reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

reklama
I żeby nie robić drożności jajowodów bo ona nie widzi potrzeby .. że poprostu tak się mi przytrafiło i zrobić drożność jakby nie wychodziło przez kilka miesięcy dopiero

Będziemy walczyć w maju 💪 a Ty jeszcze nie dostałaś okresu po poronieniu ?
Nie, totalnie nie wiem teraz w jakim momencie jestem, ale wczoraj cała niedziele miałam kłucia i ciągnięcie w lewym jajniku, w sobotę wieczorem były przytulanki...więc no zobaczymy, ale piersi nie bola...może sobie progesteron zbadam w środę lub piątek..

Obawiam się że okaże się dopiero w środę bo pojedynczy wynik bety nic Ci nie powie. Będzie np beta 13 i nie wiadomo czy to rośnie czy spada. Chyba że prożek będzie w okolicy 2 to będzie wiadomo że nic z tego. Każdy tu chce by były same serduszka ale @LadyCaro ma rację i lepiej nastawić się na najgorsze a zawsze można się miło zaskoczyć 🍀
MamaR no bez przesady, jak może rosnąć, jeśli od 4 dni test pozytywny? Na litość… Beta 13 po 4 dniach pozytywnego testu ciążowego jest betą spadkową, więc o czym tu w ogóle mowa? Najważniejsze teraz to liczyć na to, że beta jeszcze jest „pozytywna” żeby móc działać z diagnostyką. Wybaczcie dziewczyny, ale czasami chyba za bardzo bujacie w obłokach i robicie niepotrzebne nadzieje… Gdybym nie oznaczała bety od razu za każdym wyłapanym testem (gdzie beta dopiero startowała) to nie miałabym dokumentacji na to, że 4 razy poroniłam i nikt nie dałby mi skierowań na tak szeroką diagnostykę jaką przeszłam i pewnie do dziś nie miałabym kolejnego dziecka tylko dalej bujałabym się z kolejnymi biochemami

No dziewczyny wrocilam do domu 💪 ale lekarka powiedziała że najlepiej wstrzymać się pół roku
Ponieważ tłumaczy to w ten sposób że w jajowodzie zrobiło się ujście w którym było to poszerzenie i to teraz musi się zrosnąć .. żeby nie było powtórki z rozrywki to najlepiej odczekać pół roku ..
chyba ją zdarło ;( jak tu dziewczyny mówiły że i po zabiegu nawet doczekiwały 3 miesiące
Serio myślicie że 6 miesięcy to tak ma być ?
No zalamala mnie ;((((

Ale oni nie usunęli Ci jajowodu. A dziewczyny mówiły o sytuacji usunięcia

MamaR no bez przesady, jak może rosnąć, jeśli od 4 dni test pozytywny? Na litość… Beta 13 po 4 dniach pozytywnego testu ciążowego jest betą spadkową, więc o czym tu w ogóle mowa? Najważniejsze teraz to liczyć na to, że beta jeszcze jest „pozytywna” żeby móc działać z diagnostyką. Wybaczcie dziewczyny, ale czasami chyba za bardzo bujacie w obłokach i robicie niepotrzebne nadzieje… Gdybym nie oznaczała bety od razu za każdym wyłapanym testem (gdzie beta dopiero startowała) to nie miałabym dokumentacji na to, że 4 razy poroniłam i nikt nie dałby mi skierowań na tak szeroką diagnostykę jaką przeszłam i pewnie do dziś nie miałabym kolejnego dziecka tylko dalej bujałabym się z kolejnymi biochemami
Możesz napisać jakie miałaś zlecone badania?

Właśnie napisałam do Ciebie prywatnie z zapytaniem jak to u Ciebie wyglądało i jakie badania miałaś robione.
Czytałam tez, że podobno niska witamina D powoduje wczesne poronienia.

reklama
Chyba nie przeczytałaś mojego postu że zrozumiem. Pati jeszcze nie ma wyniku i pisałam że pojedynczy wynik jej nic nie powie póki go nie powtórzy. Ale sprawa się wyjaśniła bo dostała okresu więc sytuacja jest jasna.

Do góry