reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja też ostatnia miesiączka 1.07 ale widocznie miałam dużo później owulację i mam dużo młodszą ciążę bo beta z dziś to 210 😉 więc termin będę mieć pewnie na połowę kwietnia ,a kto wie czy nie dalej 🙈
A ja Bety w sumie nie robię po tych dwóch wyraźnych testach. Czekam na wizytę :) a Ty kiedy wybierasz się pierwszy raz do ginekologa? A może już byłaś? Ja chcialam trochę wczensiej niż 17 sierpnia ale ma urlop. Myślę że końcówka 7 tygodnia to chyba będzie ok jak na pierwszą wizytę ale nie mogę się doczekać :)

Ja też ostatnia miesiączka 1.07 ale widocznie miałam dużo później owulację i mam dużo młodszą ciążę bo beta z dziś to 210 😉 więc termin będę mieć pewnie na połowę kwietnia ,a kto wie czy nie dalej 🙈
Ja bety nie mierze więc póki co to też tylko internetowo wyliczenia ale też się dowiem dopiero na usg 😜

A ja Bety w sumie nie robię po tych dwóch wyraźnych testach. Czekam na wizytę :) a Ty kiedy wybierasz się pierwszy raz do ginekologa? A może już byłaś? Ja chcialam trochę wczensiej niż 17 sierpnia ale ma urlop. Myślę że końcówka 7 tygodnia to chyba będzie ok jak na pierwszą wizytę ale nie mogę się doczekać :)
Byłam dwa dni temu bo miałam ogólnie wizytę kontrolną, i powiedziałam właśnie że testy wyszły pozytywnie ale dość blado więc to dopiero początek i na USG rzeczywiście nic nie widać jeszcze prócz tego że endometrium jest powiększone ,więc zalecił mi lekarz od razu badania morfologii i od razu HCG by wiedzieć dokładniej który to tydzień , następne USG na spokojnie za miesiąc żeby już było serduszko skoro teraz nawet pęcherzyka ani ciąży ani nic nie było widać

Hej :) wygląda na to że i ja dołączam do grona kwietniowek :) wczoraj 2 soczyste krechy na teście i dzisiaj wynik bety 2990 [emoji33][emoji7] Taka niespodziewajka bo testowałam pod koniec lipca 5 dni po terminie @ i była jedna krecha :) przewidywany termin 02.04.2020 :)

Witaj!!! 😍 gratulacje!!! ❤️❤️❤️ Wyglada na to, że mamy ten sam termin - ja też 02.04.2021 potwierdzony już wstępnie przez lekarza 😃 a jak wyjdzie w praniu to zobaczymy 🙈 w każdym razie, razem raźniej! 💪 opowiadaj jak się czujesz :)

Cześć dziewczyny :) Przeczytałam wszystkie strony i w końcu mogę się z Wami przywitac. Wychodzi na to ze jestem w 6 tygodniu. Ostatnia miesiączka zaczęła się 1lipca. 30lipca pierwszy test - pozytywny, a 3 sierpnia drugi test bardzo pozytywny :D 5dni po owulacji czułam już ze jestem w ciąży :) To moja pierwsza ciąża i udało się w pierwszym cyklu, więc jestem zaskoczona ze tak szybko i bardzo szczęśliwa :) Mam tylko nadzieje ze wszystko będzie dobrze i nie mogę się doczekać aż potwierdzi to lekarz 17 sierpnia. Gratuluję Wam przyszle mamusie i cieszę się że będziemy mogły się tu wspierać :)

Wielkie gratulacje! ❤️ To też moja pierwsza ciąża, więc tym bardziej się ekscytuje, ale póki co wręcz to dalej do mnie nie dociera, mimo że na USG widziałam już bijące serduszko ❤️ 🙈
Jak się czujesz? I na kiedy wypada Ci termin? ;)

Dziewczyny a tak w ogóle jak u was z jedzeniem? Macie jakieś zachcianki czy od czegoś was odrzuca? U mnie jakaś masakra 🤪 zanim zaszłam w ciąże byłam na diecie wiec tylko eko i fit produkty, a teraz kiedy by to się najbardziej przydało to ja mam ciagle ochotę na fast foody... 🤦🏻‍♀️ Jak myśle o normalnym jedzeniu to mnie odrzuca, ale taką pizzę, kebaba, frytki czy hot doga to bym wciela od razu 😂 oczywiście nie ulegam pokusom, bo się skończy że przytylabym milion kg, ale ciężko mi z tym 🙈

reklama
Witaj!!! 😍 gratulacje!!! ❤❤❤ Wyglada na to, że mamy ten sam termin - ja też 02.04.2021 potwierdzony już wstępnie przez lekarza 😃 a jak wyjdzie w praniu to zobaczymy 🙈 w każdym razie, razem raźniej! 💪 opowiadaj jak się czujesz :)

Wielkie gratulacje! ❤ To też moja pierwsza ciąża, więc tym bardziej się ekscytuje, ale póki co wręcz to dalej do mnie nie dociera, mimo że na USG widziałam już bijące serduszko ❤ 🙈
Jak się czujesz? I na kiedy wypada Ci termin? ;)
Zazdroszczę Ci ze juz widzialas bijące serduszko :) czuje się dobrze chociaż jestem często śpiąca i zmęczona a rano juz nie moge dospać i sie kręcę mimo że jestem śpiochem ;) pobolewa mnie podbrzusze (ale nie jakoś uciążliwie) no i mam obolałe piersi te objawy mam już od około 5-7dni po owulacji więc tak mi się zdawało że coś jest grane :D

Do góry