Kurcze dziewczyny, tyle tego piszecie, że nie nadążam czytać... nie dodam już, że absolutnie tego wszystkiego nie ogarniam... Może bliżej porodu wrócę do tematu od początku - wtedy być może jest jakaś szansa, że będę bardziej kumata w tym temacie ;-)
reklama
vileyka - masz racje,to ,ze dla mnie wanienka byla niewypalem nie znaczy ,ze dla innych tez musi byc to kwestia gustu.Mi wizualnie baaaardzo sie podobala.Problem w tym,ze moj maluszek urodzil sie dosyc duzy,wiec miescil sie w niej tylko przez pierwszy miesiac;p a nakladke sciagalam z haczykow od strony nozek ,bo nie moglam go dobrze umyc.Ot takie spostrzezenia.Kupilam zwykla,jestem z niej mega zadowolona,bez zadnych ale...pozdrawiam
livastrid
2010 & 2012
Alka Ty sie nie przejmuj to takie straszne nie jest;-)
wanienka to w ogole najlepsza zwykla, moja ma wglebienie na pupe i wbudowany termometr, potem mozna taki hamaczek, co iga pokazala, dokupic
ta moja ma jeszcze stelaz, nigdy go nie uzywalam i rurke do spuszczenia wody, tez nie uzywalam wole miec wanienke na stole
anusiak66 istnieje opcja edytuj, jak masz chec cos dopisac, to skorzystaj z takiej mozliwosci a nie piszesz 5 czy 6 postow jeden za drugim;-) zdrowka dla maluszka
wanienka to w ogole najlepsza zwykla, moja ma wglebienie na pupe i wbudowany termometr, potem mozna taki hamaczek, co iga pokazala, dokupic
ta moja ma jeszcze stelaz, nigdy go nie uzywalam i rurke do spuszczenia wody, tez nie uzywalam wole miec wanienke na stole
anusiak66 istnieje opcja edytuj, jak masz chec cos dopisac, to skorzystaj z takiej mozliwosci a nie piszesz 5 czy 6 postow jeden za drugim;-) zdrowka dla maluszka
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
ja wiecie co zeby to bylo takie uporządkowane to pogrubiajmy co jest kitem a co hitem zeby sie polapać, linki też mozna wklejac na pewno to ulatwi sprawę
KIT
kurczę nie mogę wkleić linka.
komoda kapielowa Brevi wanienka z przewijakiem i połkami.
Kupa kasy w błoto.
-wanienka mala i waśka Niko
-za wysokie
-pordzewiały mi metalowe czesci
-jednej osobie ciezko bo w jednej rece mokre dziecko w drugiej spuszcza sie taka dziwna dzwignia przewijak.
KIT
kurczę nie mogę wkleić linka.
komoda kapielowa Brevi wanienka z przewijakiem i połkami.
Kupa kasy w błoto.
-wanienka mala i waśka Niko
-za wysokie
-pordzewiały mi metalowe czesci
-jednej osobie ciezko bo w jednej rece mokre dziecko w drugiej spuszcza sie taka dziwna dzwignia przewijak.
Ostatnia edycja:
marys16
Fanka BB :)
wszystko tak tylko liste zrobilazm przed porodem bo jak zajedziesz z maluszkiem do domu to wiele rzeczy bedzie ci juz potrzebnychbłagam powiedzcie, że po porodzie stanęłyście na nogach, spłynęło na Was objawienie przy anielskich fanfarach i spisałyście listę zakupów składającą się ze stu pozycji...
a ja polecam u mnie sie swietnie spiworek sprawdzal. kupilam 2 tyg po urodzeniu Marcelka bo tak wierzgal nozkami ze wiecznie byl rozkryty. rozek sie nie sprawdzal w ogole. a w spiworku spal az do konca tej zimy ( rzecz jasna w coraz to wiekszym)Nie watro kupowac:
-spiworkow dla niemowlat!Porazka,ciagle musialam go odkrecac z tego badziewia,a zeby wziac go na rece tak zeby mogl swobodnie ruszac nozkami musialam sie nie lada nameczyc,do tego ciagle podchodzil mu pod szyjke i musialam obciagac go bez przerwy-uzylam pare razy i wrzucilam na dno szafy.Teraz kiedy mati ma 4 miesiace nie wyobrazam sobie zeby w tym spal,kiedy ciagle przekreca sie i pelza po lozku.Nie polecam
tylko trzeba zwrocic uwage by w szczegolnosci na poczatku byl dobrze rozpinany. ja mialam taki co sie rozpinal na samym dole wrecz od pachy do pachy i na ramiaczkach tez. i jak w nocy Marcelka przewijalam to spiworka z niego nie sciagalam tylko rozpinalam u dolu i mialam dostep do nozek.
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
Pola tego jest sporo ale nie takie straszne.
Ja mogę zrobić listę co potrzeba jeśli chcecie oczywiście....
KIT
mnie też się śpiworek nie sprawdzil. Dlatego ze u nas w sumie ciepło było jak kominek grzał. Ja mialam z ikei tkai misiowaty i młody się w tym pocil jak diabli.
Ja mogę zrobić listę co potrzeba jeśli chcecie oczywiście....
KIT
mnie też się śpiworek nie sprawdzil. Dlatego ze u nas w sumie ciepło było jak kominek grzał. Ja mialam z ikei tkai misiowaty i młody się w tym pocil jak diabli.
Rany, Marciaaa, jakby Ci się chciało i znalazłabyś czas, to byłoby super z tą listą. Niby taki spisik jest prawie w każdym poradniku, albo w gazetkach, ale książki są najczęściej niepolskich autorów, więc oparte na realiach zza morza i do tego często sprzed dobrych kilku lat, a gazety jak to gazety - każdy artykuł tego typu jest opłaconą przez producentów reklamą...
Marciaa koniecznie taka lista będzie nam potrzebna - bo "zielone" mamy najchętniej kupiłyby wszystko a jak się pewnie okaże połowa z tych kupionych rzeczy będzie niepotrzebnym gadżetem... Ja bardzo chciałabym wiedzieć co koniecznie muszę mieć od razu, a z czym się wstrzymać i zobaczyć czy się przyda bo nie wszystkim jest potrzebne. Może niech doświadczzone mamy zrobią wspólnie taką listę jeśli możemy Was prosić ... Plissssssssss :-)
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
Ja przez to leżenie mam dużo czasu to zrobię dla Was taką liste tylko tak pod wieczór
reklama