reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
U mnie dyrektor powiedział to samo, ze bal się że powiem ze odchodzę z pracy, a to tylko ciąża 😂
Powiedzialam dzisiaj w pracy, ze jestem w ciazy. Radosci bylo co niemiara😊
Szef powiedzial, ze swietna wiadomosc i bardzo mi gratuluje.
Moj przelozony, jak uslyszal, ze mam rozmowe z szefem, to sie tak stresowal, ze odchodze, ze malo zawalu nie dostal, a to “na szczescie tylko ciaza“😉
Tak wiec w pracy bardzo pozytywnie.
Teraz sie stresuje znowu piatkowa wizyta. Takie kolo z tymi wizytami🙈

Dziękuję za wszystkie kciukasy cioteczki!!! ❤️😘❤️
Już jestem po, musiałam mieć badanie na dwie tury bo za pierwszym razem maleństwo się źle ułożyło i nie było widać najważniejszych parametrów 😛
Ale jak weszłam za drugim razem już ułożenie było prawidłowe iiiii....
Wszystko jest w jak najlepszym porządku 🤩🤩🤩 wszystko jest tak jak być powinno, przezierność karkowa 1,6 mm czyli w normie, kość nosowa też i wszelkie narządy wewnętrze na swoim miejscu 😊 serduszko pięknie biło! ❤️
Nie dostałam skierowania na żadne dodatkowe badania typu pappa, ponieważ ryzyko wystąpienia wad w tym przypadku jest baaaardzo niskie, także odpuszczam 😊
I uwaga...
90% dziewczynka 👧❤️❤️❤️
A termin porodu zmienił się na 29.03, ale zostaje z Wami kochane cioteczki ❣️❣️❣️
Trzymam kciuki za resztę mamusiek i same dobre wieści❣️ 🤩😘
gratulacje kochana😘😘 Mi lekarz cwaniak nie chciał powiedzieć jaka płeć 😁 Ale widać, ze się da. Bo mi mówił, ze za wcześnie, a koleżankom mówił już na 1 prenatalnych co będą miały 😁 może to dziewyczynka, podobno chłopców prędzej można rozpoznać 😁

Popłakałam się że stresu przez pappa.
Miałam statystyki po USG, wyszły super, największe prawdopodobieństwo choroby miałam przy Z. Downa 1 : 17 000.
Jutro odbieram pappa o naczytałam się że to że USG wychodzi dobrze to nic nie znaczy i pappa może wyjść źle. A tak mi tydzień temu ulżyło po tym USG że dobrze wyszło.

Gratulacje dobrych wieści!! [emoji7][emoji7][emoji7] No i pierwsza forumowa parka , mega [emoji7][emoji7][emoji7]

Ja po wizycie u diabetologa i szkoleniu z używania glukometru i diety. Niestety ale przy tak wysokich wartościach raczej skończymy na insulinie [emoji3525][emoji3525][emoji24] mam tydzień do następnej wizyty żeby próbować ratować dietą [emoji3525] mam już pierwszy pomiar za sobą w domu i na czczo po 16,5 godzinach nie jedzenia cukier 88 :(

Co do wyglądu to mi wszyscy mówią że kwitnę [emoji41][emoji41] ale w ciąży z młodą też tak miałam ;) także może druga baba będzie :) mam nadzieję że coś podpowie nam lekarz na prenatalnych 29.09 :)
No to jak 88 to dobrze. Moze dieta wystarczy? Tylko długi ten okres nie jedzenia. Cos czytalam ze jak z kolei za długo się nie je przed pomiarem w sensie właśnie więcej niż te 14h to też za wysoko może wyjść. Nie wiem czy to prawda. Ja mialam cukier 94 i mój ginekolog uznał ze moze byc i żadnych dodatkowych badań nie zlecił. Widzę że zależy od lekarza sporo. Jednak skoro jeszcze niedawno norma była do 95 to się nie przejmuje.

reklama
Do góry