reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Oj tak Joanna to zdecydowanie rzadko spotykane imię obecnie. Ja się z małą Asią nie spotkałam jeszcze.

A mnie się jeszcze podoba dla chłopca Mieszko albo Tobiasz ale mój mąż nawet słyszeć nie chce o tym wrrr. Jak tak dalej będzie to nasze dzieci zostaną bezimienne. No chyba, że to będą dziewczynki to co innego. Dla dziewczynek mamy już wspólne typy:-)

reklama
Wiem co przezywasz, polecam imbir z miodem, w ostateczności pół tabletki awiomarinu, to ostatnie polecił mi lekarz. Niestety polowka długo nie działa, ale naprawdę wymioty a nawet mdłości ustąpią po niej.

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

Juz normalnie mam wrażenie ze cos ze mną nie tak..dzis wszystko co zjadlam zwymiotowalam w efekcie jestem cały dzień głodna i słaba...wymiotuje nawet herbatą i kislem...masakra ze mna zastanawiam sie czy nie jechac na pogotowie żeby dali mi jakąś kroplowke czy cos...mam dość :(((

Na pewno będzie ok :* Super, II trymestr, zaaaazdroszczę [emoji16]

w57vskjog7p17owg.png
Zobaczymy co jutro powie na wizycie bete zrobilam bo nie czuje wgl sie w ciazy a i tak nie wiem czy wynik ok. Jak jutro bedzie to bede bardziej spokojna :) jeszcze nie ma czego zazdroscic

Agacia na takim zaawansowanym etapie ciąży to beta już nie ma takiego znaczenia. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę:-) obyś pięknego, brykającego bobasa zobaczyła.

Dziś wizyta u gin ;) termin z usg się zgadza z OM jest wszystko ok... rosniemy jak na drozdzach ;) Zarodek ma już 1.09cm 7w1d ;) tak bardzo juz bym chciała mieć ten najniebezpieczniejszy okres za sobą. ... ale głową do góry cycki na przód i będzie dobrze ;) musimy być dziewczynki dobrej myśli ;)
Dbać o siebie i nie stresować się zbędnie. . ;)

Agacia na takim zaawansowanym etapie ciąży to beta już nie ma takiego znaczenia. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę:-) obyś pięknego, brykającego bobasa zobaczyła.
Dokładnie :) Mi lekarz dzisiaj powiedział, że jak ciąża utrzymała się do 8tc to już musi być ok, bo najwięcej poronień jest w 6tc :) Także Agaaaacia, nie nakręcaj się kochana :* Ja czasami też zapominam, że jestem w ciąży [emoji23]

w57vskjog7p17owg.png

mój facet chce nazwać maluszka po dziadkach bądź pradziadkach..
dlatego zaproponował Ksawerego, Franka - te dwa nawet mi sie podobają i Gabriela - ale juz maly Gabryś u mnie w rodzinie jest więc odpada... co do dziewczynki chciał po babci dać Helene ale totalnie mi sie to imie nie podoba :( wiec wykłocilam sie o Zosie - po mojej babci... eh ;P ale już sama nie wiem... zawsze mi sie podobały jakies Amelki i Zuzie ale strasznie dużo ostatnimi czasy dzieciaczków z tymi imionami + mojego faceta brat ma córke o imieniu Amelia już... chciałabym coś niespotykanego ale zarazem żeby dziecka jakoś bardzo nie skrzywdzić... np. z czasów gimnazjalnych pamiętam dziewczynę imieniem Żuliana... no aż mi było jej żal... chyba u większosci skojarzenia są podobne...

alela, moja koleżanka tak miała. Jeśli bierzesz duphaston, natychmiast zamień go u lekarza na luteinę... ja miałam tak samo jak Ty po duphastonie właśnie. Od kiedy zmieniłam na luteinę dopochwową to jest mi niedobrze ale jestem w stanie jeść. A jeśli nie bierzesz i po prostu tak wymiotujesz, to koniecznie zgłoś się do szpitala. Pani gin moja mówiła, że to naprawdę stawia na nogi. Podpinają Ci kroplówkę, nawadniasz się na spokojnie, odpoczywasz.

Tynka, w ogóle dla dziewczynek jakoś łatwiej wybrać. Tyle jest ładnych kobiecych imion, i tak niestety mało ładnych męskich :p :p

Joanna piękne imię hihi :D ale coś rzadko słyszę żeby rodzice tak nazywali swoje pociechy :) Michał też mi się podoba, ale mój brat i kuzyn nazywają się Michał, więc odpada... [emoji23][emoji23]

w57vskjog7p17owg.png

Mi sie od zawsze podobało to imię :) dlatego jak sie dowiedziałam ze bedzie córka to innej opcji nie było :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziś wizyta u gin ;) termin z usg się zgadza z OM jest wszystko ok... rosniemy jak na drozdzach ;) Zarodek ma już 1.09cm 7w1d ;) tak bardzo juz bym chciała mieć ten najniebezpieczniejszy okres za sobą. ... ale głową do góry cycki na przód i będzie dobrze ;) musimy być dziewczynki dobrej myśli ;)
Dbać o siebie i nie stresować się zbędnie. . ;)
Suuuuper! Czas leci jak szalony w ciąży, doczekamy się wszystkie! :D

w57vskjog7p17owg.png

Do góry