reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KIT/HIT - czyli co sie może przydać a co nie

Kurcze dziewczyny, tyle tego piszecie, że nie nadążam czytać... nie dodam już, że absolutnie tego wszystkiego nie ogarniam... Może bliżej porodu wrócę do tematu od początku - wtedy być może jest jakaś szansa, że będę bardziej kumata w tym temacie ;-)

reklama
vileyka - masz racje,to ,ze dla mnie wanienka byla niewypalem nie znaczy ,ze dla innych tez musi byc:) to kwestia gustu.Mi wizualnie baaaardzo sie podobala.Problem w tym,ze moj maluszek urodzil sie dosyc duzy,wiec miescil sie w niej tylko przez pierwszy miesiac;p a nakladke sciagalam z haczykow od strony nozek ,bo nie moglam go dobrze umyc.Ot takie spostrzezenia.Kupilam zwykla,jestem z niej mega zadowolona,bez zadnych ale...pozdrawiam

Alka Ty sie nie przejmuj to takie straszne nie jest;-):tak:

wanienka to w ogole najlepsza zwykla, moja ma wglebienie na pupe i wbudowany termometr, potem mozna taki hamaczek, co iga pokazala, dokupic
ta moja ma jeszcze stelaz, nigdy go nie uzywalam i rurke do spuszczenia wody, tez nie uzywalam:-D wole miec wanienke na stole

anusiak66 istnieje opcja edytuj, jak masz chec cos dopisac, to skorzystaj z takiej mozliwosci a nie piszesz 5 czy 6 postow jeden za drugim;-) zdrowka dla maluszka

ja wiecie co zeby to bylo takie uporządkowane to pogrubiajmy co jest kitem a co hitem zeby sie polapać, linki też mozna wklejac na pewno to ulatwi sprawę :)

KIT
kurczę nie mogę wkleić linka.
komoda kapielowa Brevi wanienka z przewijakiem i połkami.
Kupa kasy w błoto.

-wanienka mala i waśka Niko
-za wysokie
-pordzewiały mi metalowe czesci
-jednej osobie ciezko bo w jednej rece mokre dziecko w drugiej spuszcza sie taka dziwna dzwignia przewijak.

Ostatnia edycja:
błagam powiedzcie, że po porodzie stanęłyście na nogach, spłynęło na Was objawienie przy anielskich fanfarach i spisałyście listę zakupów składającą się ze stu pozycji...
wszystko tak :) tylko liste zrobilazm przed porodem :) bo jak zajedziesz z maluszkiem do domu to wiele rzeczy bedzie ci juz potrzebnych
Nie watro kupowac:
-spiworkow dla niemowlat!Porazka,ciagle musialam go odkrecac z tego badziewia,a zeby wziac go na rece tak zeby mogl swobodnie ruszac nozkami musialam sie nie lada nameczyc,do tego ciagle podchodzil mu pod szyjke i musialam obciagac go bez przerwy-uzylam pare razy i wrzucilam na dno szafy.Teraz kiedy mati ma 4 miesiace nie wyobrazam sobie zeby w tym spal,kiedy ciagle przekreca sie i pelza po lozku.Nie polecam
a ja polecam :) u mnie sie swietnie spiworek sprawdzal. kupilam 2 tyg po urodzeniu Marcelka bo tak wierzgal nozkami ze wiecznie byl rozkryty. rozek sie nie sprawdzal w ogole. a w spiworku spal az do konca tej zimy ( rzecz jasna w coraz to wiekszym)
tylko trzeba zwrocic uwage by w szczegolnosci na poczatku byl dobrze rozpinany. ja mialam taki co sie rozpinal na samym dole wrecz od pachy do pachy i na ramiaczkach tez. i jak w nocy Marcelka przewijalam to spiworka z niego nie sciagalam tylko rozpinalam u dolu i mialam dostep do nozek.

Pola tego jest sporo ale nie takie straszne.
Ja mogę zrobić listę co potrzeba jeśli chcecie oczywiście....

KIT

mnie też się śpiworek nie sprawdzil. Dlatego ze u nas w sumie ciepło było jak kominek grzał. Ja mialam z ikei tkai misiowaty i młody się w tym pocil jak diabli.

Rany, Marciaaa, jakby Ci się chciało i znalazłabyś czas, to byłoby super z tą listą. Niby taki spisik jest prawie w każdym poradniku, albo w gazetkach, ale książki są najczęściej niepolskich autorów, więc oparte na realiach zza morza i do tego często sprzed dobrych kilku lat, a gazety jak to gazety - każdy artykuł tego typu jest opłaconą przez producentów reklamą...

Marciaa koniecznie taka lista będzie nam potrzebna - bo "zielone" mamy najchętniej kupiłyby wszystko a jak się pewnie okaże połowa z tych kupionych rzeczy będzie niepotrzebnym gadżetem... Ja bardzo chciałabym wiedzieć co koniecznie muszę mieć od razu, a z czym się wstrzymać i zobaczyć czy się przyda bo nie wszystkim jest potrzebne. Może niech doświadczzone mamy zrobią wspólnie taką listę jeśli możemy Was prosić ... Plissssssssss :-)

reklama
Do góry