reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Paroweczka zasmakowala ale JAJECZNICA Z SAMYCH ZOLTEK NIE i mamusia musiala zjes:confused2:
U nas jedzenie jest modyfikowane Bo musze troche pozmieniac godziny i dania w zwiazku ze zmiana pracy :tak:
Dzis kupilam 2 nowe kaszki ZDROWY BRZUSZEK ZE SLIWKA I NA NOC
Tylko ze czesto ta na noc dostanie w butli bo ona pada czesto przy butli :-p

Jutro na SNIADANIE bede KANAPECZKI ZE SZYNECZKA ;-)

reklama
My troche solimy solą jodowaną...nawet opiadki z hippa zawierają sól. Nawet dzieci mają dzienne zapotrzebowanie na ten składnik;-)

U nas jadlospis teraz wyglada a raczej bedzie wygladal tak :
6/7 mleko
10 owoc
12/12,30 obiadek
po 15 kaszka
18 owoc
20 mleko z kaszka z butli

Nie wiem czy ten owoc 2 razy moze byc Czasem zamiast owoca dam jej np paroweczke To bedzie zalezalo od dnia co bedziemy robic tZN CO MAM BEDZIE MIALA NA MIESCIE DO ZALATWIENIA BO JAK BEDZIEMY W DOMU TO NP PAROWECZKE DOSTANIE A JAK OD RANA BEDZIEMY NA MIESCIE DO OWOC WE WOZKU :tak:

Wiem ze ta kszka o 15 moglaby byc zamieniona ale mnie zalezy na wczesniejszym obiedzie bo mnie zalezy na drzemce z Oliwka przed praca Wiec kaszka musi byc pozniej ;-)

CO O TYM MYSLICIE ?

Dziewczyny mam do Was pytanko, dzieciaczki z naszą pomocą pomału zaczynaja stawiac pierwsze kroczki. Zakładacie im jakieś buciki, kapcie itp.? Maciowi nogi sie rozjeźdzaja jak go prowadzam i chce mu kupic jakis kapcioszki do "chodzenia " a raczej jego nauki po domku . Czarna wklejałas kiedys link do jakis bucików. Możesz podesłać jeszcze raZ?z GÓRY DZIEKI.
A druga kwestia to jak Wasze Dzieciaczki przesypiaja noce?Budza sie jeszcze? Mój sie budzi czasem raz, czasem dwa a czasem wiecej i nie mam pomysłu co z tym zrobic.

A ja mojemu kupiłam takie buciki Vi-GGa-Mi Raczek Sztruks roz./ size 18,5-27 Sami mi starsznie wysokie podbicie i już myślałam ze w naszej zasranej Pile nie kupie dla niego kapci:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Co prawda po domku tez smiga w skarpetkach ale jednak przyzwyczajam go do obuwia:tak:

Co do spania mój tez sie budzi i Lala tez nie mam sposobu na nich:no::no::no:

Oliwka smiga albo na boso albo w zwyklych skarpetkach Zaniedlugo musze jej wlasnie te anty poslizgowe kilka par kupic do nauki chodzenia :-D

Oliwka budzi sie w nocy okolo 3 razy I tak jest juz od zawsze Zdazylam sie do tego przyzwyczaic Ze w ciagu np 6 godzn musze wstawac do niej kilka razy:confused2:

Czarna nie strasz ze to nie spanie w nocy a raczej budzenie sie moze trwac u dziecka tak dlugo :baffled:

reklama
Dorota nie strasze Laura sie obudzi, przyjdzie, połozy w naszych nogach i spi juz do rana:-D:-D to nie takie budzenie jak u naszych maluchów

Do góry