reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Podbije, czy któraś z Was bierze jakieś ziołowe tabletki na uspokojenie? Polecacie coś?
Brałam kiedyś Persen forte i działały (nie zamulały, tylko jakby przytłumiały mi to odczucie nerwowości), ale na mnie większość leków działa od razu, bo mało ich biorę.
Ale to było na długo przed staraniami, więc pod tym kątem Ci niestety nie pomogę. :(

A melisa z kolei powoduje, że zasypiam z miejsca (jestem na nią bardzo wrażliwa), więc wypita raz wieczorem, powodowała, że po 30 minutach nie mogłam głowy utrzymać. A miałam plan pić z rana, aby być spokojniejsza w pracy. 😆😅

reklama
Podbije, czy któraś z Was bierze jakieś ziołowe tabletki na uspokojenie? Polecacie coś?
Hej ja mam 2 nastolatków i nerwy w strzępkach (małe dzieci maly kłopot jakie to prawdziwe.... hihi) dodatkowo stresująca praca i widzę poprawę kiedy na noc biorę magnez, dość sporą dawkę czysty cytrynian magnezu bez dodatków w proszku. Śpię spokojnie, serce nie kołacze... do tego pilnuję aby poziom d3 i b12 był na max poziomie.

Gratuluję pozytywnego testu, jak ktoś wstawia zdj z duszkiem to przeważnie nic nie widzę 🙈 a tu piękna kreska 🥰

Mnie coś bierze, wczoraj gardło dziś kaszel a jutro mamy 18tke syna 🙈 i 4 latka córki bo mają tylko parę dni różnicy prócz przepaści w latach 😵‍💫. Na szczęście w lokalu więc się dużo wysilać nie muszę, dziś dentysta i ortodonta z 4 latką życzcie mi dużo siły i cierpliwości 🤓

Objawy, objawami…. W teorii to owulację można potwierdzić jeśli po skoku owulacyjnym temperatura przez trzy dni jest w gorze. Plus patrząc na wysokości temperatur z poprzedniego cyklu, to ta temperatura Twoja dalej nie jest na poziomie drugo-fazowej. Jestem ciekawa jak ta temperatura jutro i pojutrze będzie u Ciebie wyglądać :) tylko dalej działajcie z partnerem koniecznie! :)

Hej hej, wracam z aktualizacją.
Coś się dzieje, testy ciemnieją. Wykres temperatur za to wygląda dość dziwnie.
Co myślisz na ten temat? 🤔

@KaMaLi proszę o usunięcie mnie z testowania 08.04 bo ewidentnie jestem jeszcze przed owulką. Przycupnę narazie na ławeczkę i zobaczę jak się łaskawy cykl będzie dalej rozwijał.

Załączniki

• IMG_1913.jpeg
    IMG_1913.jpeg
    295,8 KB · Wyświetleń: 58
Hej hej, wracam z aktualizacją.
Coś się dzieje, testy ciemnieją. Wykres temperatur za to wygląda dość dziwnie.
Co myślisz na ten temat? 🤔

@KaMaLi proszę o usunięcie mnie z testowania 08.04 bo ewidentnie jestem jeszcze przed owulką. Przycupnę narazie na ławeczkę i zobaczę jak się łaskawy cykl będzie dalej rozwijał.
Szczerze to sama nie wiem. Mierz dalej, starajcie się dalej :) czasami trzeba kilku miesięcy żeby móc coś wywnioskować na podstawie kilku wykresów.

Hej, szukam szukam i nie znalazłam - powiedzcie mi proszę, czy na forum jest gdzieś jakiś temat z opisem kiedy/po co/ w jakich sytuacjach robić te wszystkie badania typu HLA-C, KIR, kariotypy, allo-MLR, immunofenotyp? Albo możecie polecić jakąś książkę/stronę (na razie przeczytałam tylko testdna 😅)? Jeszcze jakby było z rozróżnieniem do dla pary, która: ma już dzieci/ma za sobą poronienie/w ogóle nie może zajść, to byłaby bajka.
Nie mówię, że nagle zrobię wszystko co się da, bo mnie nie stać. 😅🫠 Ale chętnie bym się dokształciła w tych tematach, zwłaszcza, że mój ginekolog jest typem osoby małomównej. 😶

reklama
Mi już głowa paruje, moja gin podtrzymuje, że warto podjąć jeszcze próbę inseminacji zanim rozpocznie się podejście do invitro. Duże szanse są, że pomimo drożnych jajowodów to w nich leży przyczyną niepowodzeń ale też uważa że warto temu oszczędzonemu jajowodowi jeszcze dać szansę tym bardziej, że warto zaczekać na to aż wystartuje program i wytyczne co do refundacji invitro. Już sama głupieje i nie wiem co robić.🙈 Decyzję muszę podjąć do poniedziałku, bo jeśli jednak idę w IUI w maju to trzeba ponownie pobrać wszystkie wymazy i porobić badania.

Ostatnia edycja:
Do góry