ale zescie napisaly
kosmetyki tez dylko do kapieli. oliotum, mustella niczym wiecej nie mylam nie smarowalam
do pupy sudocrem i bepanthen i na sutki super
zadnych gabeczek do kapieli, kolderek itp nie uzywalam
poduszecze mialam i na niej Marcela trzymalam jak karmilam
termometr do ucha z brauna elektroniczny
butelki na poczatku w ogole nie potrzebne byly bo tylko cyc potem wyprobowalam multum az podeszla Marcelkowi z Nuka z szerokim smoczkiem
butleki zawsze po prostu mylam recznie czy w zmywarce, ale ja wody z buteli tez nie przegotowuje itp. zbytnia sterylnosc nie dla mnie
pieluchy tetrowe z 20szt. i kupowalam na allegro i super ale dosc drogie byly
kaftaniki tylko do momentu az pepowina odpadla, latwiej bylo mi przbierac itp
i tak jak piszecie tylko pajace zapinane z przodu a najlpeiej takie co w kroczu. nie trzeba calego dziecia rozbierac by pieluche zmienic. i aby byly wygodne, bawelniane bez zadnych naszywek wszywek itp
tylko frida na katarek i sol morska w spreju
i cos nowego
karuzela z pilotem z ficher praic mialam super sprawa duzo funkcji itp ale gdzies tak ok 3 no moze 2 miesiaca zycia
pudelko na husteczki to kit pod koniec paczki trzeba te chustki wygrzebywac
reczniki z kapturem koniecznosc
przescieradelko z gumka na przewijak super sprawa, dziecko sie nie przykreja do tej ceratki i o wiele to milsze, a jak sie zabrudzi kremem itp to do prania i z glowy
i gondola ( ja akurat mialam mieka z wozka) ale co kolwiek, gondola kolyska. kladlam w nia Marcelka i przenosilam z kuchni do slanu, u nas sypailnia na pietrze wiec by nie latac w to i wewte jak siedzilam sama w domu to go w gondolke i chodzil ze mna po pokojach
a dla mamy TantumRosa po porodzie w saszetkach do podmywania sie super sprawa
majtki wielorazowe z siateczki ( tych pelnych z tego tworzywa nie kupujcie bo tylek sie tylko poci) te z siateczki podtrzymuja wkladke i sie dopasowuja do ciala na pobyt w szpitalu bomba