reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

@penguinlicious Ty masz jakieś problemy z nadkrzepliwością z tego co kojarzę ? Czy te mutacje wpływają tylko i wyłącznie za samo utrzymanie ciąży,czy może być tak,że powodują one że nie może dojść do zapłodnienia ? Trochę wczoraj o tym poczytałam ale nadal wiem że nic nie wiem.miałam wypadek 5lat temu i przez 2msc leżałam unieruchomiona w łóżku na zastrzykach z neoparinu.dodatkowo moja babcia miała żylaki,a i ja jednego posiadam w zasadzie od 6 roku życia(żaden lekarz się nim nie interesował bo przecież jestem ZA MŁODA na żylaki i to taka ot sobie odstająca żyłka..) a i antykoncepcję też miałam za młodu przepisaną przez gin bez jakichkolwiek badań w dodatku dwuskładnikową....myślisz że u mnie mogłoby to być przyczyną niepowodzeń?z tym,że no właśnie u mnie nawet do żadnej ciąży nie dochodzi..więc nie wiem właśnie czy na etapie zagnieżdżania takie mutacje mają wpływ ?bo jeśli tak to miałabym jakiś punkt zaczepienia

reklama
Ja czytałam właśnie że to od 1-2% cp a z tego co tu się dowiaduje i na forum i w necie to bardzo dużo osób przez to przechodzi./ w ogóle była tu dziewczyna która chwaliła się na głos przy wszystkich mówiąc do innej Pani na poczekalni że ona już 3 raz idzie na łyżeczkowanie itd itd że wyjdzie na dzień następny i tak o tym mówiła jak o pójściu do dentysty aż mi się słuchać tego nie chciało :(
No bo reszta tu nie siedzi i nie pisze 🤪 jak policzyć wszystkie ciąże to to będzie 1-2% statystycznie 🤷‍♀️

Hej dziewczyny. Zrobiłam dzisiaj dwa testy różnych firm, te easyhome jakoś ogólnie słabo mi się wybarwiają od początku. Mocz trzymałam całą noc a i tak słabe te kreski są, nic nie ciemnieją ehhh... Tak tak wiem, beta powie mi prawdę, jutro polecę. Ale coś mam źle przeczucia, że to znów biochem tak jak w marcu, bo wtedy też kreski nie ciemniały a jaśniały.
Co myślicie ? Wstawiam kilka zdj.

Załączniki

• IMG20250427075105.jpg
    IMG20250427075105.jpg
    862 KB · Wyświetleń: 110
  • IMG20250427075059.jpg
    IMG20250427075059.jpg
    920,8 KB · Wyświetleń: 111
  • IMG20250427074832.jpg
    IMG20250427074832.jpg
    828,6 KB · Wyświetleń: 105
  • IMG20250427074759.jpg
    IMG20250427074759.jpg
    676,2 KB · Wyświetleń: 107
Hej dziewczyny. Zrobiłam dzisiaj dwa testy różnych firm, te easyhome jakoś ogólnie słabo mi się wybarwiają od początku. Mocz trzymałam całą noc a i tak słabe te kreski są, nic nie ciemnieją ehhh... Tak tak wiem, beta powie mi prawdę, jutro polecę. Ale coś mam źle przeczucia, że to znów biochem tak jak w marcu, bo wtedy też kreski nie ciemniały a jaśniały.
No nie ściemniały
Ale nie martw się jeszcze na zapas
Pójdziesz jutro na betę i będziesz wiedzieć na czym stoisz
Póki co relaksuj się i korzystaj z pięknej niedzieli jaką się zapowiada ;)
Bo z moich planów na dzisiejszy relaks nici
Muszę jednak zostać w szpitalu do jutra ;(((
A tak się cieszyłam że dziś wyjdę ;((

Mi przy biochemicznej w styczniu też robiły się bledsze, ale to może być też bardzo wczesna ciąża. Tak jak sama napisałaś jutro na betę idz koniecznie, bo z tego co pamiętam miałaś mieć okres jak ja w piątek, więc skoro nie ma nadal to warto zrobić betę. Może po prostu jest jeszcze dosc niska beta i testy się nie wybarwiają 🤔.
Ja też jutro jeszcze idę sprawdzic drugi raz przyrost.

Dla mnie ten niżej trochę ściemniał.te easyhome potrafią pokazywać naprawdę duchy.mam gdzieś porównanie po zastrzyku na easyhome i jakimś innym(jak znajdę to ci wstawię)to na easyhome był bladzioch a na innym wyraźniejsza kreska. dzisiaj handlowa,kup może pinka płytkowego ?w zeszłym miesiącu chyba fajnie ci pokazał :D no a tak jak mówisz..jutro beta prawdę powie :D 🤞

reklama
Dziewczyny, jeśli robiłam ten jeden test owulacyjny tak przypadkowo 22.04 ok. godz. 12:00 i wyszedł od razu mocny pik (wcześniej nie robiłam, bo nie czułam objawów owulacji tak jak co miesiąc i myślałam, że jeszcze jest czas) to myślicie, że mogę zbadać progesteron jeszcze przed majówką 30.04? 🤔

Do góry