reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
Stasiulo szamie w zasadzie to co my...przynajmniej probuje, bo nie zawsze mu smakuje. Juz nie gotuje specjalnie dlaniego obiadkow, jedynie zupy ale to z powodu ze dla inych domownikow onemoga nie istniec, uwielbia ziemniaczka i mielonego kotleta jak juz widzi to az sie trzesie:tak:ananas mu nie podszedl za to manadarynki szamal by non stoper...No i czekolada...nie dajemy mu codziennie ale bestia jak widzi ze jest na stoliku albo zocha je, to tak dlugo stoi i buczy az mu sie troche da:-)

A wlasnie mozna dac juz dziecku smazone?

Nie wiem czy ktoras dawala ale dzis dam Oliwce normalnego ze sklepu KUBUSIA tego w szklanej butelce On jest tanszy niz te soki z gerbera itp I ja tez kupusie lubie :-)
Ciekawe czy oliwce zasmakuje :-)

Aha i dzis zjadla wafelka smietankowego bez czekolady Mam nadzieje ze po tym SMIETANKOWYM NIC JEJ NIE BEDZIE :-)

ale żarłoki małe rosną:szok: ja jeszcze nie daję wszystkiego Mikiemu,narazie chłopak uczy się gryźć i całkiem mu do fajnie idzie:-)dzisiaj wpitalał maliny az się trząsł i dzioba otwierał:-)no i musze się pochwalić,że wkońcu wstrzeliłam się w mleko modyfikowane--NAN 3,wypija narazie tylko na noc niecałe 210ml,do tego chwilę cyca i całkiem ładnie śpi,bo nie wybudza się często:-)ostatnio aż wstałam sprawdzić czy dycha,bo była 2 a on spał:szok:i obudził się o 4.30:-)oby tak dalej:-)a co do karmienia to nasz schemat wygląda tak:
7-8 chlebek-koreczki z masełkiem
11-12 2xmałe danonki+ cycek
15 zupka
18 owocki
a w między czasie chrupki,wafle ryżowe
może któraś ma pomysł jakiś,bo chciałabym coś zmienić?

Moli Oliwka polubila bardzo suche WAFELKI ale chodzi O WAFELEK Z LODOW NA GALKI NP ona je uwielbia Dzis jadla RURKI SUCHE tez jej smakowaly No i chrupki kukurydziane Oliwka ostatnio tez polubila BATONIKI :-p

My schemat jedzenia mamy mniej wiecej taki
6 mleko
pozniej albo kanapeczki albo wlasnie to co u gory napisalam
kolo 12 mleczko na drzemke
Miedzy 14 a 15 obiad ( no i ja ide do pracy I mama daje oliwce kaszke kolo 17 Lub pozniej )
W miedzy czasie ale o roznych porach owoc
20-21
mleko z kacha z butli

Wiem Oliwka je dosc czesto ale ona je malymi porcjami I mnie to wcale nie przeszkadza Pediatrze tez :tak:

Moli a nie za mało tych posiłków??
Niby powinno byc 5.
U nas sie przyjeło
6- 7- kacha lub mleko
10- owoc
13-obiad
16 -jogurt
19.30 kacha na noc
W miedzy czasie buła, chrupki, czasem kabanos w łapke, biszkopt;-)

reklama
Nie wiem czy ktoras dawala ale dzis dam Oliwce normalnego ze sklepu KUBUSIA tego w szklanej butelce :-)
Ja juz kilka razy dawalam i chetnie pije

U nas sie przyjeło
6- 7- kacha lub mleko
10- owoc
13-obiad
16 -jogurt
19.30 kacha na noc
W miedzy czasie buła, chrupki, czasem kabanos w łapke, biszkopt;-)
U nas jest prawie tak samo tylko zamiast jogurtu jakiś deser bez mleka bo po tych z mlekiem się brzydko odbija i ulewa, chyba nie toleruje mleka:confused: A w miedzyczasie też różne smakołyki po trochę:tak:

Do góry