reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Dzię dobry wszystkim!
Właśnie się zorientowałam że w pędzie pakowania się do szpitala pomyliłam leginsy z bawełnianym golfem xD
Od wczoraj popołudnia prawie już nie było plamienia także jestem dobrej myśli :) ok 9 ponoć tu jest obchód więc zobaczymy co mi wymyślą czy znów zrobią usg pewnie tak. Ostatnio co usg to nowe pomysły na przyczynę krwawienia także jestem ciekawa co tym razem będzie :p

reklama
Hej:-)
Rzadko pisze bo czuje się fatalnie. Wczoraj ostatni posiłek zjadłam o 13. Potem mam takie mdłości, że się chyba wykończe. W dodatku znowu boli mnie podbrzusze po bokach i promieniuje do pachwin. Chyba mi zaczyna szybko macica rosnąć.

Aal trzymam za ciebie i twojego malucha kciuki:-) będzie dobrze. Plamienia na poczatku ciąży bardzo często się zdarzają.

Nati/misio ale już piękny ten twój dzidziuś! Gratulacje:-)

Milkchocolate kiedy masz teraz wizytę? Ja się chyba na 16 września umówię, żeby potwierdzić moje bliźniaki. Już się tak do nich przyzwyczaiłam, że będzie mi przykro, jak się okaże, że jest tylko jeden maluch.

Pozdrawiam was wszystkie:-)

Ja już usłyszałam wersje że wszystko jest ok tak jak piszesz Tynka, potem wersje że za mały pęcherzyk względem dziecka i ciąża się przez to nie utrzyma, a potem że miałam bliźniaki ale jedno się nie utrzymało i stąd krwawienia po połowicznym poronieniu. No kto wsadzi głowice ten coś nowego widzi ;) także szczerze to po prostu w tym momencie cieszę się jak jest akcja serca płodu i jak mniej krwawie bo czego mam się trzymac:p

Aal najważniejsze, że serduszko bije:-) podziwiam cie za twoje nastawienie. Staram się brać z ciebie przykład:-) ty to będziesz super mamą. Ja to chyba będę panikara niestety. W każdym razie staram się bardzo ogarniać, jak mnie głupie myśli nadchodzą . A to, że każdy z ginekologów ma swoją wersję, to normalka he he.

Dzięki :D staram się być keep calm :D u mnie w pracy jest/będzie to niezbędne i jakoś tak mi się to jednak przeniosło na życie prywatne. Myślenie o wszystkich możliwych negatywnych następstwach - jasne, konieczne, pozwala za wczasu zastanowić się nad postępowaniem aby jak przyjdzie ten moment nie być zaskoczonym i móc od razu sprawnie podjąć odpowiednie najlepsze działanie jednak ogólnie trzeba mieć nadzieję i wierzyć że ułoży się dobra historia. Negatywne przesłanki kontrolować na chłodno a z pozytywnych się cieszyć :) no bo w końcu od mojego nastawienia i braku paniki zależy nastrój i spokój wszystkich na około :D

Dzien dobry
Jade zaraz zawiez mocz do badania bo tak mnie ten pecherz boli ze nie daje rady.
Na dodatek zaliczyłam pierwsze spotkanie z muszla... Jednak nie bedzie latwo

Aal - co jak co, ale jak bys miala takie polowiczne poronienie tp bys nie miala zadnej watpliwosci. To czuc i widac co leci. I to malinowy kolor.

Takie bezowe swiadczy o shemolizowanej krwi raczej z drobnego naczynka.
Mocno trzymam kciuki. Wierze, ze wszystko jest ok. Az szczerze dziwie sie, ze wzieli Cie z tego powodu do szpitala, bo lekarze zazwyczaj olewaja takie plamienia, niestety :( Moze dzięki znajomosciom serio Cie potraktowali?

Witam się z rana. U mnie po nocy znowu brązowy śluz tylko trochę więcej. Wczoraj było już ok. Nawet wieczorem jak sprawdzałam delikatnie w środku to czysto biały. Brzuch mnie nie boli. Dół pleców tylko ale mam nadzieje, że to nie jest z tym związane.

Zgage niestety też mam ale taką do zniesienia.

Trzymajcie kciuki żeby mój krasnoludek bez wspomagaczy dał radę.

Nie wiem, koleżanka bez znajomości była Też tak potraktowana :p
A skoro jednak doświadczony lekarz ginekolog taki pomysł wymyślił że to mogło być z tego to myślę że jest na to szansa. Ja ginekologiem nie jestem, nigdy nie był mi to temat bliski więc nie umiem osądzić :) a ja nie miałam bezowych tylko brązowe tylko słaba jestem w określaniu kolorów xD ale zdecydowanie ciemne to to było, nie świeża krew ale akurat w tym się 3 ginekologow zgodziło że to jednak krew :p oni widzieli, ty się domyślasz- oni chyba mają większe szansę mieć rację :D

reklama
Dziewczyny trzymam kciuki aby te plamienia minęły. .;*

Kolejna wizytę usg u lekarza prywatnego ktory mi pomogl w zajsciu jakkolwiek to brzmj mam we wtorek 06.09 to będzie początek 8 tyg wg ostatniej mies.
Zawroty głowy nareszcie minęły. . Nudności są ale jak coś przekasze to jest ok ;) wiec wróciłam troxhe do siebie
usg genetyczne 1 trymestru mam na początku października juz umówione ze skierowaniem ;)
lekarz co 4 tyg kazał mi przychodzić i zawsze mam zrobić wyniki moczu i krwi... ;)

Do góry