reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2017

April ja też mam śluz taki biało-żółty bez zapachu i lekarz powiedział, że to normalne:-) zobacz sobie tabl. iladian. Chyba dopochwowe są i bezpieczne w ciąży, ale według mnie nie masz potrzeby do niepokoju.
Dokładnie :) Albo provag czy lacibios femina do łykania na wzmocnienie flory bakteryjnej ;)

w57vskjog7p17owg.png

reklama
Dominika1989, mam te same myśli. Czułam się parę dni temu tak źle, że zachodziłam w głowę jak moje koleżanki mogły w ciąży do pracy chodzić. Ale one po prostu prawie nie miały mdłości...nie ma sprawiedliwości na tym świecie.

joasia, gratuluje Ci udanej wizyty!

April7 - nie panikuj :* za dużo się stresujesz dziewczyno... nie ma żadnych powodów do obaw, nawet jeśli jest infekcja, to nic się nie dzieje. Ja leczę infekcję od początku ciąży i wszystko gra. Tak jak dziewczyny mówią, dla św. spokoju kup sobie iladian dircet plus. Ja mam zapisany provag, bo też mam luteinę dopochwowo.

Ja mam kartę ciąży już od 6 tc, bo było widać serduszko :) Kolejna wizyta jutro, zapytam jak teraz będzie z pracą, bo w piątek mi się zwolnienie kończy.

A co do imion, to mamy straszną batalię...ale póki co dziewczynka będzie Laura, a chłopiec Michałek albo Kubuś.

A ja kartę ciąży będę miała dopiero w przyszłym tygodniu ech. Wahał się lekarz czy mi założyć i ostatecznie tego nie zrobił.

April, Lucy ma racje:-) spokojnie, będzie dobrze. Doskonale cie rozumiem bo ja też panikara, ale staram się panować nad sobą.

Lucy Laura to przeslodkie imię. Podoba mi się bardzo, ale mężowi nie ech.

Tynka, a kiedy masz kolejną wizytę?

Mój ostatecznie stwierdził że Laura "może być", ale w zamian on ma większe prawo głosu przy chłopcu. Dlatego nici z mojego Adasia, Filipka, Dominika :( :(

U nas jak bedzie chłopczyk to napewno Michał a co do dziewczynki to pewnie Natalia bo zastanawialiśmy sie nad tym imieniem jak byłam w ciąży z córka ale wtedy Joanna wygrała :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Najprawdopodobniej 14 albo 16 września. W poniedziałek napisze do lekarza, kiedy mu bardziej pasuje:-) tak mi strasznie wolno leci ten czas....chciałabym być już w 2 trymestrze. Dobrze, że nic złego się nie dzieje i mogę pracować. Jakbym w domu leżała to chyba już całkiem bym oszalała z nudów.

Lucy a mąż jakie ma typy imion dla chłopca? Jak mi mój wymyślił imię dla synka to się za głowę złapałam! Doriana mu się zachciało...

Hahaha, Tynka, dobre :D U mnie poszedł w przeciwną stronę. Podoba mu się: Piotr, Paweł i Tomasz. Dla mnie wszystkie trzy są nie do przyjęcia :p Dlatego Michałek i Kubuś są u nas pewnego rodzaju "konsensusem". Jedyny problem jest w tym, że Michał byłby zarazem Juniorem, bo tak nazywa się jego tata :D Dla mnie to dość głupie rozwiązanie, ale faktycznie, to imię jako jedno z nielicznych podoba się nam obojgu...

Ja jeszcze karty ciąży nie mam, choć wczoraj byłam. Z tego wszystkiego zapomniałam jej się zapytać dlaczego mi nie wystawiła. Następną wizytę mam dopiero 26.09.

Wiecie jaką dziś w pracy miałam ochotę na bułkę z żółtym serem.......... :) w ogóle normalnie żółtego sera nie jadam, a dziś na śniadanie poleciałam do sklepu w pracy po żółty ser i teraz na kolacje też.

U mnie jak będzie dziewczynka to Marianna, a chłopiec Ksewery.

Lucy według mnie dać dziecku imię po rodzicu to super pomysł! Tym bardziej, że tak się wam podoba:-)
Mnie się bardzo podoba Igor ale już nas z rodziny ktoś uprzedził. Potem miałam fazę na Adasia ale mój chrześniak dostał to imię i tak ciągle szukamy czegoś nowego.
O naszych obecnych faworytach mam zakaz gadania he he.

Comffe a mnie dziewczyny takiego smaka na serek almette narobiły, że musiałam iść do sklepu i go kupić. Jestem szczęśliwa, że trzy małe kanapki pożarłam:-)fakt mdli mnie, ale się chyba powoli przyzwyczajam, że każdy wieczór taki jest.

reklama
U nas jak bedzie chłopczyk to napewno Michał a co do dziewczynki to pewnie Natalia bo zastanawialiśmy sie nad tym imieniem jak byłam w ciąży z córka ale wtedy Joanna wygrała :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Joanna piękne imię hihi :D ale coś rzadko słyszę żeby rodzice tak nazywali swoje pociechy :) Michał też mi się podoba, ale mój brat i kuzyn nazywają się Michał, więc odpada... [emoji23][emoji23]

w57vskjog7p17owg.png

Do góry