reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

April ja też mam śluz taki biało-żółty bez zapachu i lekarz powiedział, że to normalne:-) zobacz sobie tabl. iladian. Chyba dopochwowe są i bezpieczne w ciąży, ale według mnie nie masz potrzeby do niepokoju.
Dokładnie :) Albo provag czy lacibios femina do łykania na wzmocnienie flory bakteryjnej ;)

w57vskjog7p17owg.png

reklama
Dominika1989, mam te same myśli. Czułam się parę dni temu tak źle, że zachodziłam w głowę jak moje koleżanki mogły w ciąży do pracy chodzić. Ale one po prostu prawie nie miały mdłości...nie ma sprawiedliwości na tym świecie.

joasia, gratuluje Ci udanej wizyty!

April7 - nie panikuj :* za dużo się stresujesz dziewczyno... nie ma żadnych powodów do obaw, nawet jeśli jest infekcja, to nic się nie dzieje. Ja leczę infekcję od początku ciąży i wszystko gra. Tak jak dziewczyny mówią, dla św. spokoju kup sobie iladian dircet plus. Ja mam zapisany provag, bo też mam luteinę dopochwowo.

Ja mam kartę ciąży już od 6 tc, bo było widać serduszko :) Kolejna wizyta jutro, zapytam jak teraz będzie z pracą, bo w piątek mi się zwolnienie kończy.

A co do imion, to mamy straszną batalię...ale póki co dziewczynka będzie Laura, a chłopiec Michałek albo Kubuś.

A ja kartę ciąży będę miała dopiero w przyszłym tygodniu ech. Wahał się lekarz czy mi założyć i ostatecznie tego nie zrobił.

April, Lucy ma racje:-) spokojnie, będzie dobrze. Doskonale cie rozumiem bo ja też panikara, ale staram się panować nad sobą.

Lucy Laura to przeslodkie imię. Podoba mi się bardzo, ale mężowi nie ech.

Tynka, a kiedy masz kolejną wizytę?

Mój ostatecznie stwierdził że Laura "może być", ale w zamian on ma większe prawo głosu przy chłopcu. Dlatego nici z mojego Adasia, Filipka, Dominika :( :(

U nas jak bedzie chłopczyk to napewno Michał a co do dziewczynki to pewnie Natalia bo zastanawialiśmy sie nad tym imieniem jak byłam w ciąży z córka ale wtedy Joanna wygrała :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Najprawdopodobniej 14 albo 16 września. W poniedziałek napisze do lekarza, kiedy mu bardziej pasuje:-) tak mi strasznie wolno leci ten czas....chciałabym być już w 2 trymestrze. Dobrze, że nic złego się nie dzieje i mogę pracować. Jakbym w domu leżała to chyba już całkiem bym oszalała z nudów.

Lucy a mąż jakie ma typy imion dla chłopca? Jak mi mój wymyślił imię dla synka to się za głowę złapałam! Doriana mu się zachciało...

Hahaha, Tynka, dobre :D U mnie poszedł w przeciwną stronę. Podoba mu się: Piotr, Paweł i Tomasz. Dla mnie wszystkie trzy są nie do przyjęcia :p Dlatego Michałek i Kubuś są u nas pewnego rodzaju "konsensusem". Jedyny problem jest w tym, że Michał byłby zarazem Juniorem, bo tak nazywa się jego tata :D Dla mnie to dość głupie rozwiązanie, ale faktycznie, to imię jako jedno z nielicznych podoba się nam obojgu...

Ja jeszcze karty ciąży nie mam, choć wczoraj byłam. Z tego wszystkiego zapomniałam jej się zapytać dlaczego mi nie wystawiła. Następną wizytę mam dopiero 26.09.

Wiecie jaką dziś w pracy miałam ochotę na bułkę z żółtym serem.......... :) w ogóle normalnie żółtego sera nie jadam, a dziś na śniadanie poleciałam do sklepu w pracy po żółty ser i teraz na kolacje też.

U mnie jak będzie dziewczynka to Marianna, a chłopiec Ksewery.

Lucy według mnie dać dziecku imię po rodzicu to super pomysł! Tym bardziej, że tak się wam podoba:-)
Mnie się bardzo podoba Igor ale już nas z rodziny ktoś uprzedził. Potem miałam fazę na Adasia ale mój chrześniak dostał to imię i tak ciągle szukamy czegoś nowego.
O naszych obecnych faworytach mam zakaz gadania he he.

Comffe a mnie dziewczyny takiego smaka na serek almette narobiły, że musiałam iść do sklepu i go kupić. Jestem szczęśliwa, że trzy małe kanapki pożarłam:-)fakt mdli mnie, ale się chyba powoli przyzwyczajam, że każdy wieczór taki jest.

reklama
U nas jak bedzie chłopczyk to napewno Michał a co do dziewczynki to pewnie Natalia bo zastanawialiśmy sie nad tym imieniem jak byłam w ciąży z córka ale wtedy Joanna wygrała :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Joanna piękne imię hihi :D ale coś rzadko słyszę żeby rodzice tak nazywali swoje pociechy :) Michał też mi się podoba, ale mój brat i kuzyn nazywają się Michał, więc odpada... [emoji23][emoji23]

w57vskjog7p17owg.png

Do góry