reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

Ja z racji mutacji mthfr i pai brałam zastrzyki w ciąży ale hematolog zalecił dopiero od chyba 10 tygodnia. Lekarze mają do tego różne podejście. Niektórzy zalecają acard już na etapie starań i zastrzyki po pozytywnym teście. Ja miałam tylko zastrzyki bez acardu.
Na pewno nie zaszkodzi się przebadać w kierunku trombofilii. Z tego co czytałam to trombofilia może powodować poronienia lub zgony wewnątrzmaciczne na późnym etapie ciąży. Chyba na zapłodnienie nie ma raczej wpływu ale pewności nie mam.
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ❤️ tak pewnie zrobię,aby w razie czego uniknąć ewentualnych poronień gdyby już kiedyś jakimś cudem się udało.lepsze są badania z krwi czy wymazy z policzka ? Bo próbowałam cokolwiek znaleźć i natknęłam się na dwie takie wersję tych badań

reklama
No ja od kilku dni poluje na pinka ale w żadnej aptece u nas nie ma ! Najbliżej kilkanaście km od nas... Tak jak były msc temu tak teraz wgl ich nie ma, bo narzeczony chodzil i pytał a na stronie "kto ma lek" właśnie nie ma w aptekach.
Nie mogę znaleźć tych zdjęć,chyba wszystkie wykasowałam.ale z tego co kojarzę chyba paskowy facelle miał lepsze wybarwienie niż easyhome.to może jeszcze spróbuj z tym testem

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ❤️ tak pewnie zrobię,aby w razie czego uniknąć ewentualnych poronień gdyby już kiedyś jakimś cudem się udało.lepsze są badania z krwi czy wymazy z policzka ? Bo próbowałam cokolwiek znaleźć i natknęłam się na dwie takie wersję tych badań
Ja robiłam z krwi bo tu gdzie mieszkam tylko takie są dostępne ale podobno te z policzka też są skuteczne. Na Facebooku jest grupa mthfr Polska i tam wiele osób robiło te z policzka i są zadowolone.

Nie mogę znaleźć tych zdjęć,chyba wszystkie wykasowałam.ale z tego co kojarzę chyba paskowy facelle miał lepsze wybarwienie niż easyhome.to może jeszcze spróbuj z tym testem
Mi facalle się mega słabo wybarwialy właśnie miesiąc temu. Jak już to na pinka bym stawiała. Dzisiaj jedziemy na spacer do Ustronia to może tam w aptece będą.

reklama
Do góry