reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziękuję 😊🤗🤗 no u mnie już go widać gdzieś od 7tc, ale ja jestem już po jednym porodzie, a w drugiej ciąży podobno szybciej pokazuje się brzuszek 🙈😉 ...a do tego miałam mieć bliźniaki, więc przez to też tą macica jest trochę większa
To ja się chyba cieszę że to moja pierwsza po w kolejnej to już bym chyba miała ogromny 🙈 u mnie też mniej więcej od 7 widać i jest duży....myślałam że będzie wolniej rósł :)

reklama
Co do umów i ciąży...niestety...żeby mieć pewność powrotu musimy mieć umowę na czas nieokreślony, w innym przypadku trzeba się liczyć z tym, że po porodzie i opiece nad dzieckiem musimy szukać nowej pracy, bo mogą nie chcieć na nas czekać.
Pocieszające jest jednak to że kodeks pracy przez ostanie 10/15 lat mocno się zmienił na korzyść (przyszlych)matek i teraz mamy o wiele lepiej :)

Usnelam wczoraj o 19 bo to moja godzina snu 😅😅😅 na szczęście dziecko zmęczone wiec tez poszlo spac, nadrobiłam rano 10 stron
Co do tego libido mi chyba sie zwiększa muszę jakoś męża przekonać ale on sie ugięty w 1 ciazy cala ciaze nie chciał bo sie martwil dopiero gdzieś tam pod koniec

W mojej 1 ciąży nie kupowałam spodni ciążowych bo myslalam sobie e po co jakies leginsy grube a tez bylam juz spora w jesieni bo rodzilam w styczniu a wiecie co to najwspanialsza rzecz dla przyszłych matek! Polecam wszystkim:)
Ktoras z Was pisala ze maz pampersow już nakupowal fajnie ze jest zaangażowany 🥰🥰🥰 moj dwulatek wczoraj wybrał misia dla dzidzi poszedł do Pani zapytal ile kosztuje i później przyszedl do babci po pieniazka i zaplacil Pani i ciągle mowi, ze to nie jest dla niego tylko dla dzidzi 🥰🥰🥰 kochane dziecko 🥰🥰🥰 nie martwie sie o to, ze bedzie zazdrosny może troszkę będzie ale napewno szybko przyzwyczai sie do nowej sytuacji bo on bardzo chce mieć brata lub siostre 🥰🥰

A tak jeszcze apropo boli brzucha, niektore z Was wcześniej pisały ze nic nie boli Was brzuch, nic sie nie rozciaga itp i właśnie mnie nic nie boli zapytalam o to lekarza powiedział ze po 1 ciąży macica sie przyzwyczaiła i łatwiej jest sie jej rozciągać zrobila sie jakby bardziej elastyczna i dlatego nie boli :)

Ostatnia edycja:
Masakra. Walcz o swoje!

Nie uwierzycie. Koleżanka z pracy jest w ciąży... i... ma dokładnie taki termin jak ja! 1.04 :-D ale jaja
U mnie w pracy na 11 dziewczyn we 3 jesteśmy w ciąży jedna termin na luty a my we dwie na kwiecień [emoji23][emoji23] taki to koronawirus [emoji23][emoji23]

Czesc Dziewczyny, ja zaczynam schizowac😱Na poczatku pazdziernika mam miec prenatalne i pappa u mojej gin. Z tym ze sprawdzilam na stronie ze ona nie ma certyfikatu FMF.. Ma szkolenie ale nie certyfikat. Z drugiej strony ma duze doswiadczenie, kariera naukowa, staz z usg w ciazy za granica, wysokie stanowisko w klinice. Nie wiem juz czy isc sie szybko zapisac do kogos z tym certyfikatem na wlasna reke, dodatkowo. Maz mowi ze przesadzam, bo w koncu ona robi to badanie setkom kobiet. Moze juz mi hormony ciazowe odbijaja😉

System chyba podobny do Brytyjskiego. Ginekologa widzi się pierwszy raz około 11 tygodnia. Wcześniej lekarz pierwszego kontaktu i położna. Na każde badanie i wizytę, również prywatne, trzeba mieć skierowanie. Na poczàtku ciàzy na USG kieruje GP i robi się je w centrach radiologicznych. Jak miałam rok temu histereskopię to gin mnie nawet nie dotknął. Tylko wywiad i potem spotkaliśmy się na sali operacyjnej. Odkąd byłam w Polsce w kwietniu 2019, nikt mnie w ogóle nie zbadał 🤣. Za to w szpitalu, jak u mamy ☺️ Otulają Cię ciepłymi kocykami i zmieniają, jak tylko kocyk wystygnie 🤣 Ja nie mam jeszcze pobytu stałego więc nie mam Medicare(państwowego ubezpieczenia), ale prywatne ubezpieczenie pokrywa część kosztów ciąży i porodu i pobyt w szpitalu. W czwartek byłam pierwszy raz u gina. Na szczęście miał USG w gabinecie. (Byłam wcześniej u dwóch innych na diagnostyce niepłodności i żaden mnie ani nie zbadał ani USG nie robił) Jak na razie wszystko ok :) W poniedziałek robiłam Harmony. Tutaj jest dużo tańszy niż w Polsce. Czekamy na wyniki.
Długo już tam mieszkacie? I czemu akurat Australia?
W Poksce tez coraz bardziej modne jest zwlekanie.. kiedyś z córką w ciąży już na 1 wizycie zakładano karte ciąży. Teraz otrzymałam ją dopiero w 11 tyg. Ja rozumiem, ze moze wszystko się wydarzyć do 12 tyg, ale tak samo i do 40..🤷‍♀️

Dzień dobry Mamusie ❤😘

reklama
Do góry