reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

I bardzo dobrze ☺ Też chciałabym się cieszyć, ale póki co to trudne. Zbyt wiele mi spadło na głowę 😉 Mi apka pokazuje dzisiaj równy 10 tydzień 🥰 Czuję, że powoli przestaję się mieścić w spodnie ale moja mama twierdzi że to niemożliwe bo to za wcześnie żeby brzuch zaczął rosnąć 🤷
Może nie rośnie, ale jest napompowany jak to ja mówię. Ja dziś 8 i w połowie spodni nie chodzę, bo po co mam cisnąć brzuch. Później zostają mi takie paski odciśnięte.

reklama
Ja nic nie kupuję, ale mam po poprzednich dzieciach całą masę ubrań. Pewnie gdzieś od stycznia zacznę kompletować takie rzeczy jak podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne itp.
Bardziej myślę o garderobie, pierwszy raz w ciąży zaawansowanej będę na zimę, więc muszę powoli coś kupować, bo wszystko ciśnie.

Na pierwsze badania prenatalne się nie wybieram, jedynie na drugie chcę.

Ale dzisiaj mam tragiczny dzień... Od rana leżę, mam lenia i kiepskie samopoczucie jak nigdy.

Kupujecie/zbieracie już rzeczy dla maluszków? W pierwszej ciąży jak tylko się dowiedziałam to weszłam do pierwszej apteki i kupiłam smoczki 😅 A teraz nic, korci mnie ale jakoś mam opory. Mamy jedynie wanienkę, ale to tylko dlatego że sąsiadka akurat oddawała za darmo to szkoda było nie brać 😄
Ja nic nie mam i nie będę póki co kupować. Jakoś na końcówce będę ze wszytskim szaleć.

Ja od jakiegoś czasu noszę tylko ciążowe spodnie, bo w normalnych mi niewygodnie i mnie cisną 🙈😝😳 też wkroczyłam podobno w 4 miesiąc (12+2) dzisiaj i brzuszek taki jak na załączonym zdjęciu (chociaż spodnie ciążowe trochę go spłaszczają, najokazalszy jest w obcisłych sukienkach 😝😝😂😂😃), a za 5 dni prenatalne, akurat w 13tc, więc na styk 🙈🙈🙈😂😂😍

Załączniki

• 16004256665358365046041305566406.jpg
    16004256665358365046041305566406.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 82
  • 16004257399681639150847212991866.jpg
    16004257399681639150847212991866.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 78
11+0 czy 12+0. Powinno byc wg mnie ok 13+0 bo jak tak policzysz tygodnie w miesiącu to zazwyczaj jest ponad 4 razy 3 to wychodzi 12 plus te skrawki to 13 tyg. Ale pewności nie mam.Ja już mam wózek, łóżeczko, przewijak i hustawke, kolon i ochraniacz do łóżeczka :-D no i poduszkę do spania dla siebie

Załączniki

• Screenshot_20200918_130729_androidgecko.com.himommy.jpg
    Screenshot_20200918_130729_androidgecko.com.himommy.jpg
    79,8 KB · Wyświetleń: 53
reklama
@Ja29.29 ja też mam torbiel, ale się powili wchłania :)
Ja dowiedziałam się o torbieli na jajniku w 7 tygodniu ciąży. Trafiłam na IP z powodu plamien. Pani doktor dokładnie mnie przebadała i zapytała czy wiem że mam torbiel 6cm na jajniku. Byłam w szoku bo tydzień wcześniej byłam u innej ginekolog na potwierdzeniu ciąży i niczego nie znalazla. Nie wróciłam już do niej...
Co do torbieli to w I trymestrze niewiele można z nią działać. Może się wchłonąć jak pisały dziewczyny ewentualnie jakieś leki od II trymestru.
W poniedziałek na prenatalnych zapytam lekarza jak to teraz wygląda:)

Do góry