reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Katowice zapraszają przyszłe mamusie

reklama
witam wtorkowo :))))
Informuje, ze łozko dla Olki zlozone :-D Ł. skladal je w sobote, Ola dopiero jak dechy i materac z kartonu wyjechaly doszla do wniosku,ze to chyba jednak nie drapak dla kotow, a ja cos zmyslilam :wściekła/y:
Bylam w sobote u fryzjera. Az w Bytomiu, u mojej kolezanki, tu juz wiecej nie pojde. Pamietacie jak mowilam wtedy o tej ofercie z Groupon-a, nie bylam z Niej zadowolona, strata czasu i pieniedzy,a zafarbowac sie tak umialabym sama w domu :eek:Teraz przynajmniej wiem, ze cos mam innego na glowie :-) Troszke przyciemnilam, dorzucilam bordowe i blond pasemka, podcielam i cacy do maja ( bo na Komunie Olki to wiadomo, trzeba bedzie znowu odwiedzic kolezanke ;) ). Ola poszla wczoraj do szkoly, z ich 16-osobowej klasy, wczoraj bylo 5 osob:eek: tak to wszyscy chorzy. Mam nadzieje,ze Ola juz nic tam nie zalapie,bo zeby bylo ciekawiej dostalam wczoraj informacje od wychowawczyni Oli, zeby dzieciom pozadnie w domu glowki ogladac bo w szkole panuje wszawica :no:Nosz k***....przepraszam za wyrazenie ale czasem rece mi opadaja.

no i nas dopadło choróbsko
m zaraził mnie jelitówką, wczoraj ledwo żywa wylądowałam na zastrzykach i kroplówie
słabo mi
teraz m ma infekcje gardła, leci mu z nosa
młoda ma suchy kaszel

ostatnio m zauważył, że młoda ulewa
no ja też to widzę ;)
od może tygodnia, z dnia na dzień coraz więcej
muszę ją za każdym razem przebierać, bo czuć wymiocinami
i nie wiem czy się nie wybrać do lekarza

Nuśka no niestety
z tą wszawicą to okropnie w szkole
wystarczy jedno dziecko, a wiadomo, że nie od razu się złapie, że przyszło z zainfekowaną głową
no i plaga w szkole gotowa
na wszelki wypadek możesz wymyć Oli głowę jakimś preparatemna zwierzątka, bo to też odstrasza

i jak tam drapak dla kotów???

doloress a zuzolek przy ulewaniu nie ma kolek ? Bolesci brzuszka wystepuja, albo wzdecia po zjedzeniu ? Bo to czesto poprzez polykane przez niemowlaki powietrze, dochodzi do ulewan. Przyczyna moze tez byc nietolerancja mleka :crazy:Pamietam , ze Olka od momentu kiedy przeszlam z Nia na mleko modyfikowane, czesto ulewala.Tyle,ze u Niej problemem byla kompletna nietolerancja wiekszosci mlek wtedy dostepych na rynku. W koncu trafilismy na Bebilon,i na Nim pozostalismy do konca. Plus od momentu kiedys skonczyla 2 latka , dolozylismy smakowe Nestle.Ale z kazdym dzieciaczkiem jest inaczej, jak Zuzolek bedzie dalej tak mocno ulewac, idzcie do lekarza, bo moze to nie znaczyc zupelnie nic, ale lepiej to chyba sprawdzic, tak mysle ;-)
Wczoraj zrazona poniedzialkowa sytuacja przemierzylam kazdy centymetr glowki Oli. Na szczescie czysto. Orientujesz sie Doloress co to za preparaty odstarszajace wszy ? Czy moge to nabyc w aptece ?
A drapak dla kotow super :-DDzis porobie zdjecia i wrzuce jutro :-D "drugi" drapak - Oli lozko wyprubowane, wyskakane, trzyma sie twardo, a Ola przeszczesliwa :) Tak moge wywnioskowac, sadzac po tym,ze w sobote o 19 chciala juz isc spac :-D

Ostatnia edycja:
witam w moim dniu lenia. Zaliczyłam dzisiaj 1,5h drzemkę i w końcu mi lepiej.
Dolores to niestety taki okres, same choróbska wokół. Moje dzieciaki na razie się trzymają, kupiłam im witaminę C i faszeruję.
Nuuśka cieszę się, że "drapak" wzbudził zachwyt.
uciekam, do jutra

Nuśka kup cokolwiek na zwierzaczki
ulewa od paru dni
wcześniej wszystko było ok ;)

Annaoj &&&&&&&&&&&&&
pochwal się
jak ja się cieszę ;)

witam
czuję się fatalnie, mdli mnie, mdli mnie i jestem zmęczona, chyba już za stara jestem na mój odmienny stan:eek:
Dzięki Dolores, też się cieszę, chociaż naprawdę czuję się fatalnie:eek:
uciekam, co by nie smęcić

reklama
witam niedzielnie
znikłam na kilka dni, bo czułam się fatalnie, tylko spać albo zalegać na kanapie mogłam i nie chciałam smęcić
baffled5wh.gif

Dzisiaj pierwszy dzień, że jest lepiej. Funkcjonuję w miarę normalnie, chociaż muszę przyznać, że w lekką panikę wpadam na myśl, że jutro do pracy. Kurcze jak z Alicją byłam w ciąży pracowałam bez dnia wolnego do 8 miesiąca:szok:
Alicja mi się rozkatarzyła, więc jutro z babcią zostaje. Dzisiaj miałam w planie na wystawę jechać z Karen, w końcu B pojechał, bo rano Alicja była na etapie marudy "mama, mama". I teraz niecierpliwie czekam z jakimi wynikami przyjadą.
miłego wieczorku

Do góry