reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

Hej dziewczyny, dziś robiłam badania. Na razie mam wyniki z tych podstawowych. Morfologia wszystko w normach,
hemoglobina 14 (norma: 12-16),
żelazo mam 93 (norma: 33-193),
ferrytyna 70 (norma: 13-150) więc chyba ładnie jak ważę 55 kg.

Ale TSH coś mi poszło w górę.. robiłam po biochemie w styczniu i było 1,9 a dziś wyszło 2,3 (norma: 0,27 – 4,2). FT4 - 1,15 (norma: 0,93 – 1,7).

reklama
Hej dziewczyny, dziś robiłam badania. Na razie mam wyniki z tych podstawowych. Morfologia wszystko w normach,
hemoglobina 14 (norma: 12-16),
żelazo mam 93 (norma: 33-193),
ferrytyna 70 (norma: 13-150) więc chyba ładnie jak ważę 55 kg.

Ale TSH coś mi poszło w górę.. robiłam po biochemie w styczniu i było 1,9 a dziś wyszło 2,3 (norma: 0,27 – 4,2). FT4 - 1,15 (norma: 0,93 – 1,7).
Ferrytyna bardzo ładna, ja zazdrosze, bo moja to 10 🙈
TSH nadal w normie, ono potrafi skoczyć w górę od stesu.

Czekam na kolejne wyniki...
Jak nic z tego nie wyjdzie to będę szukać dalej..
Ogólnie to myślę, że to mogło być jakieś mikroporonienie patrząc na ilość krwi w tym cyklu.. i ta beta 1,22 a nie <1..
Ferrytyna bardzo ładna, ja zazdrosze, bo moja to 10 🙈
TSH nadal w normie, ono potrafi skoczyć w górę od stesu.

Nie no owulację miała, bo w środę progesteron 5 a w sobotę 9.więc on widać dopiero rośnie.może okazać się że dziś jest jeszcze wyższy i takim nagłym odstawieniem to tylko sobie może zaszkodzić.no a jeśli dziś spada no to nie ma sensu brać dalej i przeciągać.z tym że jeśli pik miała w sobotę to licząc że owu byłaby po tych 36h to wypadałaby w poniedziałek.co by się zgadzało z progesteronem 5 w środę.wiec byłaby jakieś 7dpo.to trochę za wcześnie na odstawianie moim zdaniem bo (chyba?)sobie skróci fazę lutealną.dlatego bezpiecznie jest brać duphaston dopiero 4dni po owu.wtedy bierze się 10 dni i 14dpo nie ma zastanawiania się.niemniej ja bym czekała na wynik i podpytała ginekologa jak on to widzi :)
Ok, nie śledziłam aż tak na bieżąco. Ale tak czy siak jest jeszcze dość wcześnie, chociaż te 2 dni bym zaczekała, bo to nie jest moment, w którym można o czymkolwiek przesadzać

Ogólnie to myślę, że to mogło być jakieś mikroporonienie patrząc na ilość krwi w tym cyklu.. i ta beta 1,22 a nie <1..
Dobrze kojarzę, że wy się staracie od stycznia? Jeśli coś pokrecilam to przepraszam, nie mam pamięci do takich rzeczy 🙈

Miesiączka czasami może byc bardziej obfita ;) nie ma co sobie wkręcać.

reklama
Do góry