reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
W mojej miejscowości jest taki sklep z naturalnymi kosmetykami ale z tego co wiem można zamówić też przez internet :) najpierw uzywalam olejek ze słodkich migdalow 100% firmy nacomi w ogóle super bo bezzapachowy a teraz uzywam identyczny ale firmy etja :) a to tylko dlatego że ten drugi ma dozownik :)

Też dziś odwiedzę sklep obok :D

Czytałam tylko żeby w 3 trymestrze a najlepiej wcale nie smarowac olejkami/kremami ani brodawek ani sutkow. Taka ciekawostka :)

Kuzynka meza po badaniach z krwi pappa usłyszała, ze dziecko ma zespół Patau. Zrobila amniopunkcje i okazalo się, że dziecko zdrowe. Wiadomo, amniopunkcja to juz ryzyko straty ciazy...
Ja pappa nie robie, bo to badania oparte na statystyce. Czesto więcej z nich stresu niz pozytku.

Za to na pewno pojde na poszerzone badania polowkowe, tzw. echo serca plodu (ale bada sie wszystkie organy).

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Przełknęłam właśnie trochę bułki z herbatą. Mam nadzieję że nie będę musiała znów zaliczać spotkania pierwszego stopnia z kibelkiem...

Wezmę Wit c a jak się nie poprawi do jutra to jadę do przychodni. Chyba że nie wytrzymam

Co do specyfików na rozstępy. Ja w pierwszej ciąży nie smarowalam się niczym. Kompletnie nic. Efekt: zero rozstępów gdziekolwiek. Siostra smarowalam się Pharmaceris do partii ciała czy jakoś tak i dodatkowo Oliwka i kremem nawilżającym. Efekt: rozstęp na rozstępów,zwlaszcza na brzuchu + efekt skórki pomarańczy. Także wg mnie wszystko zależy od każdego osobno. Ja smarować się nie zamierzam. Po prysznicu mleczko i to wszystko. Mam nadzieję że będzie tak jak w pierwszej ciąży

Niunius przykro mi bardzo :-(

Dziewczyny, ja znów z pytaniem. Co można w ciąży na zapalenie pęcherza? Furaginum wg ulotki odpada a już nie mogę wytrzymać, tak piecze, boli i to ciągle parcie na pęcherz. Dodatkowo nic nie piję, nic nie jem i dzisiejszej nocy do teraz rzygam dalej niż widzę... Choć już nie mam czym
Ja bralam furaginum w I trymescie ale najlepiej skonsultowac z lekarzem jakie tabletki mozesz brac wiem ze urosept tez braly kobiety w ciazy

To jest straszne, że tyle z nas, które chcą zostać mamami, traci swoje maleństwa:-( w głowie mi się to nie mieści.
Przeraża mnie to. Tak się boję no:-( chyba jutro pójdę na usg bo te nerwy mnie wykończą.
A czy w ciąży bliźniaczej nie powinno się kontrolować ciąży co 2 tygodnie? Moje znajome i kuzynki bynajmniej tak miały. .. może zależy od lekarza ale ja bym nie wytrzymała
..

W sierpniu to chyba dziecko nie będzie siedziało.. Mam corke z kwietnia u.r. pod koniec wrzesnia wkladalam ją do spacerówki, ale tylko dlatego, że było już ciasno w gondoli, a siedzieć nie chciała i też nie umiała. Wydaje mi się, że 5 miesieczniaki nie są gotowe na siedzenie w spacerowce [emoji12] [emoji12] [emoji12]

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom
Poobkładana poduszkami dała radę- już po domu ją tak wosiłam żeby nie dzwigać. Zawsze szukała gdzie chwycić żeby się podciągnąć i do pionu. Ciekawska i tak jej zostało :)

reklama
Niunius przykro mi bardzo :-(

Dziewczyny, ja znów z pytaniem. Co można w ciąży na zapalenie pęcherza? Furaginum wg ulotki odpada a już nie mogę wytrzymać, tak piecze, boli i to ciągle parcie na pęcherz. Dodatkowo nic nie piję, nic nie jem i dzisiejszej nocy do teraz rzygam dalej niż widzę... Choć już nie mam czym
Urinal
A ja szczerze powiem, że świadomie nie urodzilabym nieuleczalnie chorego dziecka. Może wydam się wam okrutna, ale życie z chorobą (ciężką, nieuleczalną) często nie jest życiem... jednocześnie mam świadomość, że mnie (nas, rodziców) wczesniej czy później zabraknie (lub po prostu będziemy za starzy) i co wtedy? Obarczę obowiązkiem starsze rodzeństwo? Oddam do placówki? ja wiem, że życie pisze różne scenariusze, ale świadomie nie podjęła bym takiej decyzji. Ps. Już możecie mnie "objechać" :(
Zgadzam się z Tobą w 100%
Jestem po wizycie maluszek rosnie serducho bije raczki nozie nosek sa :) 14tc :) za chwile wrzuce zdjecie :)
Grstulejszyn!
Ale to robicie PAPPA czy te Nifty? :)
Usg genetyczne
Ja tysz 10 tydz i w karcie mam termin 5 kwienia [emoji12] [emoji7]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Od wczoraj leze w szpitalu, mojemu dziecku przestało bic serduszko.. dzisiaj prawdopodobnie będę miała wywołane skurcze i lyzeczkowanie:( Jestem załamana.. to moje drugie poronienie..
Przykro mi bardzo, bardzo, trzymaj się!

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry