reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Oj tak Joanna to zdecydowanie rzadko spotykane imię obecnie. Ja się z małą Asią nie spotkałam jeszcze.

A mnie się jeszcze podoba dla chłopca Mieszko albo Tobiasz ale mój mąż nawet słyszeć nie chce o tym wrrr. Jak tak dalej będzie to nasze dzieci zostaną bezimienne. No chyba, że to będą dziewczynki to co innego. Dla dziewczynek mamy już wspólne typy:-)

reklama
Wiem co przezywasz, polecam imbir z miodem, w ostateczności pół tabletki awiomarinu, to ostatnie polecił mi lekarz. Niestety polowka długo nie działa, ale naprawdę wymioty a nawet mdłości ustąpią po niej.

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

Juz normalnie mam wrażenie ze cos ze mną nie tak..dzis wszystko co zjadlam zwymiotowalam w efekcie jestem cały dzień głodna i słaba...wymiotuje nawet herbatą i kislem...masakra ze mna zastanawiam sie czy nie jechac na pogotowie żeby dali mi jakąś kroplowke czy cos...mam dość :(((

Na pewno będzie ok :* Super, II trymestr, zaaaazdroszczę [emoji16]

w57vskjog7p17owg.png
Zobaczymy co jutro powie na wizycie bete zrobilam bo nie czuje wgl sie w ciazy a i tak nie wiem czy wynik ok. Jak jutro bedzie to bede bardziej spokojna :) jeszcze nie ma czego zazdroscic

Agacia na takim zaawansowanym etapie ciąży to beta już nie ma takiego znaczenia. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę:-) obyś pięknego, brykającego bobasa zobaczyła.

Dziś wizyta u gin ;) termin z usg się zgadza z OM jest wszystko ok... rosniemy jak na drozdzach ;) Zarodek ma już 1.09cm 7w1d ;) tak bardzo juz bym chciała mieć ten najniebezpieczniejszy okres za sobą. ... ale głową do góry cycki na przód i będzie dobrze ;) musimy być dziewczynki dobrej myśli ;)
Dbać o siebie i nie stresować się zbędnie. . ;)

Agacia na takim zaawansowanym etapie ciąży to beta już nie ma takiego znaczenia. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę:-) obyś pięknego, brykającego bobasa zobaczyła.
Dokładnie :) Mi lekarz dzisiaj powiedział, że jak ciąża utrzymała się do 8tc to już musi być ok, bo najwięcej poronień jest w 6tc :) Także Agaaaacia, nie nakręcaj się kochana :* Ja czasami też zapominam, że jestem w ciąży [emoji23]

w57vskjog7p17owg.png

mój facet chce nazwać maluszka po dziadkach bądź pradziadkach..
dlatego zaproponował Ksawerego, Franka - te dwa nawet mi sie podobają i Gabriela - ale juz maly Gabryś u mnie w rodzinie jest więc odpada... co do dziewczynki chciał po babci dać Helene ale totalnie mi sie to imie nie podoba :( wiec wykłocilam sie o Zosie - po mojej babci... eh ;P ale już sama nie wiem... zawsze mi sie podobały jakies Amelki i Zuzie ale strasznie dużo ostatnimi czasy dzieciaczków z tymi imionami + mojego faceta brat ma córke o imieniu Amelia już... chciałabym coś niespotykanego ale zarazem żeby dziecka jakoś bardzo nie skrzywdzić... np. z czasów gimnazjalnych pamiętam dziewczynę imieniem Żuliana... no aż mi było jej żal... chyba u większosci skojarzenia są podobne...

alela, moja koleżanka tak miała. Jeśli bierzesz duphaston, natychmiast zamień go u lekarza na luteinę... ja miałam tak samo jak Ty po duphastonie właśnie. Od kiedy zmieniłam na luteinę dopochwową to jest mi niedobrze ale jestem w stanie jeść. A jeśli nie bierzesz i po prostu tak wymiotujesz, to koniecznie zgłoś się do szpitala. Pani gin moja mówiła, że to naprawdę stawia na nogi. Podpinają Ci kroplówkę, nawadniasz się na spokojnie, odpoczywasz.

Tynka, w ogóle dla dziewczynek jakoś łatwiej wybrać. Tyle jest ładnych kobiecych imion, i tak niestety mało ładnych męskich :p :p

Joanna piękne imię hihi :D ale coś rzadko słyszę żeby rodzice tak nazywali swoje pociechy :) Michał też mi się podoba, ale mój brat i kuzyn nazywają się Michał, więc odpada... [emoji23][emoji23]

w57vskjog7p17owg.png

Mi sie od zawsze podobało to imię :) dlatego jak sie dowiedziałam ze bedzie córka to innej opcji nie było :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziś wizyta u gin ;) termin z usg się zgadza z OM jest wszystko ok... rosniemy jak na drozdzach ;) Zarodek ma już 1.09cm 7w1d ;) tak bardzo juz bym chciała mieć ten najniebezpieczniejszy okres za sobą. ... ale głową do góry cycki na przód i będzie dobrze ;) musimy być dziewczynki dobrej myśli ;)
Dbać o siebie i nie stresować się zbędnie. . ;)
Suuuuper! Czas leci jak szalony w ciąży, doczekamy się wszystkie! :D

w57vskjog7p17owg.png

Do góry