reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

santinia - mnie też odrzuca od mięsa, po prostu nie mogę, a najgorsza szynka... jem w kółko ryby - tuńczyka, łososia, śledzie...

SałatkaOwocowa - super, że jest zarodek! Fantastycznie! :)

Mój na szczęście nie chrapie, bo nie mogłabym usnąć. I tak mam lekki sen i wszystko mnie budzi...
W poniedziałek wracam do pracy. Plamienie nie wróciło i została mi 1x luteina dopochwowo. Ech...nie wiem czy chcę widzieć swojego pracodawcę po tym jak przez telefon wyparował: "ciąża?! na okresie próbnym?...i co, tak będziesz teraz już leżeć na tym L4?..." - nie kurde, przyjdę jutro, ciągnąc za sobą plamy świeżej krwi. Argh :/ o_O
Co za palant... Też bym takiego nie chciała widzieć...
A może wiecie co można wziac na bol żołądka? Juz nie daje rady...

Jeszcze jedno pytanie:) w ciąży z coreczka jak juz mi brzuch wyskoczył ok 6 miesiąca zaczely bolec mnie wiezadla. Tzn w nocy jak chcialam sie przekręcić na bok albo na plecy. Okropny krotkotrwaly bol w okolicy pachwin. Pomagali tylko to ze się nie ruszałam. Musiałam odpowiednio sie przekrecac zeby tego uniknąć. Czasami zwijalam sie z bólu... Teraz zaczelam 9 tydzień i juz mam takie bole... Wy też tak juz macie?

reklama
Co za palant... Też bym takiego nie chciała widzieć...
A może wiecie co można wziac na bol żołądka? Juz nie daje rady...

Jeszcze jedno pytanie:) w ciąży z coreczka jak juz mi brzuch wyskoczył ok 6 miesiąca zaczely bolec mnie wiezadla. Tzn w nocy jak chcialam sie przekręcić na bok albo na plecy. Okropny krotkotrwaly bol w okolicy pachwin. Pomagali tylko to ze się nie ruszałam. Musiałam odpowiednio sie przekrecac zeby tego uniknąć. Czasami zwijalam sie z bólu... Teraz zaczelam 9 tydzień i juz mam takie bole... Wy też tak juz macie?
Ja miałam identyczne bóle w poprzedniej ciąży. Już od 15 tc a przy końcówce ból zajebisty lewo co się poruszałam w łóżku.

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

A teraz jeszcze Cie nie boli?
Mnie juz lapie i boje się co bedzie pozniej bo bol jest naprawde mocny ale na szczęście krotkotrwaly. Ja się czułam jak pokraka pod koniec ciazy:) fajnie ze zrozumialas o co mi chodzi:)

Salatkoowocowa ja na bol pije ciepłą gorącą herbe lub herbatę z kopru włoskiego.
Także nie mogę patrzeć na mięsiwo. Jem tylko sery żółte, twarogowe i topione[emoji12]
Mój stary tak dziś jechał w nocy, że łoooo matkooo! Wygonilam go do drugiego pokoju. Nie dość, że wszystko mnie budzi i od razu mnie na hafty zbiera to jeszcze te chrapanie, sajgon!

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

Salatkoowocowa ja na bol pije ciepłą gorącą herbe lub herbatę z kopru włoskiego.
Także nie mogę patrzeć na mięsiwo. Jem tylko sery żółte, twarogowe i topione[emoji12]
Mój stary tak dziś jechał w nocy, że łoooo matkooo! Wygonilam go do drugiego pokoju. Nie dość, że wszystko mnie budzi i od razu mnie na hafty zbiera to jeszcze te chrapanie, sajgon!

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom
Herbaty nie probowalam w sumie bo nie moge nic pic. Przed ciaza nie wyobrazalam sobie dnia bez czegos do picia a teraz mogloby nie istnieć nic... Ale pic mi sie chce tylko nie moge... No i wędliny tez mogłyby nie istniec. Mi mięsa sie chce tylko na obiad... I musi być mięso bo inaczej nie jestem najedzona. A wczesniej jadlabym wszystko z mięsem czy bez

Mój mąż nie chrapie za to ja tak :D ale nie budzi go to na szczęście, tak czy inaczej i tak nie przesypiam spokojnie nocy,zawsze się budzę nawet kilka razy choć o 21 już padam na nos. Ciągnięcie bolesne w pachwinach też czuję, szczególnie z prawej a dopiero zaczynam jutro 8 tc. Mdłości już mi mniej dokuczają ale więcej czuję się senna. Biust mam mniej napięty i już tylko lekko bolesny, całe szczęście, że te objawy trochę stopująpo 6 tc, bo bywało ciężko :)
Sałatka, ja teżostatnio bezmięsna choć wcześniej nie było dnia bez kiełbaski swojskiej lub szyneczki, teraz najlepiej żółty serek albo filadelfia z szczypiorkiem albo jajko na twardo :)

Igusiad - czasami ma to zwiazek z zaburzeniami SI (integracji między zmysłami). Moj synek w pierwszym roku mial z tym problemy. Czeste u dzieci.
Ja jestem przerwazliwiona szczegolnie na zapachy. Dzwieki noca tez mnie wkurzaja.

Lucy - pamietaj, ze obecne prawo mówi, ze chce czy nie bedzie musial przedluzyc Ci umowę do konca trwania ciazy. Znając zycie bedzie próbował zagrac na niewiedzy pracownika i Ci podziekuje, ale prawo w tej chwili mowi, ze musi przedluzyc, to juz jest poza jego wyborem.

santinia - mnie też odrzuca od mięsa, po prostu nie mogę, a najgorsza szynka... jem w kółko ryby - tuńczyka, łososia, śledzie...

SałatkaOwocowa - super, że jest zarodek! Fantastycznie! :)

Mój na szczęście nie chrapie, bo nie mogłabym usnąć. I tak mam lekki sen i wszystko mnie budzi...
W poniedziałek wracam do pracy. Plamienie nie wróciło i została mi 1x luteina dopochwowo. Ech...nie wiem czy chcę widzieć swojego pracodawcę po tym jak przez telefon wyparował: "ciąża?! na okresie próbnym?...i co, tak będziesz teraz już leżeć na tym L4?..." - nie kurde, przyjdę jutro, ciągnąc za sobą plamy świeżej krwi. Argh :/ o_O

Może zastąp tuńczyka i łososia innymi rybami... nie są zbyt zdrowymi rybami :(
Podobno odradzane w ciąży

Ja z mięsem nie mam problemu ale dzień bez soku pomidorowego, pomidorów lub czegokolwiek z nich jest niemożliwy :), na samą myśl jak teraz o nich piszę ślinka mi cieknie

reklama
Igusiad - czasami ma to zwiazek z zaburzeniami SI (integracji między zmysłami). Moj synek w pierwszym roku mial z tym problemy. Czeste u dzieci.
Ja jestem przerwazliwiona szczegolnie na zapachy. Dzwieki noca tez mnie wkurzaja.

Lucy - pamietaj, ze obecne prawo mówi, ze chce czy nie bedzie musial przedluzyc Ci umowę do konca trwania ciazy. Znając zycie bedzie próbował zagrac na niewiedzy pracownika i Ci podziekuje, ale prawo w tej chwili mowi, ze musi przedluzyc, to juz jest poza jego wyborem.

A to nie jest tak, że jak ma się umowę na okres próbny, to trzeba mieć w momencie jej końca skończony pierwszy trymestr? Tak coś ostatnio czytałam w przepisach.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry