reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
W mojej miejscowości jest taki sklep z naturalnymi kosmetykami ale z tego co wiem można zamówić też przez internet :) najpierw uzywalam olejek ze słodkich migdalow 100% firmy nacomi w ogóle super bo bezzapachowy a teraz uzywam identyczny ale firmy etja :) a to tylko dlatego że ten drugi ma dozownik :)

Też dziś odwiedzę sklep obok :D

Czytałam tylko żeby w 3 trymestrze a najlepiej wcale nie smarowac olejkami/kremami ani brodawek ani sutkow. Taka ciekawostka :)

Kuzynka meza po badaniach z krwi pappa usłyszała, ze dziecko ma zespół Patau. Zrobila amniopunkcje i okazalo się, że dziecko zdrowe. Wiadomo, amniopunkcja to juz ryzyko straty ciazy...
Ja pappa nie robie, bo to badania oparte na statystyce. Czesto więcej z nich stresu niz pozytku.

Za to na pewno pojde na poszerzone badania polowkowe, tzw. echo serca plodu (ale bada sie wszystkie organy).

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Przełknęłam właśnie trochę bułki z herbatą. Mam nadzieję że nie będę musiała znów zaliczać spotkania pierwszego stopnia z kibelkiem...

Wezmę Wit c a jak się nie poprawi do jutra to jadę do przychodni. Chyba że nie wytrzymam

Co do specyfików na rozstępy. Ja w pierwszej ciąży nie smarowalam się niczym. Kompletnie nic. Efekt: zero rozstępów gdziekolwiek. Siostra smarowalam się Pharmaceris do partii ciała czy jakoś tak i dodatkowo Oliwka i kremem nawilżającym. Efekt: rozstęp na rozstępów,zwlaszcza na brzuchu + efekt skórki pomarańczy. Także wg mnie wszystko zależy od każdego osobno. Ja smarować się nie zamierzam. Po prysznicu mleczko i to wszystko. Mam nadzieję że będzie tak jak w pierwszej ciąży

Niunius przykro mi bardzo :-(

Dziewczyny, ja znów z pytaniem. Co można w ciąży na zapalenie pęcherza? Furaginum wg ulotki odpada a już nie mogę wytrzymać, tak piecze, boli i to ciągle parcie na pęcherz. Dodatkowo nic nie piję, nic nie jem i dzisiejszej nocy do teraz rzygam dalej niż widzę... Choć już nie mam czym
Ja bralam furaginum w I trymescie ale najlepiej skonsultowac z lekarzem jakie tabletki mozesz brac wiem ze urosept tez braly kobiety w ciazy

To jest straszne, że tyle z nas, które chcą zostać mamami, traci swoje maleństwa:-( w głowie mi się to nie mieści.
Przeraża mnie to. Tak się boję no:-( chyba jutro pójdę na usg bo te nerwy mnie wykończą.
A czy w ciąży bliźniaczej nie powinno się kontrolować ciąży co 2 tygodnie? Moje znajome i kuzynki bynajmniej tak miały. .. może zależy od lekarza ale ja bym nie wytrzymała
..

W sierpniu to chyba dziecko nie będzie siedziało.. Mam corke z kwietnia u.r. pod koniec wrzesnia wkladalam ją do spacerówki, ale tylko dlatego, że było już ciasno w gondoli, a siedzieć nie chciała i też nie umiała. Wydaje mi się, że 5 miesieczniaki nie są gotowe na siedzenie w spacerowce [emoji12] [emoji12] [emoji12]

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom
Poobkładana poduszkami dała radę- już po domu ją tak wosiłam żeby nie dzwigać. Zawsze szukała gdzie chwycić żeby się podciągnąć i do pionu. Ciekawska i tak jej zostało :)

reklama
Niunius przykro mi bardzo :-(

Dziewczyny, ja znów z pytaniem. Co można w ciąży na zapalenie pęcherza? Furaginum wg ulotki odpada a już nie mogę wytrzymać, tak piecze, boli i to ciągle parcie na pęcherz. Dodatkowo nic nie piję, nic nie jem i dzisiejszej nocy do teraz rzygam dalej niż widzę... Choć już nie mam czym
Urinal
A ja szczerze powiem, że świadomie nie urodzilabym nieuleczalnie chorego dziecka. Może wydam się wam okrutna, ale życie z chorobą (ciężką, nieuleczalną) często nie jest życiem... jednocześnie mam świadomość, że mnie (nas, rodziców) wczesniej czy później zabraknie (lub po prostu będziemy za starzy) i co wtedy? Obarczę obowiązkiem starsze rodzeństwo? Oddam do placówki? ja wiem, że życie pisze różne scenariusze, ale świadomie nie podjęła bym takiej decyzji. Ps. Już możecie mnie "objechać" :(
Zgadzam się z Tobą w 100%
Jestem po wizycie maluszek rosnie serducho bije raczki nozie nosek sa :) 14tc :) za chwile wrzuce zdjecie :)
Grstulejszyn!
Ale to robicie PAPPA czy te Nifty? :)
Usg genetyczne
Ja tysz 10 tydz i w karcie mam termin 5 kwienia [emoji12] [emoji7]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Od wczoraj leze w szpitalu, mojemu dziecku przestało bic serduszko.. dzisiaj prawdopodobnie będę miała wywołane skurcze i lyzeczkowanie:( Jestem załamana.. to moje drugie poronienie..
Przykro mi bardzo, bardzo, trzymaj się!

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry