reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny, ja wiem, że jeszcze wcześnie, ale pytanie do bardziej doświadczonych mam.
Co uważacie za must have w wyprawce a co jest kitem? Gniazdka? Bujaczki? Etc... Moje koleżanki nie za bardzo są mi w stanie pomóc... Jedyne czym się kierują to chyba jak wydać miliony monet.... Jedyna słuszna strona to bebe concept.. No a ja jeszcze nie stworzyłam maszynki do pieniędzy 😂 z dzieckiem ich nie urodzę 😂
Też jestem ciekawa czy część rzeczy to moda czy trzeba je mieć. 🤔 Jedyne co bym chciała mieć to takie mobilne łóżeczko na kółkach, które mogę przestawić na bujaczek a z czasem na krzesełko do karmienia.

reklama
W ogóle jak to jest czy można chodzić do lekarza na nfz i do lekarza prywatnie? Czy to e ogóle da się pogodzić? Żeby właśnie nie wydawać milionów na wyniki krwi?

Dziewczyny, ja wiem, że jeszcze wcześnie, ale pytanie do bardziej doświadczonych mam.
Co uważacie za must have w wyprawce a co jest kitem? Gniazdka? Bujaczki? Etc... Moje koleżanki nie za bardzo są mi w stanie pomóc... Jedyne czym się kierują to chyba jak wydać miliony monet.... Jedyna słuszna strona to bebe concept.. No a ja jeszcze nie stworzyłam maszynki do pieniędzy 😂 z dzieckiem ich nie urodzę 😂
Ja z kokona jestem zadowolona, ja kupiłam jakiś najtańszy na allegro, ale jak kładłam małego na naroziku w nim to wiedziałam że nie spadnie, tak samo z bujaczkiem miałam dwa jeden do 9kg i drugi na prąd co sam się bujał muzyczka itd, i z tego pierwszego byłam zadowolona bo jak. Musiałam coś w kuchni zrobić to kładłam go na stole i był zadowolony a z tego dużego bujaczka to on w nim wgl nie chciał siedzieć i szybko go sprzedałam i karuzela też jest super do łóżeczka, aa no i jeśli mogę coś dodac od siebie, to ja będę kupowała najtańsza gondole a potem dobra spacerówkę, dlatego że dziecko w gondoli jest z 5miesiecy max, ja z synem kupiłam wózek za 1600 2w 1i po8miesiacach był do dupy trzeszczał, urwał mi się metal na dole do torby, ciężko się jeździło mimo że mieszkam w mieście, dla mnie tragedia, więc teraz najtańsza gondola potem dobra spacerówka!

Z tym byciem w gondoli to różnie. Moja najstarsza córka jakieś 10 msc jeździła. Później na czworakach w gondoli świat podziwiała. Z gondolą to dobrze mieć dużą, ja mam obecnie firmy caramello czy jakoś tak i oni mają je o kilka cm dłuższe niż pozostali producenci.

Z tym byciem w gondoli to różnie. Moja najstarsza córka jakieś 10 msc jeździła. Później na czworakach w gondoli świat podziwiała. Z gondolą to dobrze mieć dużą, ja mam obecnie firmy caramello czy jakoś tak i oni mają je o kilka cm dłuższe niż pozostali producenci.
My tez wlasnie wybraliśmy wozek z dluga gondola, wózek bebetto i syn długo jezdzil w gondoli :)

A u nas sprawdziło sie : hustawka hybrydowa, poduszka do karmienia, laktator elektryczny, miś szumis, przewijak, ochraniacz do łóżeczka. Później łóżeczko turystyczne, moj maly dalej w nim spi bo tak sie w nocy wierci ze sie obijal mimo ochraniaczy

Nie sprawdzilo sie : monitor oddechu (ani razu nie uzyty lezy na strychu), podgrzewacz do butelek i wszystkie grające zabawki do roku czasu grające i świecące, laktator reczny, karuzela do łóżeczka i napewno baldachim do łóżeczka zbieracz kurzu

Ostatnia edycja:
To podziwiam, bo mój od 6msc już w spacerówce inaczej nie dało rady, na 10miesiecy to on już chodzi więc nie było opcji.. i teraz liczę że będzie podobnie, czyli jak rodzimy w kwietniu to na zimę spacerówka..

To podziwiam, bo mój od 6msc już w spacerówce inaczej nie dało rady, na 10miesiecy to on już chodzi więc nie było opcji.. i teraz liczę że będzie podobnie, czyli jak rodzimy w kwietniu to na zimę spacerówka..
Moj jak miam 11.5 zaczął chodzić ale np. W domu sprawdzala mi sie gondola do usypiania, na spacery wkladalam spacerówkę tzn zamienialam gondole na spacerówkę :)

Kokona nie miałam, bałam sie tez śmierci łóżeczkowej... jak mału był juz starszy to używałam swoją poduchę ciążowa po prostu. Bujaczki są niezalecane przez fizjoterapeutów. Na pewno mata i zalecają, żeby dziecko jak najwiecej przebywało na nieslizgajacej sie macie (materiałowe sie ślizgają i ograniczają dziecku ruchy, wiec lepiej piankowe itd.). Aczkolwiek moje dziecko nie miało bujaczka, smoczka itd. Starałam sie go prowadzić wg zaleceń, ale nie wiem jak będzie z drugim. Pamietac trzeba tez o sobie i jesli dziecko bedzie chowane bez tych dodatków, ale wielkim kosztem matki i będzie ona sfrustrowana to przyniesie dziecku więcej szkody niż ten bujaczek od czasu do czasu. Dlatego ja myśle, ze takie zakupy warto sobie zostawić na pozniej i jesli sie okaze, ze maluszek nie lubi maty, jest dość absorbujący, a bujaczek go uspokoi i będziesz mogła zrobić obiad to może warto😉

reklama
Moj jak miam 11.5 zaczął chodzić ale np. W domu sprawdzala mi sie gondola do usypiania, na spacery wkladalam spacerówkę tzn zamienialam gondole na spacerówkę :)
Aha no widzisz każde dziecko inne, ja mam nadzieję że teraz u drugiego będzie podobnie jak u syna, bo jak mnie w ciula zrobi.. 😜🤷🏼‍♀️, ja miałam wózek milu Kids castello i nie polecam, może ja trafiłam na jakiś trefny, może ktoś ma inne doświadczenie, ale ja nie polecam 😜

Do góry