reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny, ja wiem, że jeszcze wcześnie, ale pytanie do bardziej doświadczonych mam.
Co uważacie za must have w wyprawce a co jest kitem? Gniazdka? Bujaczki? Etc... Moje koleżanki nie za bardzo są mi w stanie pomóc... Jedyne czym się kierują to chyba jak wydać miliony monet.... Jedyna słuszna strona to bebe concept.. No a ja jeszcze nie stworzyłam maszynki do pieniędzy 😂 z dzieckiem ich nie urodzę 😂
Też jestem ciekawa czy część rzeczy to moda czy trzeba je mieć. 🤔 Jedyne co bym chciała mieć to takie mobilne łóżeczko na kółkach, które mogę przestawić na bujaczek a z czasem na krzesełko do karmienia.

reklama
W ogóle jak to jest czy można chodzić do lekarza na nfz i do lekarza prywatnie? Czy to e ogóle da się pogodzić? Żeby właśnie nie wydawać milionów na wyniki krwi?

Dziewczyny, ja wiem, że jeszcze wcześnie, ale pytanie do bardziej doświadczonych mam.
Co uważacie za must have w wyprawce a co jest kitem? Gniazdka? Bujaczki? Etc... Moje koleżanki nie za bardzo są mi w stanie pomóc... Jedyne czym się kierują to chyba jak wydać miliony monet.... Jedyna słuszna strona to bebe concept.. No a ja jeszcze nie stworzyłam maszynki do pieniędzy 😂 z dzieckiem ich nie urodzę 😂
Ja z kokona jestem zadowolona, ja kupiłam jakiś najtańszy na allegro, ale jak kładłam małego na naroziku w nim to wiedziałam że nie spadnie, tak samo z bujaczkiem miałam dwa jeden do 9kg i drugi na prąd co sam się bujał muzyczka itd, i z tego pierwszego byłam zadowolona bo jak. Musiałam coś w kuchni zrobić to kładłam go na stole i był zadowolony a z tego dużego bujaczka to on w nim wgl nie chciał siedzieć i szybko go sprzedałam i karuzela też jest super do łóżeczka, aa no i jeśli mogę coś dodac od siebie, to ja będę kupowała najtańsza gondole a potem dobra spacerówkę, dlatego że dziecko w gondoli jest z 5miesiecy max, ja z synem kupiłam wózek za 1600 2w 1i po8miesiacach był do dupy trzeszczał, urwał mi się metal na dole do torby, ciężko się jeździło mimo że mieszkam w mieście, dla mnie tragedia, więc teraz najtańsza gondola potem dobra spacerówka!

Z tym byciem w gondoli to różnie. Moja najstarsza córka jakieś 10 msc jeździła. Później na czworakach w gondoli świat podziwiała. Z gondolą to dobrze mieć dużą, ja mam obecnie firmy caramello czy jakoś tak i oni mają je o kilka cm dłuższe niż pozostali producenci.

Z tym byciem w gondoli to różnie. Moja najstarsza córka jakieś 10 msc jeździła. Później na czworakach w gondoli świat podziwiała. Z gondolą to dobrze mieć dużą, ja mam obecnie firmy caramello czy jakoś tak i oni mają je o kilka cm dłuższe niż pozostali producenci.
My tez wlasnie wybraliśmy wozek z dluga gondola, wózek bebetto i syn długo jezdzil w gondoli :)

A u nas sprawdziło sie : hustawka hybrydowa, poduszka do karmienia, laktator elektryczny, miś szumis, przewijak, ochraniacz do łóżeczka. Później łóżeczko turystyczne, moj maly dalej w nim spi bo tak sie w nocy wierci ze sie obijal mimo ochraniaczy

Nie sprawdzilo sie : monitor oddechu (ani razu nie uzyty lezy na strychu), podgrzewacz do butelek i wszystkie grające zabawki do roku czasu grające i świecące, laktator reczny, karuzela do łóżeczka i napewno baldachim do łóżeczka zbieracz kurzu

Ostatnia edycja:
To podziwiam, bo mój od 6msc już w spacerówce inaczej nie dało rady, na 10miesiecy to on już chodzi więc nie było opcji.. i teraz liczę że będzie podobnie, czyli jak rodzimy w kwietniu to na zimę spacerówka..

To podziwiam, bo mój od 6msc już w spacerówce inaczej nie dało rady, na 10miesiecy to on już chodzi więc nie było opcji.. i teraz liczę że będzie podobnie, czyli jak rodzimy w kwietniu to na zimę spacerówka..
Moj jak miam 11.5 zaczął chodzić ale np. W domu sprawdzala mi sie gondola do usypiania, na spacery wkladalam spacerówkę tzn zamienialam gondole na spacerówkę :)

Kokona nie miałam, bałam sie tez śmierci łóżeczkowej... jak mału był juz starszy to używałam swoją poduchę ciążowa po prostu. Bujaczki są niezalecane przez fizjoterapeutów. Na pewno mata i zalecają, żeby dziecko jak najwiecej przebywało na nieslizgajacej sie macie (materiałowe sie ślizgają i ograniczają dziecku ruchy, wiec lepiej piankowe itd.). Aczkolwiek moje dziecko nie miało bujaczka, smoczka itd. Starałam sie go prowadzić wg zaleceń, ale nie wiem jak będzie z drugim. Pamietac trzeba tez o sobie i jesli dziecko bedzie chowane bez tych dodatków, ale wielkim kosztem matki i będzie ona sfrustrowana to przyniesie dziecku więcej szkody niż ten bujaczek od czasu do czasu. Dlatego ja myśle, ze takie zakupy warto sobie zostawić na pozniej i jesli sie okaze, ze maluszek nie lubi maty, jest dość absorbujący, a bujaczek go uspokoi i będziesz mogła zrobić obiad to może warto😉

reklama
Moj jak miam 11.5 zaczął chodzić ale np. W domu sprawdzala mi sie gondola do usypiania, na spacery wkladalam spacerówkę tzn zamienialam gondole na spacerówkę :)
Aha no widzisz każde dziecko inne, ja mam nadzieję że teraz u drugiego będzie podobnie jak u syna, bo jak mnie w ciula zrobi.. 😜🤷🏼‍♀️, ja miałam wózek milu Kids castello i nie polecam, może ja trafiłam na jakiś trefny, może ktoś ma inne doświadczenie, ale ja nie polecam 😜

Do góry