reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KIT/HIT - czyli co sie może przydać a co nie

ale bo tak jest z lekami kosmetykami proszkami. nie wszystkie dla wszystkich dzieci. jedni beda lepiej tolerowac to drugie tamto. tak jak wlasnie i z butlekami czy smoczkami. Marcel z Aventu nie chcial butli i smokow. cos mu nieodpowiadalo a mialam z laktatorem razem w zestawie.
o i laktator jak dla mnie tez sie nie sprawdzil. szybciej recznie se tam odciagnelam co mialm odciagnac niz laktatorem. a moja kuzynka odwrotnie byla bardzo zadowolona.

iga73 a u mnie tak Marcelek nozkami wierzgal ze wszystko musialo byc z gumka :)

reklama
No właśnie brokuł też nie- dieta była i z nim i bez niego- jeden czort. Kolki to po prostu wynik niedojrzałości układu pokarmowego- taka moja teoria. Trza przeczekać i tyle:tak: Nie było tak strasznie

Zgadzam, się. Rzeczywiście przydatny temat! Tylko błagam powiedzcie, że po porodzie stanęłyście na nogach, spłynęło na Was objawienie przy anielskich fanfarach i spisałyście listę zakupów składającą się ze stu pozycji...
Dłuuuga droga przede mną... Tyle tego i ni cholery nie wiem, co mi się z tego przyda a co nie :(

U nas niezastapione okazaly sie:-
-lezaczek niemowlecy.Taki zwykly bez bajerow kupilam bedac w ciazy,z brightstarts chyba.Nie wiedzialam czy wogole mi sie przyda.Jednak !Nie wyobrazam sobie teraz dnia bez niego.maly uwielbia na nim siedziec,wszystko widzi,bawi sie zawieszkami czasmi go kolysze noga.dzieki niemu wszedzie zabieram matiego-do kuchni gdy gotuje,do lazienki gdy sie kapie,niemusze miec go na kolanach ciagle ponadto widzimy sie wiec rozmawiamy bawimy sie.Super!
-termometr elektryczny,koniecznie lepszej firmy.Mam brauna,warto zainwestowac
-sterylizator.Oszczednosc czasu,wygoda!polecam z Aventu
-na poczatku nie wyobrazalam sobie zycia bez lezaczka do wanienki.kapalam malego sama i bylam pewna ze jest bezpieczny.Uzywalam przez pierwsze 2,3 tygodnie pok nie nabralam sily i pewnosci.
-tantum rosa na rane poporodowa:)ulga!
-duza ilosc body-zawsze i wszedzie!
-bryloczek do cumla dla malego.Zaoszczedza mi duzo czasu.(nie musze go ciagle szukac)
-pieluchy tetrowe(mam 6 ztuk od poczatku i mi wystarcza spokojnie
-waciki niemowlece,duzo ich uzywalam na poczatku i nadal myje malemu buzke nimi
-na poczatek body,pajacyki to podstawa.Wszelkie piekne ubranka trzeba odlozyc na potem,nie sa praktyczne i nie sprawdzaja sie u noworodkow.no moze jakis jeden ladny komplecik;p
Nie polecam:
-hmmmm wszelkich specyfikow na kolki,najlepiej polecic sie pediatry lub poloznej.Ja kupilam wiele butelecek-infacol,nawet z niemiec sprowadzalam jakis nie pamietam nazwy .Kasa wyrzucon w bloto poprostu.najlepiej poczekac,to ze maly placze nie oznacza kolke odrazu.
-dziewczyny maja racje-nie warto kupowac ton kosmetykow-szampon,oliwka po 3 miesiacu mydelko bambino i krem nawilzajacy ,maly sudocrem
-podgrzewacz do butelek.Mam ale sobie nie chwale-rownie dobry jest czajnik bezprzewodowy w sypialni szybciej i bez wyrzucania pieniedzy w bloto
-
-

a i karuzelka nad lozeczko:)Jesli kogos stac to polecam,albo zasugerowac rodzinie zamiast kupowania ciuszkow.Na poczatku ignorowana teraz przy zasypianiu niezastapiona!
moj maly tez jak narazie ma tylko kocyk w lozeczku,do zakupienia poscieli kolderka plus poduszeczka poczekam do jesieni az zrobi sie zimniej.
dobre termoopakowanie na butelke dla maluszkow lubiacych cieple mleczko zawsze i wszedzie:) napewno wydatek przydatny dla mam karmiacych mlekiem sztucznym

aaaa zuzyte pamki w lekramowke szczelnie i po klopocie.
reczniczki z kapturkiem swietna sprawa,ja mam dwa na zmiane,ale na poczatek jeden wystarczy

co do butelek-mam od poczatku trzy z aventu i dwie dr brown.tych drugich nie polecam-owszem kto wie moze pomogly malemu w walce z kolka,ale teraz sa nie praktyczne!duzo czesci do skladania i mycia....;p no i jedna mala do herbatki.karmie od poczatku butla i mi to wystarczalo i nadal jest ok
sol fizjologiczna-nie wiem jak nazywa sie tutaj w uk,miedzyczasie mama przyslala mi z pl.jedyny skuteczny sposob na walke z ropiejacymi slepkami przynajmnie u nas
aaaa i koniecznie warto miec w domu kropelki do noska te od urodzenia-pomocne w nocy,nigdy nie wiadomo kiedy malenstwo zlapie katar
gdy maluch skonczy dwa miesiace warto kupic cos przeciw goraczkowego,nie wiadomo kiedy sie przyda.z noworodkiem nie eksperymentowalam-jak przeziebil sie dostal paracetamol.bylam pewniejsza ze przepisal go lekarz

kurde, ale narobilam bledow w moich postach.Czasami moje zdania sensu nie maja;p Przepraszam,pisze szybko i biegam ciagle miedzy malym a laptopem.pozdrawiam

Nie watro kupowac:
-spiworkow dla niemowlat!Porazka,ciagle musialam go odkrecac z tego badziewia,a zeby wziac go na rece tak zeby mogl swobodnie ruszac nozkami musialam sie nie lada nameczyc,do tego ciagle podchodzil mu pod szyjke i musialam obciagac go bez przerwy-uzylam pare razy i wrzucilam na dno szafy.Teraz kiedy mati ma 4 miesiace nie wyobrazam sobie zeby w tym spal,kiedy ciagle przekreca sie i pelza po lozku.Nie polecam
-nie polecam wanienki fisher price z lezaczkiem oooo takiej Buy Fisher-Price Aquarium Baby Bath Centre at Argos.co.uk - Your Online Shop for Bathing and potty training. totalny niewypal,a kosztuje jak na wanienke sporo.Przydal mi sie tylko lezaczek-do innej wanienki zamiast pieluchy czy gabki
-Mamuski fajna stronka(dla mam z uk )bobasshop.co.uk - Najlepsze polskie artykuły dla twojego dziecka
Mozna kupic wiele produktow nie dostepnych w angielskich sklepach miedzy innymi duza wanienke balbinke:)kosmetyki i wiele wiele innych:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry