reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Czesc dziewczyny! Znow kolejne 100 stron do nadrabiania. Ja jestem jak w snie zimowym, praca dom i spanie. Mdlosci mnie mecza codziennie. Wczoraj myslalam ze nie wytrzymam, cos okropnego. Dzis od rana bol glowy jak na kacu.
Musze zrobić krzywą cukrową - niby cukier w normie, ale za wysoki na czczo. 😕 ech... to bedzie ciekawa ciaza. Czekam co jeszcze mnie zaskoczy!
Też chciałabym już być po prenatalnych, bo to zawsze jakiś spokoj daje. A to jeszcze 3 tygodnie najmniej.
Ja tak samo dopiero za jakis miesiąc a też bym chciala być po🥰 ale aktualnie mam dzien przerwy od stresowania bo wczoraj miałam Usg więc... Od jutra znow zacznę 😅😅😅 dzis wykorzystam dobry dzien i zrobię szarlotkę 😀😀

reklama
Co do umów i ciąży...niestety...żeby mieć pewność powrotu musimy mieć umowę na czas nieokreślony, w innym przypadku trzeba się liczyć z tym, że po porodzie i opiece nad dzieckiem musimy szukać nowej pracy, bo mogą nie chcieć na nas czekać.
Pocieszające jest jednak to że kodeks pracy przez ostanie 10/15 lat mocno się zmienił na korzyść (przyszlych)matek i teraz mamy o wiele lepiej :)
Ja nie narzekam.Popatrzcie na USA,tam dla cięzarnych nie ma nic. Macierzyński nie istnieje,zaplecza socjalnego tyż brak. To jest dopiero twardy kapitalizm 🤑

Temat współżycia... U mnie jest tak barwne i różnorodne jak nigdy, ale tylko w snach 😂😂😂 Raz tylko spróbowaliśmy i później miałam małe plamienie, więc więcej było nerwów niż tego seksu 😄 No ale korci mnie baaaardzo żeby ponowić próbę bo tamta była ponad miesiąc temu 🙈

U mnie dziś 10+4 :) Jak to dobrze, że dziś sobota i można dłużej poleniuchowac. Córki jeszcze śpią także i ja korzystam :) Dziś w nocy wstawalam do łazienki 4 razy :/ Miłego dnia ! :)

Też myślałam że pośpie.. Ale jakieś ****** postanowiły socjalizowac swoje psy o 6:20..
Ujadały tak że chyba pół bloku obudziły..

Mon
Wiesz od chęci do realizacji jest spora droga 😜! Ja czuje się dobrze, choć jak napisałaś o kłuciu to jak na zawołanie lewy jajnik Halo halo jestem i też go dziś czuje, dodatkowo mam wzdecia, gazy nawet -mnie to blokuje 😉, zatem kończy się na może kiedyś 😉. Wiem, że Mąż biedny, ale on chyba ciągle nie ogarnia, że bedzie Tatą 😂, nie dociera do niego, ale pomiedolic mi posladki w kuchni zawsze gotowy 😂.
Nie mietoli mi posladkow bo sie zaraz zacznie nakrecac a nic z tego i tak nie bedzie heh

System chyba podobny do Brytyjskiego. Ginekologa widzi się pierwszy raz około 11 tygodnia. Wcześniej lekarz pierwszego kontaktu i położna. Na każde badanie i wizytę, również prywatne, trzeba mieć skierowanie. Na poczàtku ciàzy na USG kieruje GP i robi się je w centrach radiologicznych. Jak miałam rok temu histereskopię to gin mnie nawet nie dotknął. Tylko wywiad i potem spotkaliśmy się na sali operacyjnej. Odkąd byłam w Polsce w kwietniu 2019, nikt mnie w ogóle nie zbadał 🤣. Za to w szpitalu, jak u mamy ☺️ Otulają Cię ciepłymi kocykami i zmieniają, jak tylko kocyk wystygnie 🤣 Ja nie mam jeszcze pobytu stałego więc nie mam Medicare(państwowego ubezpieczenia), ale prywatne ubezpieczenie pokrywa część kosztów ciąży i porodu i pobyt w szpitalu. W czwartek byłam pierwszy raz u gina. Na szczęście miał USG w gabinecie. (Byłam wcześniej u dwóch innych na diagnostyce niepłodności i żaden mnie ani nie zbadał ani USG nie robił) Jak na razie wszystko ok :) W poniedziałek robiłam Harmony. Tutaj jest dużo tańszy niż w Polsce. Czekamy na wyniki.
Ale fajnie ze jestes z Australii:) Ja co prawda z Uk i widze podobny system opieki.tez mysle na harmony ale teraz stwierdzilam ze poczekam do usg.gratuluje ciazy i zostan z nami i sie odzywaj!

reklama
Długo już tam mieszkacie? I czemu akurat Australia?
W Poksce tez coraz bardziej modne jest zwlekanie.. kiedyś z córką w ciąży już na 1 wizycie zakładano karte ciąży. Teraz otrzymałam ją dopiero w 11 tyg. Ja rozumiem, ze moze wszystko się wydarzyć do 12 tyg, ale tak samo i do 40..🤷‍♀️

Dzień dobry Mamusie ❤😘
Jesteśmy tu 4 lata i 8 miesięcy. Mój małż mnie delikatnie namawiał przez jakieś 10 lat 🤣 Czasem trzeba pomóc swojej połówce spełnić marzenia 😉 A na ocean mogę patrzeć bez końca. Kartę ciàży miałam założoná w 7 tygodniu, po pierwszym USG i badaniach krwi, ale przez położnà.

Do góry