reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny a czy II trymestr nie zaczyna się po skończonym 13 czyli od 14+0?
Tez tak mi pasuje. Sprawdziłam swoja apke i mam takie coś
Screenshot_20200918-112204_Preglife.jpeg

Cześć 🙂
Diabetolog nie taki straszny jak go malują. Generalnie mam robić tak jak do tej pory i w poprzednich ciążach, czyli jeść co 3h, mierzyć cukier na czczo, godzinę po śniadaniu, obiedzie i kolacji i tu nowość, w nocy ok 2-3 godziny. Dostałam taki dzienniczek, do którego mam wpisywać pomiary. W zależności od pomiarów zmieniam sobie w diecie proporcje. Trochę się tego boje, ale podobno wyniki nie są u mnie takie straszne i przy dobrym odżywianiu wszystko będzie dobrze. Trochę martwi się moim spadkiem wagi, ale poczeka do następnej wizyty, żeby zobaczyć pomiary i najświeższe wyniki krwi i moczu. Co tydzień też coś mam robić..Tyle informacji, że zapomniałam co😅, ale mam zapisane. Dostałam też paski ketonowe, na które co rano mam sikać. Jak wyjdą ketony, to mam jeść więcej węglowodanów
Cieszę się, że póki co tylko dietka. Następna wizyta za dwa tygodnie.

Ostatnia edycja:
Też mam tą apke, jak klikniesz w trymestr to rozwija się wyjaśnienie.

Załączniki

• Screenshot_2020-09-18-13-27-34-831_com.gravid.gravid.jpg
    Screenshot_2020-09-18-13-27-34-831_com.gravid.gravid.jpg
    207 KB · Wyświetleń: 36
Widzę, że już ubrania ciążowe wjechały - ja cały czas twierdzę, że to moje jelita mi napompowały brzuch, najlepiej czuję się w dresie :)

Weszłam wczoraj do Pepco, popatrzeć co tam mają, i część 100% bawełny, część mieszana z poliestrem :(
Któraś z Was, kilkanaście stron wczesniej przypomniala mi o lupeksach - tam jest tyle perełek :) ale na poszukiwania pojdę, w lutym/marcu :)
Czekanie na poznanie płci raczej nie przyspieszy mojej decyzji, bo ja jestem tak przekonana, że to chłopak bedzie, mimo, ze nadal nie mam żadnego objawu z pierwszej ciązy, nawet cerę mam świetlistą, promienną.
Reasumując nie mam nic dla nowego członka rodziny.

Bierzecie witaminy ?
Moja gin nie jest zwolenniczką dawania witamin bo to suplementy, i zaleca brac tylko kwas foliowy. Endokrynolog zaleca witaminy ( podała 3 nazwy preparatów i decyzję oddała lekarzowi prowadzącemu ciążę)

Mustella - olejek czy krem polecacie ?

Cześć 🙂
Diabetolog nie taki straszny jak go malują. Generalnie mam robić tak jak do tej pory i w poprzednich ciążach, czyli jeść co 3h, mierzyć cukier na czczo, godzinę po śniadanie, obiedzie i kolacji i tu nowość, w nocy ok 2-3 godzinie. Dostałam taki dzienniczek, do którego mam wpisywać pomiary. W zależności od pomiarów zmieniam sobie w diecie proporcje. Trochę się tego boje, ale podobno wyniki nie są u mnie takie straszne i przy dobrym odżywianiu wszystko będzie dobrze. Trochę martwi się moim spadkiem wagi, ale poczeka do następnej wizyty, żeby zobaczyć pomiary i najświeższe wyniki krwi i moczu. Co tydzień też coś mam robić..Tyle informacji, że zapomniałam co😅, ale mam zapisane. Dostałam też paski ketonowe, na które co rano mam sikać. Jak wyjdą ketony, to mam jeść więcej węglowodanów
Cieszę się, że póki co tylko dietka. Następna wizyta za dwa tygodnie.
moja wizyta za miesiac, nie jestem w stanie zjeść 3 głównych posiłków i 2 przekąsek :(

Tak? 😁 No właśnie moje mamusie po stazu, chłopak, dziewczynka?😍 swoją droga to niesamowite jak ten maluszek był spokojny w brzuszku, na usg w 10 tc tez grzeczny i spokojny 😊
Jak zjesz przed następnym USG coś słodkiego, to zobaczysz, jak będzie fikać 😜 tylko lepiej nie na usg prenatalne, bo lekarz nie pomierzy wszystkiego jak trzeba

Widzę, że już ubrania ciążowe wjechały - ja cały czas twierdzę, że to moje jelita mi napompowały brzuch, najlepiej czuję się w dresie :)

Weszłam wczoraj do Pepco, popatrzeć co tam mają, i część 100% bawełny, część mieszana z poliestrem :(
Któraś z Was, kilkanaście stron wczesniej przypomniala mi o lupeksach - tam jest tyle perełek :) ale na poszukiwania pojdę, w lutym/marcu :)
Czekanie na poznanie płci raczej nie przyspieszy mojej decyzji, bo ja jestem tak przekonana, że to chłopak bedzie, mimo, ze nadal nie mam żadnego objawu z pierwszej ciązy, nawet cerę mam świetlistą, promienną.
Reasumując nie mam nic dla nowego członka rodziny.

Bierzecie witaminy ?
Moja gin nie jest zwolenniczką dawania witamin bo to suplementy, i zaleca brac tylko kwas foliowy. Endokrynolog zaleca witaminy ( podała 3 nazwy preparatów i decyzję oddała lekarzowi prowadzącemu ciążę)

Mustella - olejek czy krem polecacie ?

moja wizyta za miesiac, nie jestem w stanie zjeść 3 głównych posiłków i 2 przekąsek :(
A jakie nazwy preparatow podala?

reklama
Do góry