reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Paroweczka zasmakowala ale JAJECZNICA Z SAMYCH ZOLTEK NIE i mamusia musiala zjes:confused2:
U nas jedzenie jest modyfikowane Bo musze troche pozmieniac godziny i dania w zwiazku ze zmiana pracy :tak:
Dzis kupilam 2 nowe kaszki ZDROWY BRZUSZEK ZE SLIWKA I NA NOC
Tylko ze czesto ta na noc dostanie w butli bo ona pada czesto przy butli :-p

Jutro na SNIADANIE bede KANAPECZKI ZE SZYNECZKA ;-)

reklama
My troche solimy solą jodowaną...nawet opiadki z hippa zawierają sól. Nawet dzieci mają dzienne zapotrzebowanie na ten składnik;-)

U nas jadlospis teraz wyglada a raczej bedzie wygladal tak :
6/7 mleko
10 owoc
12/12,30 obiadek
po 15 kaszka
18 owoc
20 mleko z kaszka z butli

Nie wiem czy ten owoc 2 razy moze byc Czasem zamiast owoca dam jej np paroweczke To bedzie zalezalo od dnia co bedziemy robic tZN CO MAM BEDZIE MIALA NA MIESCIE DO ZALATWIENIA BO JAK BEDZIEMY W DOMU TO NP PAROWECZKE DOSTANIE A JAK OD RANA BEDZIEMY NA MIESCIE DO OWOC WE WOZKU :tak:

Wiem ze ta kszka o 15 moglaby byc zamieniona ale mnie zalezy na wczesniejszym obiedzie bo mnie zalezy na drzemce z Oliwka przed praca Wiec kaszka musi byc pozniej ;-)

CO O TYM MYSLICIE ?

Dziewczyny mam do Was pytanko, dzieciaczki z naszą pomocą pomału zaczynaja stawiac pierwsze kroczki. Zakładacie im jakieś buciki, kapcie itp.? Maciowi nogi sie rozjeźdzaja jak go prowadzam i chce mu kupic jakis kapcioszki do "chodzenia " a raczej jego nauki po domku . Czarna wklejałas kiedys link do jakis bucików. Możesz podesłać jeszcze raZ?z GÓRY DZIEKI.
A druga kwestia to jak Wasze Dzieciaczki przesypiaja noce?Budza sie jeszcze? Mój sie budzi czasem raz, czasem dwa a czasem wiecej i nie mam pomysłu co z tym zrobic.

A ja mojemu kupiłam takie buciki Vi-GGa-Mi Raczek Sztruks roz./ size 18,5-27 Sami mi starsznie wysokie podbicie i już myślałam ze w naszej zasranej Pile nie kupie dla niego kapci:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Co prawda po domku tez smiga w skarpetkach ale jednak przyzwyczajam go do obuwia:tak:

Co do spania mój tez sie budzi i Lala tez nie mam sposobu na nich:no::no::no:

Oliwka smiga albo na boso albo w zwyklych skarpetkach Zaniedlugo musze jej wlasnie te anty poslizgowe kilka par kupic do nauki chodzenia :-D

Oliwka budzi sie w nocy okolo 3 razy I tak jest juz od zawsze Zdazylam sie do tego przyzwyczaic Ze w ciagu np 6 godzn musze wstawac do niej kilka razy:confused2:

Czarna nie strasz ze to nie spanie w nocy a raczej budzenie sie moze trwac u dziecka tak dlugo :baffled:

reklama
Dorota nie strasze Laura sie obudzi, przyjdzie, połozy w naszych nogach i spi juz do rana:-D:-D to nie takie budzenie jak u naszych maluchów

Do góry