reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja to bym chciała cesarke :( Ale niestety już nie ma takiego przepisu, że po pierwszej cesarce można odmówić porodu naturalnego :(
Juz nie mogę powiedzieć że drugą tez chce cesarke????Nieeeeeee....

Też zamierzałam z tego skorzystać. Ale w zasadzie dlatego bo myślałam, że poród naturalny po cesarce to duże ryzyko komplikacji. Jeśli jednak tak nie jest, to chciałabym spróbować naturalnie, bo ja miałam cesarkę "na zimno" i nie wiem nawet co to poród.

reklama
Dziewczyny, ale tu emocje[emoji3] XKalax, to teraz już spokojnie czekać do wizyty, żeby się nie stresować za dużo [emoji3] słuchajcie, a macie już jakieś objawy, które mogą sugerować ciążę? Nie chodzi mi oczywiście o wyniki testów i bet [emoji6]
Cycki! Tak mnie cholernie bolą sutki, że masakra. Lewa czasami to az mnie tak szczypie, jakbym miała ranę i np. zaczepiła i nitke. Poza tym zmęczenie, czasami mdlosci. Nie miałam tego w poprzednich ciążach
Piersi mają mi wybuchnąć! Dookoła sutków bolą, że hej :D W jednym momencie mam smaka na tyle potraw, że sama nie wiem co jeść i w efekcie nie jem nic :D
Mi nachodzą w momencie pomysły na to co bym zjadła ;-) np.wczoraj przed spaniem pojawiła mj się przed oczami kanapka z ogórkiem ;-)
A co do porodu w domu... Bardzo mi się podoba ta idea, ale poprzedni poród miałam cesarkę, bo mimo skurczy partych przez dwie godziny młoda nie chciała wyjść. Namęczyłam się przeokrutnie i chyba już bym się nie odważyła w domu po moich przebojach
A poród zaczął się sam czy ze wspomagaczami? Przed czy po terminie?

Dziewczyny, ale tu emocje😀 XKalax, to teraz już spokojnie czekać do wizyty, żeby się nie stresować za dużo 😀 słuchajcie, a macie już jakieś objawy, które mogą sugerować ciążę? Nie chodzi mi oczywiście o wyniki testów i bet 😉
Tak, piersi mnie bolą, jestem zmęczona bardziej niż zwykle, najgorzej mnie w połowie dnia ścina jak pracuje i taką mam ochotę na drzemkę 😝 w sumie pracuje zdalnie to nikt by się nie przyczepił, ale póki co walczę sama ze sobą 🤪 mam też bardzo delikatne mdłości ale póki co znośne, no i najgorzej to, że co jakiś czas mnie łapie wilczy głód, ale zjem trochę i nie jestem w stanie więcej zjeść i odrzuca mnie słodkie :p to moja pierwsza ciąża także nie mam porównania, ale zapowiada się wesoło ;)

Dziewczyny jestem po wizycie, moja poziomeczka ma 0,5 cm biło serduszko i wszystko ok 😻💖 Jest jedna😁! Mi lekarz wyliczył termin porodu na 26.03.2021, ale ze miewam dłuższe cykle aplikacja pokazuje na 01.04.2021 zobaczymy kiedy maleństwo wyskoczy 🙈 zostanę tutaj z wami:-)! 💖

Załączniki

• 4EC5C1EE-1F2F-47D2-87A6-65C9A5E18B11.jpeg
    4EC5C1EE-1F2F-47D2-87A6-65C9A5E18B11.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 101
Ja z objawów chyba tylko zmęczenie... piersi może trochę nabrzmiałe, ale nie bolą. Na zmęczenie takie, ze w nocy nie słysze jak dziecko mnie wola i mąż musi wstawac😂 No i dzisiaj w ciagu dnia, jakoś od 15 czytałam synkowi książeczki i ciagle zasypiałam przy tym😜 i musiał mnie budzić ciagle:”mama citać!”

Cycki! Tak mnie cholernie bolą sutki, że masakra. Lewa czasami to az mnie tak szczypie, jakbym miała ranę i np. zaczepiła i nitke. Poza tym zmęczenie, czasami mdlosci. Nie miałam tego w poprzednich ciążach
Mi nachodzą w momencie pomysły na to co bym zjadła ;-) np.wczoraj przed spaniem pojawiła mj się przed oczami kanapka z ogórkiem ;-)A poród zaczął się sam czy ze wspomagaczami? Przed czy po terminie?
Mi odeszły wody jakoś tydzień przed terminem. To było jakoś o 1.30, i nic się nie działo, więc o 9 lekarz zaordynował oksytocynę. Cesarkę zrobili mi dobę później.

Dziewczyny jestem po wizycie, moja poziomeczka ma 0,5 cm biło serduszko i wszystko ok [emoji76][emoji178] Jest jedna[emoji16]! Mi lekarz wyliczył termin porodu na 26.03.2021, ale ze miewam dłuższe cykle aplikacja pokazuje na 01.04.2021 zobaczymy kiedy maleństwo wyskoczy [emoji85] zostanę tutaj z wami:-)! [emoji178]
Wow super fasolka. Czyli jednak nie bliźniaki [emoji12]

Dziewczyny jestem po wizycie, moja poziomeczka ma 0,5 cm biło serduszko i wszystko ok 😻💖 Jest jedna😁! Mi lekarz wyliczył termin porodu na 26.03.2021, ale ze miewam dłuższe cykle aplikacja pokazuje na 01.04.2021 zobaczymy kiedy maleństwo wyskoczy 🙈 zostanę tutaj z wami:-)! 💖

Ale super 🙂 to gratulacje ! Ja 12 sieprnia mam dopiero wizytę 🙂 lekarz już przepisał ci jakie badania musisz zrobić ?

Dziewczyny, ale tu emocje😀 XKalax, to teraz już spokojnie czekać do wizyty, żeby się nie stresować za dużo 😀 słuchajcie, a macie już jakieś objawy, które mogą sugerować ciążę? Nie chodzi mi oczywiście o wyniki testów i bet 😉
Piersi bolą, sutki i otoczki ściemniały, na dole dość mokro, przestały mi smakowac słodycze tak jak, do tej pory jadłam garściami :)

reklama
Ahhhh cudnie 🤩🤩🤩 gratulacje!!!❤️ Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku! Oczywiście zostań z nami, termin może się przesunąć na kwiecień! 😊🌺🌺🌺
Kiedy kolejna wizyta?

Do góry