reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

reklama
tak, w styczniu był biochem

Tyle tu dziewczyn, że ciężko spamiętać 🤭
Ojej... To wybacz, ale strasznie się nakręcasz. Przecież dopiero co zaczęliście się starać, od razu był jeden biochem, co w zasadzie jest dobrym znakiem, bo pokazuje, że możesz szybko zajść w ciążę. Nie chcę, żebyś to źle odebrała, ale naprawdę nie widzę sensu w robieniu tych badań i chodzeniu po lekarzach na tym etapie. Chyba że faktycznie chcesz ogarnąć sobie te podstawy, to wtedy jak najbardziej, ale nie myślałabym o tym w kontekście jakichkolwiek problemów z zajściem w ciążę. Jedynie ten progesteron bym zbadała, bo miałaś plamienia przed okresem, więc tutaj coś może być na rzeczy

Ojej... To wybacz, ale strasznie się nakręcasz. Przecież dopiero co zaczęliście się starać, od razu był jeden biochem, co w zasadzie jest dobrym znakiem, bo pokazuje, że możesz szybko zajść w ciążę. Nie chcę, żebyś to źle odebrała, ale naprawdę nie widzę sensu w robieniu tych badań i chodzeniu po lekarzach na tym etapie. Chyba że faktycznie chcesz ogarnąć sobie te podstawy, to wtedy jak najbardziej, ale nie myślałabym o tym w kontekście jakichkolwiek problemów z zajściem w ciążę. Jedynie ten progesteron bym zbadała, bo miałaś plamienia przed okresem, więc tutaj coś może być na rzeczy
Absolutnie nie odbieram tego źle, może po prostu potrzebuje takiego "kubła zimnej wody" od obcej osoby, żeby się wziąć w garść.
Dziękuję za każdą opinię i radę :)
Na pewno głównie skupię się na tym progesteronie teraz.
Zastanawiam się czemu lekarz po biochemie nie kazał tego sprawdzać 🤔

Ja znowu test zrobilam i niby widzę cień ale to mozliwe że moje urojenia bo w sumie prawie nic nie widać eh

Jak człowiek chce to coś wypatrzy 🙂

Absolutnie nie odbieram tego źle, może po prostu potrzebuje takiego "kubła zimnej wody" od obcej osoby, żeby się wziąć w garść.
Dziękuję za każdą opinię i radę :)
Na pewno głównie skupię się na tym progesteronie teraz.
Zastanawiam się czemu lekarz po biochemie nie kazał tego sprawdzać 🤔
Wiesz co, po pierwszym biochemie to raczej nikt Ci nic nie każe sprawdzić, bo to się często zdarza. Większość kobiet nie robi testów tak wcześnie jak my staraczki, więc nawet tego nie wyłapują, po prostu przychodzi trochę spóźniony okres. Ja miałam 2 poronienia i nadal nikt nic nie zlecił, czekali na 3, bo dopiero wtedy badają ;) Jakkolwiek beznadziejnie to brzmi to niestety gdzieś tutaj działa ta statystyka. Ja się sama zaczęłam badać, jakieś podstawy, żeby trochę uspokoić głowę. Więc Cię rozumiem, tylko też po prostu patrzę na to obiektywnie i widzę, że naprawdę nie ma co na razie szaleć i wariować, szkoda nerwów.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry