reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Hej,
Dawno sie nie odzywalam, jakies 20 stron temu sie witalam :-) ale nadrobilam wszystko. Wow ile mam przybylo, super !
Ja dzis zaczelam 7 tydzien wg OM. Wizyta 22 sierpnia, pierwsza. Mieszkam w Stanach, tutaj na pierwsza wizyte umawiaja w 8 tygodniu dopiero. USG bedzie, moge z mezem przyjsc :-) Moja ginekolog w pierwszej ciazy na emeryture przeszla wiec szukalam nowej aby ta druga mi prowadzila. Zobaczymy, mam nadzieje ze bedzie spoko.
Z dolegliwosci nie mam mdlosci, ale w brzuchu burczy non stop i zmeczona i senna jestem okropnie. Energii zero... W pierwszej ciazy mdlosci byly. No i brzuch mam wzdety jak balon. Do tego jeszcze upaly u nas niesamowite wiec mysle ze przeklada sie to na moje samopoczucie ...
No nic w poniedzialek mam nadzieje uslyszymy serduszko :-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale mam zgage....dramat..nie moge przez nia zasnąć w ogole..

f2w33e3k96ygyz81.png

mama- o nie już zgaga , mnie męczyła w obu ciążach tylko pózniej , a ty już współczuje

american girl- powodzenia w poniedziałek :-) u nas w Pl narazie upały odpuściły ale tez znowu mają przyjść

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

czesc dziewczyny. Uf nadrobilam was,ale bylo ciezko. Bylam na usg nadal nie widac serducha. W dodatku macica twarda, plamienia no i dostalam nospe forte i luteine. Kazala mi zrobic bete. Mysle zeby isc we wtorek prywatnie i na lepszym sprzecie poogladac bo na nfz miala bardzo kiepski. Nawet zarodka nie widziala a ja go wczesniej prywatnie widzialam. Dobrze ze mam mega objawy bo pewnie bym sie bardziej martwila. A tak to mega mdlosci, chec na sledzie i wrazliwe piersi mowia ze jest ok.
Teraz stwierdzilam ze lepiej na poczatku robic bete i o ile jest ok do lekarza kolo 9 tyg. Tyle usg a tu raz widac, raz nie. A wszystko wina sprzetu.

czesc dziewczyny. Uf nadrobilam was,ale bylo ciezko. Bylam na usg nadal nie widac serducha. W dodatku macica twarda, plamienia no i dostalam nospe forte i luteine. Kazala mi zrobic bete. Mysle zeby isc we wtorek prywatnie i na lepszym sprzecie poogladac bo na nfz miala bardzo kiepski. Nawet zarodka nie widziala a ja go wczesniej prywatnie widzialam. Dobrze ze mam mega objawy bo pewnie bym sie bardziej martwila. A tak to mega mdlosci, chec na sledzie i wrazliwe piersi mowia ze jest ok.
Teraz stwierdzilam ze lepiej na poczatku robic bete i o ile jest ok do lekarza kolo 9 tyg. Tyle usg a tu raz widac, raz nie. A wszystko wina sprzetu.
Wszystko bedzie dobrze.;)

Chyba już wiem dlaczego sie budzę w nocy. Z pragnienia. Mam strasznie sucho w ustach i non stop chodzę z butelką i popijam wodę.

Dziewczyny smarujecie już czymś brzuch i piersi?
Ja mam taka oliwke z rossmana dla kobiet w ciąży ale chcialabym zainwestowac w cos lepszego ;)

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sobie 2dni temu kupiłam serum do biustu bo było na mega promocji :D
Tyłek i nogi już wcześniej smarowałam takim serum na cellulit a resztę ciała balsamem. Przyjaciółka ma mi dać nie zużyte po swojej ciąży j też jakieś kremy to będę używać :) osobiście myślę że nieważne co używasz, jeżeli będzie się to robić regularnie to da efekt. Ale jeżeli ktoś ma predyspozycje do różnych rzeczy to nic nie pomoże w 100% tylko w jakimś stopniu.

Ja z objawów nie mam kompletnie nic oprócz biorących piersi ale już mniej mnie bolą albo się zaczęłam przyzwyczajać. Ale urosły już tak że w tym tempie już za 2-3tygodnie będę musiała koniecznie kupić nowy stanik o_O
a nieeee sorry jeszcze mam problem z załatwianiem spraw w toalecie :/ jedzeniowo kompletnie bez zmian. Spanie też.

Dzisiaj testowałam (33dc) i test negatywny. Dziwne to, bo co miesiąc od lat, na co najmniej 5 dni przed okresem miałam plamienia, a teraz ani plamień - za to suszaaaaa....Spróbuję jeszcze raz we wtorek, jak nie dostanę @ to pójdę do lekarza.... Kurczze, zadomowiłam się już u Was ;-)

Ostatnia edycja:
nati/misio - ja też Pregna + i po dwa magnezy dziennie.

pesca - kurcze masakra z tym NFZ. Lepiej rzeczywiście idź prywatnie, nie warto się stresować. Wszystko na pewno jest dobrze :)

An-ia - mnie też cały czas suszy :D Czytałam żeby smarować się od 3-4 miesiąca dopiero, więc jeszcze jest czas...no i wyczytałam też że najlepszy do smarowania i w przystępnej cenie jest Palmer's i zamierzam go wypróbować.

A Wy dziewczyny macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

nukaakun - wow, czwarta ciąża! Gratulacje! Ja sama mam 3 rodzeństwa, świetna sprawa :D

ni_kusia może betę sobie zrób? To chyba najbardziej miarodajne. Mi pierwszy test (też ok. 32-33 dc) wyszedł z tak bladą drugą kreską, że prawie jej nie zauważyłam ;)

reklama
Mi sie wydaje ze zaczecie smarowajiansie na ostatnia chwile kompletnie nie zdazy skory przygotowac jak co, a z zapasem to rzeczywiscie ma szanse ale ja sie z koniecznosci smaruje od zawsze czymstam wiec mi to roznicy nie robi zeby dalej to robic ale wydaje mi sie z moich doswiadczen ze na efekty poczucia zmiany jakosci skory trzeba poczekac a jak sie zacznie smarowac dopiero w chwili gdy skora zacznie sie rozciagac to moze byc troche za pozno, takie moje zdanie :)

Do góry