reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KIT/HIT - czyli co sie może przydać a co nie

reklama
Tak, tak, Asteria. Zrób przyklejony wątek, żeby nie trzeba było potem przed wyjściem na zakupy przetrząsać forum :)

Oj tak. Ja kupiłam na początku gruszkę NUK-a i szybko wylądowała w koszu. Kupiłam FRIDĘ i jest rewelacyjna. Jest jeszcze Katarek do odsysania gilów co się podłącza pod odkurzacz ale to nie dla mnie

u mnie się nie sprawdził termometr elektryczny. Tak więc 100zl poszło wiecie gdzie. Już takie bzdury pokazywał:wściekła/y:
Najlepiej kupić zwykły dla dzieci z miękką końcówką. Tak mi też doradziła pani na doraźnej mówiąc ze elektryczne nie są miarodajne.
Ja też używałam FRIDY - rewelacja :tak: Natomiast termometr do ucha i czoła bardzo sobie chwalę. Jak coś mnie niepokoi, to od razu mogę u dziecka odczytać temperaturę. Dodatkowo mierzymy pod pachą zwykłym termometrem i zawsze wychodzi to samo w granicach +- 2 kreski.
Pozdrawiam

No to ja:
HIT:
-chusta wiązana (ok. 5 m)
-laktator ręczny Avent
-Frida
-wanienka- najtańsza (jeśli macie gdzie ją stawiać) albo na stojaku
-bepanten (i na sutki i na pupę)- sudocrem wysuszał atopową skórę malucha
-butelki Avent i LOVI - są nawet samosterylizujące się w kuchence mikrofalowej
-Dentinox (wygrał z bobodentem)
-nawilżacz (szczególnie na zimę)
-prześcieradła z gumką - tylko z IKEA
-body zapinane kopertowo dla noworodka (kupowałam w H&M)

KIT:
-koszule do karmienia takie z rozcięciami po bokach (allegro z bociankami żyrafami i innymi)- masakra- o niebo lepsze są rozpinane z przodu
-podgrzewacz - szkoda kasy (wystarczy dobry termos, przyda się także na spacer)
-sterylizator (moja lekarka kazała "nie przesadzać" ze sterylizowaniem - tylko pierwszy miesiąc, a ja i tak karmiłam piersią
-rożki- u nas sprawdzały się kocyki
-zamiast drogiego "pojemnika na pieluchy" proponuję kubełek z przykrywką
-tantum rosa (część położnych odradza bo podrażnia) ja używam zawsze LACTACYDU
-WSZYSTKIE "Super wyglądające" ALE NIEWYGODNE ubranka
-kombinezony na zimę - zło konieczne- wpakować w to noworodka - masakra

Ostatnia edycja:
świetny temat! sugeruję przenieść go do tematu "ciąża, poród..." , chyba nigdy bym go nie znalazła gdybym wreszcie nie wklepała do wyszukiwarki, myślę , że przyda się większej ilości osób w bardziej dostępnym miejscu.

Witam wszystkie przyszłe mamusie :-) jestem w 17 tyg. ciąży (moja pierwsza ciąża) i jestem z lekka przerażona...
Matko święta ile tego jest! a ja taka zielona !!! buuuu.... mam nadzieję że z czasem to jakoś łatwiej przyjdzie ;-) Te informacje od Was bardzo przydatne, chłonę każdą najmniejszą sugestię.
Super ten temat :-)

nie ma co się bać, ja szczerze mówiąc nie miałam ponad połowy rzeczy z tj listy/list i mieć nie zamierzam;-)kierować się zdrowym rozsądkiem, to najlepsza zasada

reklama
Do góry