reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Ania orz pytałam mojego gina czy robic te bete on stwierdziłze to nie daje jednoznacznej odpowiedzi bo ona różnie przyrasta i nie będziemy mieć pewności choc przede wszystkim to ja pewności teraz jie mam co do niego -.-
Dorota właśnie poszperałam w necie itd i widze że faktycznie, poczekam. Z mężem zastanowie sie czy za tydzień nie powtórzyć usg prywatnie ale wszystko wskazuje na to że jednak jest ok a ten dzisiejszy gin troxhe pospieszył sie ze straszeniem mnie.

Akuart miałam fuksa bo wczorajszy z 3 zrobionych zdjęć odciął mi jedno i dał - na nim akurat zmierzył pęcherzyk -ma on 0.91cm i w necie wychodziło jak sie wypowiadali ginekolodzy że to wielkosć adekwatna na 5 tg. Do tego u któregoś w artykule znalazłam wzór jakiś z którego wyszłoby że to 5t4d, czyli 2 dni mniej. Dodatkowo w necoe podkreślają wartość porządnego sprzętu. No ja byłam badana archaicznym usg więc teraz już sie uspokoiłam -na serio racje miał wczorajszy gość że to za wcześnie. A dzisiejszy za bardzo pospieszył sie z diagnozą czy tam podejrzeniem.

Nikusia - dzięki dzięki za wsparcie ipocieszenientegomi trzeba było :* teraz spokojniej będę czekać.

reklama
Mi na patologii ciąży kazali pić herbatę z malin na wywołanie i przyspieszenie porodu [emoji33][emoji33] to jak to jest?

Z owocow malin czy z lisci malin? ;) Z owocow nic nie daje w tym temacie. Herbata z lisci malin wywoluje skurcze, ale nie jednorazowo. Trzeba pic ja regularnie. Ja pilam pod koniec ciąży i nic mi nie dała.

aal - spokojnie, każda ciąża rozwija się inaczej. Na pewno usłyszysz serduszko już wkrótce :*

Kurcze, mi też gin mówiła że do 12 tc żeby nikomu nie mówić. I dodała żeby się nie martwić na zapas, bo jak ciąża ma się utrzymać, to się utrzyma, no chyba że zaraz zacznę maratony biegać ;) - a jak nie ma się utrzymać, to się nie utrzyma, choćby kobieta całymi dniami świecę robiła. Trzeba cierpliwie czekać co los pokaże - ja nastawiam się, że co ma w życiu być to będzie. Trzeba myśleć pozytywnie, bo tylko to jest dobre dla dziecka. :) Będzie dobrze!

Lucy -właśnie mój wczorajszy gin tak mniej więcej piwiedział tylko zamiast maratonu były skoki spadochronowe :p nie no, teraz mi już lepiej :)

Jak wczoraj jeden gin mnie nastawił optymistycznie tak dzsiejsza wizyta u mojego już totalnie na odwrót. On uznał że jednak już serduszko powinno być i skoro go nie ma to mam podejrzenie pustego pęcherzyka i generalnie zamiast zaświadczenia o możliwości ćwiczenia kazał siedzieć na tyłku :/
sama nie wiem do końca co myśleć i komu bardziej wierzyć. W kaźdym razie nawet usłyszałam dziś że lepiej nie mówić nic rodzicom, więc no totalnie odwrotnie niż co usłyszałam wczoraj. Także przyznam że mam mieszane uczucia i nie wiem co myśleć. Pytałam mojego dzisiejszego gin czy jest sens prywatnie jednak iść za kilka dni na usg jeszcze czy czekać te 2 tygodnie na umówione to stwierdził że czekać. Ale kto jak nie wy wiecie najlepiej że w takiej sytuacji 2 tygodnie to masakra wyczekiwać co i jak. Co według was powinnam zrobić? Oprócz tego że mieć nadzieje of kors że wszyztko ok. Iść dodatkowo, czy rzeczywiście czekać?
W teorii ostatnią miesiączke miałam 9.07,ale mam dłuższe cykle ok 31dni plus bankowo teraz owulacje miałam jak na jeszcze dłuższy cykl, na 33-34 dni. Więc ciąża może być dobrych kilka dni młodsza niż podejrzewa gin ten dzisiejszy. Co myślicie, zwłaszcza te, które już mają maluchy?

Jeśli masz takie długie cykle i patrząc po Twoim suwaczku nie martwiła bym się na zapas! Serio! Tak jak pisze Ania.orz zrobiłabym bete i patrzyła czy rośnie, tyle że jakbym widziała że rośnie to poczekałabym te 2 tyg na wizyte, nie ma co się martwić i nakręcać że coś jest nie tak. Znam wiele kobiet które serduszko usłyszały później niż 6tc. Trzymam mocno kciuki za Ciebie &&&&

ni_kusia a czy my też z Lutówek2014 się nie znamy?

Jak sie dzisiaj czujecie??? Ja normalnie do dooopy. Zdechła jakaś jestem, nie chce mi się kompletnie jeść i doszły zawroty głowy :(

Aal musi być dobrze :-)
Lekarz który prowadził moja pierwsza ciążę pierwsze usg robi ok 8tyg żeby właśnie uniknąć dodatkowych stresów. To my umieramy z ciekawości bo chcemy żeby wszystko było dobrze. Ale tak jak powiedziała lekarka Lucy co ma być to będzie nam pozostaje mocno w to wierzyć . Staraj się nie stresować bo to maluszkowi nie pomaga [emoji5]

Aal - a ile ma pęcherzyk? Ja mialam ostatnią @ 10.07, owu. ok. 24.07 (ze wskazan testow plus temperatury).

Na pocieszenie powiem Ci swoja historie z synkiem. Konczac 5 tydz (albo 4 tydz 6 dz) zaczelam plamic.. Poszlam do gina, a na usg sam pecherzyk pare milimetrów (chyba 2,5) bez widocznego echa zarodka.... Lekarz dal mi luteine i kazal byc dobrej myśli i w razie co isc do mojego lekarza z nfz.
Poszłam, a teeeen na wejściu, ze za maly pecherzyk, ronie ciaze i nawet usg mi nie zrobi. Adi ma sie dobrze :) Ja mialam po prostu pozna owulacje :)

Moja koleżanka miała identyczną sytuacje jak Cyntia85 tyle że była już w 7tc, poszła na łyżeczkowanie a gin z tekstem "o jednak jest zarodek" no kuuuuutwa........

reklama
Jeśli masz takie długie cykle i patrząc po Twoim suwaczku nie martwiła bym się na zapas! Serio! Tak jak pisze Ania.orz zrobiłabym bete i patrzyła czy rośnie, tyle że jakbym widziała że rośnie to poczekałabym te 2 tyg na wizyte, nie ma co się martwić i nakręcać że coś jest nie tak. Znam wiele kobiet które serduszko usłyszały później niż 6tc. Trzymam mocno kciuki za Ciebie &&&&

ni_kusia a czy my też z Lutówek2014 się nie znamy?

Jak sie dzisiaj czujecie??? Ja normalnie do dooopy. Zdechła jakaś jestem, nie chce mi się kompletnie jeść i doszły zawroty głowy :(

Całkiem możliwe ;-) Wtedy mi się nie udało...później też, ale za 3cim razem już musi :)

Do góry