reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja też polecam kupić samą gondolę a później dobrą spacerówkę. Gondole firmy Bebetto używaliśmy 7mies. Potem męczyłam się ze spacerówką z zestawu 2w1. Na roczek kupiliśmy wózek typu parasolka. Jest w aucie, zajmuje mało miesjca, idealna na spacery po chodniku czy do sklepu. U rodziców w teren (las, nad rzekę, łąki) mamy starszy model quinny który idziw po nierównościach jak czołg. Wyglądu może nie ma, ale jest idealny na wyboiste drogi
Też wybrałam Bebetto. Gondola 👌
Teraz szukam wózka rok po roku, nejlepiej jeden za drugim i szczerze nic nie ma. Czekam aż wyjdzie Gazelle z Cybexa. Kupię ją na próbę.

reklama
Co do drinków - bezalkoholowe mojito to smak mojej 1 ciazy😜 wtedy straszne upały były, bo termin na wrzesień i mąż mi zawsze robił limonkę z mięta, cukrem trzcinowym, lodem i woda gazowana, pyyycha. Teraz bym sie bała o gardło, bo jest bardzo podatne na zimne, głównie przez ten refluks... wiec pewnie sie ograniczę do grzancow z piwa bezalkoholowego albo po prostu wyciśnięte cytrusy z imbirem i miodem na ciepło😉
Ananas puszki zblendowac z mleczkiem kokosowym i jesy pinakolada! 🍹

A mi się nie sprawdziło łóżeczko 😂 Chyba z miesiąc szukałam idealnego materaca, czytałam itd, a młoda i tak wolała spać z nami, a odkąd skończyła 17 miesięcy to śpi w normalnym łóżku. Teraz pożyczę takie przystawiane do łóżka. Do spania polecam śpiworki - koce i kołderki są niezbyt bezpieczne.
Za to bardzo lubiła karuzelę, maty ze zwisającymi elementami. Stoliczek edukacyjny zlała ;) I najbardziej lubiła takie plastikowe cholerstwo z biedronki co miało drażniące melodyjki - w ogóle bateria nie chciała w tym się rozładować.
I jeśli planujecie KP i chcecie o nie walczyć, a będziecie mieć jakieś problemy w karmieniu to polecam z medeli taki pojemniczek, który się wiesza na szyi i odchodzą z tego żyłki, które przykleja się do piersi - dziecko ssąc pierś jadło też mleko z tej butli (swoje lub mm) - w ten sposób można rozkręcić sobie laktację. No i jest to alternatywa dla butli.

Dziewczyny, ja wiem, że jeszcze wcześnie, ale pytanie do bardziej doświadczonych mam.
Co uważacie za must have w wyprawce a co jest kitem? Gniazdka? Bujaczki? Etc... Moje koleżanki nie za bardzo są mi w stanie pomóc... Jedyne czym się kierują to chyba jak wydać miliony monet.... Jedyna słuszna strona to bebe concept.. No a ja jeszcze nie stworzyłam maszynki do pieniędzy 😂 z dzieckiem ich nie urodzę 😂

Powiem Ci ze Bujaczek fajna sprawa bo możesz No obiad robić a bobasek w bujaczku i masz go na oku, co do gniazdka nie wypowiem się bo nie miałam

Dziewczyny jak u was kwestia mycia okien? Dziś umylam dwa okna, mam nadzieje, ze nie zaszkodziłam dziecku, ale były już tak brudne, a za ponad 2 tygodnie mamy ślub i trzaskanie. Wiec chciałam żeby były czyste 😑

[QUOTE="Patii_666, post: 20106608, member" aa no i jeśli mogę coś dodac od siebie, to ja będę kupowała najtańsza gondole a potem dobra spacerówkę, dlatego że dziecko w gondoli jest z 5miesiecy max, ja z synem kupiłam wózek za 1600 2w 1i po8miesiacach był do dupy trzeszczał, urwał mi się metal na dole do torby, ciężko się jeździło mimo że mieszkam w mieście, dla mnie tragedia, więc teraz najtańsza gondola potem dobra spacerówka!
[/QUOTE]
Koleżanki (które mają małe dzieci) polecały mi to samo. Ponoc te spacerówki 2w1 zrobione z gondoli są strasznie ciężkie i później i tak kupowały kolejne lżejsze. Jednak ja jak się rozglądałam po necie to zauważyłam że ciężko jest znaleźć sama gondole. Wszędzie tylko widzę 2w1, 3w1 hmmm

reklama
Dziewczyny jak u was kwestia mycia okien? Dziś umylam dwa okna, mam nadzieje, ze nie zaszkodziłam dziecku, ale były jużk tak brudne, a za ponad 2 tygodnie mamy ślub i trzaskanie. Wiec chciałam żeby były czyste 😑
Tez o tym myślę ale jak rozmawiałam z mama to mowila ze mam nie myć ze jak maz nie umyje to ona sama przyjedzie mi umyć haha Mamy trzeba słuchać :p
Zdania są podzielone. Niby można ale nie wiem jak wy, ale mi się już zdarzyło że jak coś wysoko sięgałam z szafki i mi się rozciągnął tak jakby brzuch to mnie zaraz zabolało i później czułam to ciagniecie więc jestem ostrożna.

Do góry