie Mama i Mąż 😃!

Ja też O tych wszystkich rzeczach nie myślę, jakoś to dla mnie za szybko.
Do Kiedy będziesz pracować? Mój jest zły że nie idę na zwolnienie, dwóch lekarzy wypowiedział się, że nie ma potrzeby. I ja tak sobie pomyślałam, że po co mam siedzieć sama w domu jak póki co mogę być między ludźmi 🤔
A co do Twojego,... to jak to przeczytałam to było słodkie, ale jak byłabym na Twoim miejscu tooooo😡😡😡😡
Po USG będziesz fruwac że szczęścia ❤🥰😍
Ja czuje się dobrze, a ze pracuje zdalnie na pewno do końca roku, to mam psychiczną swobodę, bo czuje sie bezpiecznie w domu. Dużo w pracy sie dzieje, ale dzięki temu nie rozmyślam. Planuje pracować ile się da w takim trybie, jesli dalej będę tak dobrze się czuła. Kregosłup może sie buntować, bo mam z nim problemy od końca 2013r., zatem jak brzuch juz będzie duży, to pewnie pójdę na L4. Lekarka chciała dawać mi L4, ale mialam pomiędzy urlop i 2tyg.lezalam, teraz czuje większą moc.

Hehe weź on szuka zainteresowania jakby juz był zazdrosny, widzi ze piersi rosna i mówi:ale nie dla mnie! Przeszla mi juz później na niego złość, nawet zalatwil mi sprawę w Orange 😉. Dopóki nie mam brzucha, to chyba on jakoś nie ogarnia.
O matce mi swojej mowi, bo miała wczoraj zabieg z endoroteza w kolanie, to go interesuje, a ma 84 lata.
Powiedziałam wracam dzis z biura (jade na badanie + zatrudniam nową osobę i podpisuje umowe), to ma byc OBIAD dla Dzidziu + Dzidzi ❤❤❤! Zrobi piergoli z torebki, Ok ale juz raz cebulkę do takich spalił 🙈🙈🙈!

Ajc, ja juz mialam kilka dni spokojnych bez wiekszych objawow i wczoraj i dzis znowu wymioty i mdlosci z kosmosu, to juz 12+5 wiec mogloby odpusczac
Mimo wymiotow i jedzenia niezbyt sporo mam 1,5kg na plusie i nie dopinam juz spodni, wiec musze ogarnac juz jakies ciazowe, w sukienkach wygladam jakbym sobie pojadla porzadnie :D

Mam dzis wolne w pracy wiec w plqnie wielkie porzadki u starszakow :)

Co do zakupow to mam wozek, ale cala reszte rozdalam wiec tez beda potrzebme zakupy, plus taki ze juz wiem czego potrzebuje a czego nie :) przy najstarszym lozeczko robilo za kosz na czyste pranie, przy mlodszej nawet go nie zlozylismy, wiec teraz nawet nie bede ohladac dzieciecych lozeczek przed jakims 2rz 🤣 moze kosz mojzeszw, albo ewentualniw dostawka typu chicco next to me...
Fotelik tez musimy kupic i przymierzyc ale najpierw nas czeka zmiana samochodu zeby weszly 3 foteliki z tylu, starszak mimo 6lat jezdzi nadal tylem w rwf, a czasem w fwf ale 3latka jeszcze w dlugo pojezdzi w rwf, ma dopiero 9kg a on jest tylem do 25, wiec no, malo samochodow zmiesci bezpiecznie 3 dzieci :/

Dzień dobry,
Piękny dziś dzień mamy 😊
Cukry mam w normie, więc jest super 😁

ADAC można sobie podarować, ważne żeby przeszły test plus. Baza nie jest potrzebna, wystarczy isofix.
Bzdura. Znajdź mi łupinę z isofix 😂 ADAC jest bardzo istotny a Test Plus przechodzą tylko foteliki RWF, do tego jest to test nieobowiązkowy. Chcesz, to woź noworodka w takim, którego nie możesz wyciągnąć z samochodu. Chyba zapomniałaś jak bardzo delikatne są takie dzieci? Fotelik 0-18 np Klippan nie są polecane dla najmniejszych dzieci. No i ten nie kosztuje poniżej 1000 zł 😂

@Majjka. Axkid Minikid świetny, drugi fotelik.

@amely88 nam się nie sprawdził. Córeczka wybudzała się jak jej w nocy chciałam skontrolawac temperaturę. Ale był moim pierwszym wyborem 😊

@Dzidziu wal jak w dym 😄

@PałkaZapałka swietny pomysł z tą jazda próbną. Będzie mniej stresu. A i ten plan z odkładaniem też. Na same szczepienia do roku wydaliśmy już prawie 2000 zł. Do tego wizyty pediatry. Od marca do lipca tylko domowe w razie potrzeby. A taki lekarz nie życzy sobie 100 zł.

@alpine mam ten sam dylemat z samochodem. Niby auto mam duże, ale nie jestem pewna czy wejdą 3 foteliki w drugim rzędzie siedzen. Starszaka nie przeniosę ani do przodu ani do 3 rzędu siedzen, bo uważam, że jest to niebezpieczne. Tym bardziej z tylu- przecież to strefa zgniotu! Jak już się trochę lepiej będę czuła podjadę do sklepu, poprzymierzam. Spać przez to nie mogę.

Zmykam walczyć że śniadaniem.

Ja dzis czytam Was, ale jakos mam doła, wozweczki, maty, bukajaczki, ochraniacz, specjalne jakies buteleczki, bidonki pojecia o tym i jakos mi smutno. Nie mam jeszcze czasu sie tym zajac, bo pracuje i czuje sie jal głupia!

Do tego Mąż jest na przymusowej kwarantannie ( pomysł w jego pracy), bo zawiózł matke do szpitala, na planowany zabieg i drażni mnie od rana! Jeszcze w pziamie jest i pyta co mu powiem fajnego.

Jutro mam USG, to będę weselsza ❤❤❤!
Miłego wieczoru Girls 😃👍!
Ja o takich rzeczach nawet jeszcze nie myślę 😄

Pewnie jak juz bede miala konkret, po rekonesansie, opiniach chętnie się podzielę😉. Mam znajomą, która ma 10ma-cznego synka z nią też skonfrontuje, ale .
jak juz powiem światu, narazie wie Mama i Mąż 😃!

Ja czuje się dobrze, a ze pracuje zdalnie na pewno do końca roku, to mam psychiczną swobodę, bo czuje sie bezpiecznie w domu. Dużo w pracy sie dzieje, ale dzięki temu nie rozmyślam. Planuje pracować ile się da w takim trybie, jesli dalej będę tak dobrze się czuła. Kregosłup może sie buntować, bo mam z nim problemy od końca 2013r., zatem jak brzuch juz będzie duży, to pewnie pójdę na L4. Lekarka chciała dawać mi L4, ale mialam pomiędzy urlop i 2tyg.lezalam, teraz czuje większą moc.

Hehe weź on szuka zainteresowania jakby juz był zazdrosny, widzi ze piersi rosna i mówi:ale nie dla mnie! Przeszla mi juz później na niego złość, nawet zalatwil mi sprawę w Orange 😉. Dopóki nie mam brzucha, to chyba on jakoś nie ogarnia.
O matce mi swojej mowi, bo miała wczoraj zabieg z endoroteza w kolanie, to go interesuje, a ma 84 lata.
Powiedziałam wracam dzis z biura (jade na badanie + zatrudniam nową osobę i podpisuje umowe), to ma byc OBIAD dla Dzidziu + Dzidzi ❤❤❤! Zrobi piergoli z torebki, Ok ale juz raz cebulkę do takich spalił 🙈🙈🙈!
Najważniejsze, że się Stara.🙈😂 faceci chyba czuja się zazdrosni. To nasze pierwsze dziecko, ale już patrzy na to, że wszyscy pytają o mnie i malucha, A na Niego to teraz Ty musisz wszystko robić, Ania niech leży i pachnie 😂🙈 dziś w nocy nie mogłam spać, jeszcze o 4.20 patrzyłam na telefon, A 5.40 budzik...na to mój przed wyjściem czyli o 6.30( ja mogę spać do 7.15😡) wlazł na mnie tu lozka, wycalowal 🥰 normalnie byłabym zła, ale mnie to rozczulilo..z brzuszkiem też się pożegnał ❤😍 ale wie, że za parę miesięcy mały ktosiek zabierze mu mnie...
Co do jedzenia to prosi, żebym chociaż to robiła, A On zajmie się reszta🥰

Ekstra! Noooo widzisz Córcia będzie ❤❤❤! Cieszę się bardzo że wszystko dobrze 😃👍! Gratulacje 🥰!
Gratuluję wymarzonej Córci ❤️❤️❤️ Kurczę, to niesamowite, że Twoje przeczucie się spełniło 😄 Super 😘

Dziewczyny,
powodzenia na dzisiejszych wizytach i badaniach 😘

Moja wiedza wyprawkowa po kilkunastu latach również jest niemalże zerowa 😅 Ale mam kumpelę z małym bobo i drugim w drodze, która sama zaoferowała, że pomoże jeśli chodzi o kwestie wyprawkowe aby nie kupować zbędnych rzeczy. Jednak na to przyjdzie jeszcze czas a teraz nawet nie zaprzątam tym sobie głowy 🙂

P.S. Zatraciłam się w “Kalifacie” 😁

Tez mnie samochód stresuje. Mój to normalny hatchback i idealny dla 2 dzieci. Trójki już bezpiecznie nie wsadzę. Trzech rzędów siedzeń tez nie chce bo dziecka do ostatniego rzędu nie dam. Tu często karambole są i nie, nie, nie. Duży terenowiec by dał radę i możemy zamienić auta z mężem ale ja jestem sierota w parkowaniu 😁 a im większy samochód tym gorzej. Chcialabym mały ale żeby pomieścił wszystko 😂

reklama
@LaetitiaAinos - no nie zgodzę się. ADAC jest ważny, owszem, natomiast często przy ADACu są błędnie przeprowadzane testy. My tak np mieliśmy, że przy jeden z naszych fotelików nie przeszedł ADAC, za to test plus z palcem w nosie i co się okazało? Że na filmiku, w którym pokazywali jak fachowiec z ADAC montował fotelik, to zrobił to błędnie i później się dziwią, że testu nie zdaje.
Łupiny masz na pasy, ale późniejsze foteliki spokojnie możesz montować na isofix lub nawet rwf na pasy (sami mamy dwa takie foteliki).
Jakim cudem mam nie umieć wyjąć noworodka z samochodu i jego fotelika? Możesz mi to wyjaśnić?

My przy czwórce dzieci planujemy dalej zostać na Zafirze. Zosia (przodem do kierunku) będzie z przodu siedzieć, Szymon i Lilianka - rwf plus ja na środku, a najmłodsze w bagażniku. Nie jest to opcja idealna, ale póki co jedyna, która jest jak dla nas sensowna.

Do góry