reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Czesc dziewczyny! Znow kolejne 100 stron do nadrabiania. Ja jestem jak w snie zimowym, praca dom i spanie. Mdlosci mnie mecza codziennie. Wczoraj myslalam ze nie wytrzymam, cos okropnego. Dzis od rana bol glowy jak na kacu.
Musze zrobić krzywą cukrową - niby cukier w normie, ale za wysoki na czczo. 😕 ech... to bedzie ciekawa ciaza. Czekam co jeszcze mnie zaskoczy!
Też chciałabym już być po prenatalnych, bo to zawsze jakiś spokoj daje. A to jeszcze 3 tygodnie najmniej.
Ja tak samo dopiero za jakis miesiąc a też bym chciala być po🥰 ale aktualnie mam dzien przerwy od stresowania bo wczoraj miałam Usg więc... Od jutra znow zacznę 😅😅😅 dzis wykorzystam dobry dzien i zrobię szarlotkę 😀😀

reklama
Co do umów i ciąży...niestety...żeby mieć pewność powrotu musimy mieć umowę na czas nieokreślony, w innym przypadku trzeba się liczyć z tym, że po porodzie i opiece nad dzieckiem musimy szukać nowej pracy, bo mogą nie chcieć na nas czekać.
Pocieszające jest jednak to że kodeks pracy przez ostanie 10/15 lat mocno się zmienił na korzyść (przyszlych)matek i teraz mamy o wiele lepiej :)
Ja nie narzekam.Popatrzcie na USA,tam dla cięzarnych nie ma nic. Macierzyński nie istnieje,zaplecza socjalnego tyż brak. To jest dopiero twardy kapitalizm 🤑

Temat współżycia... U mnie jest tak barwne i różnorodne jak nigdy, ale tylko w snach 😂😂😂 Raz tylko spróbowaliśmy i później miałam małe plamienie, więc więcej było nerwów niż tego seksu 😄 No ale korci mnie baaaardzo żeby ponowić próbę bo tamta była ponad miesiąc temu 🙈

U mnie dziś 10+4 :) Jak to dobrze, że dziś sobota i można dłużej poleniuchowac. Córki jeszcze śpią także i ja korzystam :) Dziś w nocy wstawalam do łazienki 4 razy :/ Miłego dnia ! :)

Też myślałam że pośpie.. Ale jakieś ****** postanowiły socjalizowac swoje psy o 6:20..
Ujadały tak że chyba pół bloku obudziły..

Mon
Wiesz od chęci do realizacji jest spora droga 😜! Ja czuje się dobrze, choć jak napisałaś o kłuciu to jak na zawołanie lewy jajnik Halo halo jestem i też go dziś czuje, dodatkowo mam wzdecia, gazy nawet -mnie to blokuje 😉, zatem kończy się na może kiedyś 😉. Wiem, że Mąż biedny, ale on chyba ciągle nie ogarnia, że bedzie Tatą 😂, nie dociera do niego, ale pomiedolic mi posladki w kuchni zawsze gotowy 😂.
Nie mietoli mi posladkow bo sie zaraz zacznie nakrecac a nic z tego i tak nie bedzie heh

System chyba podobny do Brytyjskiego. Ginekologa widzi się pierwszy raz około 11 tygodnia. Wcześniej lekarz pierwszego kontaktu i położna. Na każde badanie i wizytę, również prywatne, trzeba mieć skierowanie. Na poczàtku ciàzy na USG kieruje GP i robi się je w centrach radiologicznych. Jak miałam rok temu histereskopię to gin mnie nawet nie dotknął. Tylko wywiad i potem spotkaliśmy się na sali operacyjnej. Odkąd byłam w Polsce w kwietniu 2019, nikt mnie w ogóle nie zbadał 🤣. Za to w szpitalu, jak u mamy ☺️ Otulają Cię ciepłymi kocykami i zmieniają, jak tylko kocyk wystygnie 🤣 Ja nie mam jeszcze pobytu stałego więc nie mam Medicare(państwowego ubezpieczenia), ale prywatne ubezpieczenie pokrywa część kosztów ciąży i porodu i pobyt w szpitalu. W czwartek byłam pierwszy raz u gina. Na szczęście miał USG w gabinecie. (Byłam wcześniej u dwóch innych na diagnostyce niepłodności i żaden mnie ani nie zbadał ani USG nie robił) Jak na razie wszystko ok :) W poniedziałek robiłam Harmony. Tutaj jest dużo tańszy niż w Polsce. Czekamy na wyniki.
Ale fajnie ze jestes z Australii:) Ja co prawda z Uk i widze podobny system opieki.tez mysle na harmony ale teraz stwierdzilam ze poczekam do usg.gratuluje ciazy i zostan z nami i sie odzywaj!

reklama
Długo już tam mieszkacie? I czemu akurat Australia?
W Poksce tez coraz bardziej modne jest zwlekanie.. kiedyś z córką w ciąży już na 1 wizycie zakładano karte ciąży. Teraz otrzymałam ją dopiero w 11 tyg. Ja rozumiem, ze moze wszystko się wydarzyć do 12 tyg, ale tak samo i do 40..🤷‍♀️

Dzień dobry Mamusie ❤😘
Jesteśmy tu 4 lata i 8 miesięcy. Mój małż mnie delikatnie namawiał przez jakieś 10 lat 🤣 Czasem trzeba pomóc swojej połówce spełnić marzenia 😉 A na ocean mogę patrzeć bez końca. Kartę ciàży miałam założoná w 7 tygodniu, po pierwszym USG i badaniach krwi, ale przez położnà.

Do góry