reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja też polecam kupić samą gondolę a później dobrą spacerówkę. Gondole firmy Bebetto używaliśmy 7mies. Potem męczyłam się ze spacerówką z zestawu 2w1. Na roczek kupiliśmy wózek typu parasolka. Jest w aucie, zajmuje mało miesjca, idealna na spacery po chodniku czy do sklepu. U rodziców w teren (las, nad rzekę, łąki) mamy starszy model quinny który idziw po nierównościach jak czołg. Wyglądu może nie ma, ale jest idealny na wyboiste drogi
Też wybrałam Bebetto. Gondola 👌
Teraz szukam wózka rok po roku, nejlepiej jeden za drugim i szczerze nic nie ma. Czekam aż wyjdzie Gazelle z Cybexa. Kupię ją na próbę.

reklama
Co do drinków - bezalkoholowe mojito to smak mojej 1 ciazy😜 wtedy straszne upały były, bo termin na wrzesień i mąż mi zawsze robił limonkę z mięta, cukrem trzcinowym, lodem i woda gazowana, pyyycha. Teraz bym sie bała o gardło, bo jest bardzo podatne na zimne, głównie przez ten refluks... wiec pewnie sie ograniczę do grzancow z piwa bezalkoholowego albo po prostu wyciśnięte cytrusy z imbirem i miodem na ciepło😉
Ananas puszki zblendowac z mleczkiem kokosowym i jesy pinakolada! 🍹

A mi się nie sprawdziło łóżeczko 😂 Chyba z miesiąc szukałam idealnego materaca, czytałam itd, a młoda i tak wolała spać z nami, a odkąd skończyła 17 miesięcy to śpi w normalnym łóżku. Teraz pożyczę takie przystawiane do łóżka. Do spania polecam śpiworki - koce i kołderki są niezbyt bezpieczne.
Za to bardzo lubiła karuzelę, maty ze zwisającymi elementami. Stoliczek edukacyjny zlała ;) I najbardziej lubiła takie plastikowe cholerstwo z biedronki co miało drażniące melodyjki - w ogóle bateria nie chciała w tym się rozładować.
I jeśli planujecie KP i chcecie o nie walczyć, a będziecie mieć jakieś problemy w karmieniu to polecam z medeli taki pojemniczek, który się wiesza na szyi i odchodzą z tego żyłki, które przykleja się do piersi - dziecko ssąc pierś jadło też mleko z tej butli (swoje lub mm) - w ten sposób można rozkręcić sobie laktację. No i jest to alternatywa dla butli.

Dziewczyny, ja wiem, że jeszcze wcześnie, ale pytanie do bardziej doświadczonych mam.
Co uważacie za must have w wyprawce a co jest kitem? Gniazdka? Bujaczki? Etc... Moje koleżanki nie za bardzo są mi w stanie pomóc... Jedyne czym się kierują to chyba jak wydać miliony monet.... Jedyna słuszna strona to bebe concept.. No a ja jeszcze nie stworzyłam maszynki do pieniędzy 😂 z dzieckiem ich nie urodzę 😂

Powiem Ci ze Bujaczek fajna sprawa bo możesz No obiad robić a bobasek w bujaczku i masz go na oku, co do gniazdka nie wypowiem się bo nie miałam

Dziewczyny jak u was kwestia mycia okien? Dziś umylam dwa okna, mam nadzieje, ze nie zaszkodziłam dziecku, ale były już tak brudne, a za ponad 2 tygodnie mamy ślub i trzaskanie. Wiec chciałam żeby były czyste 😑

[QUOTE="Patii_666, post: 20106608, member" aa no i jeśli mogę coś dodac od siebie, to ja będę kupowała najtańsza gondole a potem dobra spacerówkę, dlatego że dziecko w gondoli jest z 5miesiecy max, ja z synem kupiłam wózek za 1600 2w 1i po8miesiacach był do dupy trzeszczał, urwał mi się metal na dole do torby, ciężko się jeździło mimo że mieszkam w mieście, dla mnie tragedia, więc teraz najtańsza gondola potem dobra spacerówka!
[/QUOTE]
Koleżanki (które mają małe dzieci) polecały mi to samo. Ponoc te spacerówki 2w1 zrobione z gondoli są strasznie ciężkie i później i tak kupowały kolejne lżejsze. Jednak ja jak się rozglądałam po necie to zauważyłam że ciężko jest znaleźć sama gondole. Wszędzie tylko widzę 2w1, 3w1 hmmm

reklama
Dziewczyny jak u was kwestia mycia okien? Dziś umylam dwa okna, mam nadzieje, ze nie zaszkodziłam dziecku, ale były jużk tak brudne, a za ponad 2 tygodnie mamy ślub i trzaskanie. Wiec chciałam żeby były czyste 😑
Tez o tym myślę ale jak rozmawiałam z mama to mowila ze mam nie myć ze jak maz nie umyje to ona sama przyjedzie mi umyć haha Mamy trzeba słuchać :p
Zdania są podzielone. Niby można ale nie wiem jak wy, ale mi się już zdarzyło że jak coś wysoko sięgałam z szafki i mi się rozciągnął tak jakby brzuch to mnie zaraz zabolało i później czułam to ciagniecie więc jestem ostrożna.

Do góry