reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

Ale co to zmienia, że zaczniesz nowe opakowanie? Trochę nie czaję. Chyba że chodzi Ci o to, że ewentualnie w kolejnym cyklu zabraknie. A strasznie namieszałaś z tym braniem w ciemno, kiedy nie wiadomo, czy w ogóle doszło do tej owulacji. 8dpo to jest jeszcze wcześnie, beta ma czas, żeby wyjść pozytywna. Do 11 dpo bym czekała, później to może faktycznie średnio, bo taka późna implantacja często nie oznacza nic dobrego. Ale znów, mówimy tutaj o owulacji potwierdzonej usg. U Ciebie tak naprawdę nie można konkretnie i z całą pewnością określić, ile dpo jesteś.
Jak nie jestem w ciąży a będę brac duphaston dalej to tylko przedłużę cykl niepotrzebnie. Ale z drugiej strony jeśli odstawie a coś będzie to też będę się martwić że niepotrzebnie odstawilam. W sobotę badałam proga to był 9 więc była ta owulacja ale fakt za wcześnie zaczęłam brać duphaston , zmylił mnie skok temperatury i śluz kremowy. Kurde nadal nie ma tych wyników 🫣

reklama
Jak nie jestem w ciąży a będę brac duphaston dalej to tylko przedłużę cykl niepotrzebnie. Ale z drugiej strony jeśli odstawie a coś będzie to też będę się martwić że niepotrzebnie odstawilam. W sobotę badałam proga to był 9 więc była ta owulacja ale fakt za wcześnie zaczęłam brać duphaston , zmylił mnie skok temperatury i śluz kremowy. Kurde nadal nie ma tych wyników 🫣
Weź wdech i wydech. Nie chce zabrzmieć jak stara baba, Ale tylko cierpliwość nas uratuje :).

Ale co to zmienia, że zaczniesz nowe opakowanie? Trochę nie czaję. Chyba że chodzi Ci o to, że ewentualnie w kolejnym cyklu zabraknie. A strasznie namieszałaś z tym braniem w ciemno, kiedy nie wiadomo, czy w ogóle doszło do tej owulacji. 8dpo to jest jeszcze wcześnie, beta ma czas, żeby wyjść pozytywna. Do 11 dpo bym czekała, później to może faktycznie średnio, bo taka późna implantacja często nie oznacza nic dobrego. Ale znów, mówimy tutaj o owulacji potwierdzonej usg. U Ciebie tak naprawdę nie można konkretnie i z całą pewnością określić, ile dpo jesteś.
Nie no owulację miała, bo w środę progesteron 5 a w sobotę 9.więc on widać dopiero rośnie.może okazać się że dziś jest jeszcze wyższy i takim nagłym odstawieniem to tylko sobie może zaszkodzić.no a jeśli dziś spada no to nie ma sensu brać dalej i przeciągać.z tym że jeśli pik miała w sobotę to licząc że owu byłaby po tych 36h to wypadałaby w poniedziałek.co by się zgadzało z progesteronem 5 w środę.wiec byłaby jakieś 7dpo.to trochę za wcześnie na odstawianie moim zdaniem bo (chyba?)sobie skróci fazę lutealną.dlatego bezpiecznie jest brać duphaston dopiero 4dni po owu.wtedy bierze się 10 dni i 14dpo nie ma zastanawiania się.niemniej ja bym czekała na wynik i podpytała ginekologa jak on to widzi :)

reklama
Do góry