reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Witam,
Jestem tu nowa. Dziewczęta, może to nie jest odpowiednie miejsce, ale proszę podnieście mnie trochę na duchu. Jesteśmy z mężem w 10 tygodniu i 6 dniu, jest to nasza pierwsza ciąża. Udało się w 2 cyklu starań. Wszystko niby jest ok, tzn było do ostatniej wizyty u gina, wtedy 8+3, nastepna wizyta za 2 tygodnie. Ciążę przechodzę "bezobjawowo" i to mnie martwi, na tyle, że, zaczynam schizowac czy oby na pewno wszystko jest ok :( czy któraś z Was jest moze w podobnej sytuacji? Tzn przechodzi na tym etapie ciazy bez kompletnie zadnych objawow ? Wiem, ze kilka z Was na pewno napiszę, że powinnam się cieszyć, ze nie wiszę nad toaleta itp, ale niestety to mnie wgl nie przekonuje :(
Ja jestem dokladnie w tym samym momencie ciazy co ty,i powiem Ci tak....to ze masz objawy nie świadczy o tym, ze wszystko jest w porządku. Za objawy odpowiedzialne jest łożysko nie dziecko.Byla wsrod Nas dziewczyna ktora miala objawy a serducho nie biło. Bardzo przykra sprawa.😔To ze sie stresujemy jest normalne,ja tez sie boję przede wszystkim dla tego ze mam 36 lat. Mi lekarz kazal nie martwic sie na zapas bo to niczego nie zmieni a skoro dziecku bije serducho i rosnie to juz jest sie czym cieszyc😊Głowa do góry 🤗

A wiecie ze ja ostatnio sprawdziłam wyniki z tarczycy w ciąży z synem i mialam napoczatku 4.4 lekarz nic nie mowil tylko kazał powtórzyć a potem mialam 3.8 po w tyg i nic nie mowil i tak przeszlam całą ciążę nieswiadoma ze za duzo mialam
Ja tez bym pewnie nie sprawdzala bo w uk nie bada sie tsh w ciazy jesli nie zleci rodzinny,prywatna ginekolog powiedziala ze dobrze zebym sprawdzila bo za wysokie tsh moze powodowac kretynizm?
Tak czytam o tym i czy ja dobrze rozumiem ze jak ma sie niedoczynnosci to tsh jest wysokie?

Ech chyba wszystkie sie boimy. Ja z utęsknieniem czekam na 13 tydzień i wtedy przynajmniej ryzyko poronienia spada. Chociaz czytalam ze juz w 11 tc jest mniejsze.....ale hmmm to tez statystyki. Jedno jest pewne brzuch mnie swędzi....wiec rośnie dzidzia😁
Juz od 8 tygodnia jest coraz mniejsze ryzyko

Ja jestem dokladnie w tym samym momencie ciazy co ty,i powiem Ci tak....to ze masz objawy nie świadczy o tym, ze wszystko jest w porządku. Za objawy odpowiedzialne jest łożysko nie dziecko.Byla wsrod Nas dziewczyna ktora miala objawy a serducho nie biło. Bardzo przykra sprawa.😔To ze sie stresujemy jest normalne,ja tez sie boję przede wszystkim dla tego ze mam 36 lat. Mi lekarz kazal nie martwic sie na zapas bo to niczego nie zmieni a skoro dziecku bije serducho i rosnie to juz jest sie czym cieszyc😊Głowa do góry 🤗
Mnie przeraża ta odległość między badaniami, miesiąc czasu to przecież kawal czasu ! ;) mogłabym chodzic co tydzień, aby spr czy oby na pewno wszysyko ok hehe

W innych kraja typu Szwecja norma jest ze dzieci rodzi sie po 30 roku,w Polsce jakas taka presja.Mam kuzynke w Kanadzie i wszystkie jej kolezanki rodzily po 30,najpier sie naumialy zawodow,znalazly dobra posade i tworzyly rodziny,tez jest to jakis sposob

reklama
Tak, serduszko bilo, i rozmiar tez mieszczący się w pułapie. Nie Wiem dlaczego, od samego początku czuje taki niepokoj, nie chce się nakrecac, żeby sobie przypadkiem niczego nie wywróżyć złego, ale to jest silniejsze ode mnie:(
No to jak serce bilo i wtedy nie mialas objawow,a mysle ze to byl jakos szczyt produkcji hormonalnej,to juz pozniej hcg spada albo raczej nie rosnie wiec jak dla mnie to objawy juz sie nie pojawia bo to przewaznie reakcja na ta burze.

Do góry