reklama
PałkaZapałka
Fanka BB :)
A zdecydowałaś się na USG i pappa czy jakieś bardziej specjalistyczne?Witam Serdecznie wszystkie kwietnioweczki
Ja mam termin na końcówkę kwietnia. To moja 5 ciąża i za 2 tyg. będę miała pierwszy raz w życiu testy prenatalne. Czy mogłybyście mi opisać jak takie badania przebiegają?
Kapozi
Z racji tego że to moja pierwsza ciąża, o którą staraliśmy się z mężem rok idę dzisiaj do innego lekarza-prywatnie. Wcześniejszy był z pakietu pzu z pracy. Do Pani, do której idę dzisiaj chodziłam wcześniej (zanim dołączyłam do ubezp. grupowego) i byłam bardzo zadowolona. Zdaje sobie sprawę z tego, że jestem przewrażliwiona, ale chciałbym wiedzieć, że jest okej.Witajcie! Dołączam do grupy, do tej pory tylko obserwowałam. TP 24.04.2020r. wg OM 18.07.2020. Cykle nieregularne od 32 do 40 dni. Wg testu owu clearblue owulacja wypadła 6 sierpnia. 3 września byłam na wizycie potwierdzającej-- jednak był tylko pęcherzyk żółtkowy, nie było widać zarodka. Lekarz stwierdził że ciąża 2 tyg.mlodsza. Strasznie się tym zdołowałam, kazała zrobić badania krwi, glukoze, wr i inne i przyjść za tydzień. Byłam wczoraj. Na usg zobaczyliśmy zarodek i bijące serduszko. Jednak niepokoi mnie skąd ta 2 tygodniowaa roznica. Lekarka nie jest zbyt wylewna. Po informacji że owulacja była prawdopodobnie 6 sierpnia, stwierdziła że może tak być. Założyła mi kartę ciąży, nie podała jednak żadnych danych dot. Wielkości pęcherzyka i zarodka. Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Miałyście podobnie?
Kapozi
Trzymam kciuki!Czekam pod gabinetem
u mnie już 13+0 tez katar meczy Miłego dniaTrzymam kciuki za wizyty
U mnie dziś 7+7
Walczę dalej z katarem. Ciężko. A jak u Was zdrowe?
Ana874
Ja Miałam tak na ostatniej wizycie u gin. Zjadłam w domu, A jak weszłam do gabinetu to takie bulgoty, że co chwilę przepraszalamAle mi w brzuchu burczy az obciach a jadlam sniadanie
Ana874
Będzie Dobrze trzymam kciukiCzekam pod gabinetem
mam wrazenie, ze lekarze tak traktują te wczesne ciąże... na prawdę. Dla nich wszystko się może wydarzyc, a dla nas to cud i chciałybyśmy być traktowane jak najlepiej.. Ja dopiero po pierwszych prenatalnych czuje, ze lekarz traktuje moja ciaze poważnie, a ja od samego początku chodzę do niego prywatnie na wizyty i na wszystkie badania.Z racji tego że to moja pierwsza ciąża, o którą staraliśmy się z mężem rok idę dzisiaj do innego lekarza-prywatnie. Wcześniejszy był z pakietu pzu z pracy. Do Pani, do której idę dzisiaj chodziłam wcześniej (zanim dołączyłam do ubezp. grupowego) i byłam bardzo zadowolona. Zdaje sobie sprawę z tego, że jestem przewrażliwiona, ale chciałbym wiedzieć, że jest okej.
reklama
Ana874
U mnie dziś 10+1, jakoś od 2 dni piersi mało tkliwe, jem troszkę więcej, ale nie na wszystko mogę patrzeć...Trzymam kciuki za wizyty ❤❤
U mnie dziś 7+7 ❤
Walczę dalej z katarem. Ciężko. A jak u Was zdrowe?