reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KIT/HIT - czyli co sie może przydać a co nie

reklama
Tak, tak, Asteria. Zrób przyklejony wątek, żeby nie trzeba było potem przed wyjściem na zakupy przetrząsać forum :)

Oj tak. Ja kupiłam na początku gruszkę NUK-a i szybko wylądowała w koszu. Kupiłam FRIDĘ i jest rewelacyjna. Jest jeszcze Katarek do odsysania gilów co się podłącza pod odkurzacz ale to nie dla mnie

u mnie się nie sprawdził termometr elektryczny. Tak więc 100zl poszło wiecie gdzie. Już takie bzdury pokazywał:wściekła/y:
Najlepiej kupić zwykły dla dzieci z miękką końcówką. Tak mi też doradziła pani na doraźnej mówiąc ze elektryczne nie są miarodajne.
Ja też używałam FRIDY - rewelacja :tak: Natomiast termometr do ucha i czoła bardzo sobie chwalę. Jak coś mnie niepokoi, to od razu mogę u dziecka odczytać temperaturę. Dodatkowo mierzymy pod pachą zwykłym termometrem i zawsze wychodzi to samo w granicach +- 2 kreski.
Pozdrawiam

No to ja:
HIT:
-chusta wiązana (ok. 5 m)
-laktator ręczny Avent
-Frida
-wanienka- najtańsza (jeśli macie gdzie ją stawiać) albo na stojaku
-bepanten (i na sutki i na pupę)- sudocrem wysuszał atopową skórę malucha
-butelki Avent i LOVI - są nawet samosterylizujące się w kuchence mikrofalowej
-Dentinox (wygrał z bobodentem)
-nawilżacz (szczególnie na zimę)
-prześcieradła z gumką - tylko z IKEA
-body zapinane kopertowo dla noworodka (kupowałam w H&M)

KIT:
-koszule do karmienia takie z rozcięciami po bokach (allegro z bociankami żyrafami i innymi)- masakra- o niebo lepsze są rozpinane z przodu
-podgrzewacz - szkoda kasy (wystarczy dobry termos, przyda się także na spacer)
-sterylizator (moja lekarka kazała "nie przesadzać" ze sterylizowaniem - tylko pierwszy miesiąc, a ja i tak karmiłam piersią
-rożki- u nas sprawdzały się kocyki
-zamiast drogiego "pojemnika na pieluchy" proponuję kubełek z przykrywką
-tantum rosa (część położnych odradza bo podrażnia) ja używam zawsze LACTACYDU
-WSZYSTKIE "Super wyglądające" ALE NIEWYGODNE ubranka
-kombinezony na zimę - zło konieczne- wpakować w to noworodka - masakra

Ostatnia edycja:
świetny temat! sugeruję przenieść go do tematu "ciąża, poród..." , chyba nigdy bym go nie znalazła gdybym wreszcie nie wklepała do wyszukiwarki, myślę , że przyda się większej ilości osób w bardziej dostępnym miejscu.

Witam wszystkie przyszłe mamusie :-) jestem w 17 tyg. ciąży (moja pierwsza ciąża) i jestem z lekka przerażona...
Matko święta ile tego jest! a ja taka zielona !!! buuuu.... mam nadzieję że z czasem to jakoś łatwiej przyjdzie ;-) Te informacje od Was bardzo przydatne, chłonę każdą najmniejszą sugestię.
Super ten temat :-)

nie ma co się bać, ja szczerze mówiąc nie miałam ponad połowy rzeczy z tj listy/list i mieć nie zamierzam;-)kierować się zdrowym rozsądkiem, to najlepsza zasada

reklama
Do góry