LaetitiaAinos
Fanka BB :)
To nie ma związku teraz. Tzn nie bezpośrednio. Odczyn Coombsa pewnie już masz zrobiony. Sprawdź czy są przeciwciała. Jeśli są, to pewnie już jesteś po zastrzyku z immunoglobuliną. Jeśli nie to dobrze. Teraz raczej nie bada się tatusiów. Po prostu każda ciężarna z ujemnym RH profilaktycznie dostaje zastrzyk z immunoglobuliną a po porodzie, gdy dziecko ma dodatni odczyn RH dostają drugi. Jak masz nadal stres to zadzwoń do lekarza prowadzącego i popytaj.Dzien dobry, dziękuję za odpowiedzi każdej która odpowiedziała . A czy jeśli 5 lat temu dostałam taki zastrzyk po poronieniu w 6 tc to nic złego? (byłam w ciąży z byłym partnerem). Tylko wtedy bardzo krwawiłam i bolał mnie brzuch. W tej ciąży czuje się świetnie, za dwa dni wchodzę w 12 tydzień
. Nie mogłam spać całą noc po tym jak zobaczyłam wynik krwi mojego narzeczonego☹.
Moja córeczka w zeszłym tygodniu miała katarek i kaszelek. Pediatra na teleporadzie stwierdził, że chce ją zobaczyć. Po godzinie była już po badaniu. Poradnie u nas działają, oczywiście w reżimie sanitarnym, ale nie mieliśmy problemu ani z córeczką ani ze szczepieniem syna dwa dni po wizycie małej.No, właśnie zaczyna się okres grypy, u nas przychodnie pozamykane jedynie teleporady.... Ci z grypa, przeziębieniem są wsadzani do, jednego, worka z korona.... Najbardziej to mi szkoda tych dzieci bo kurde kaszel jest a lekarz nie o słucha bo się boi....