reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków

Anavel super, że to jednak nie alergia:tak: Synuś śliczny:-)

My ciągle się zmagamy z wysypką a lekarze sprawiają wrażenie jakby sami nie wiedzieli co to jest:baffled: Już się cieszyłam, bo zaczęło mu to ładnie schodzic, ale kilka dni temu znowu się pojawiło a ja już nie wiem co z tym robic:confused:

reklama
Sunniva a ta wysypka to na calym ciele czy tyko buzka i szyjka?
U nas tez sie czasami oslabialo w chlodniejsze dni a jak przychodzil upal to znowu maly wygladal tak niezdrowo ze mi glupio bylo sie gdziekolwiek z nim pokazywac:zawstydzona/y: a wszyscy tylko pytali co mu sie stalo.
Moze sprobuj tego Alantanu co Martusia polecila. Nie drogi krem a ma wiele zastosowan i ja jestem bardzo zadowolona.

Ostatnia edycja:
Sunniva a ta wysypka to na calym ciele czy tyko buzka i szyjka?
U nas tez sie czasami oslabialo w chlodniejsze dni a jak przychodzil upal to znowu maly wygladal tak niezdrowo ze mi glupio bylo sie gdziekolwiek z nim pokazywac:zawstydzona/y: a wszyscy tylko pytali co mu sie stalo.
Moze sprobuj tego Alantanu co Martusia polecila. Nie drogi krem a ma wiele zastosowan i ja jestem bardzo zadowolona.

Anavel on to ma na buźce, szyjce, klatce piersiowej i ostatnio też na rączkach, głównie w zgięciach. Dzisiaj znowu wygląda to trochę lepiej, kilka dni kąpałam go w kalii i smarowałam Bepanthenem może to pomogło... Jak coś to spróbuję jeszcze tego Alantanu, dzięki:-)

Mój mały też ma od tygodnia taką wysypkę na buźce i szyjce. Na początku to były takie jakby pryszczyki, teraz to się wysuszyło, ma tez suche uszka. Nasila się to przy cieplejszej temperaturze. Boje się czy to nie jakas alergia. Chociaż z opisów i zdjęc wyglada to jak trądzik. Tylko,ze teraz to się wysuszyło.
Anavel- czy to u ciebie cały czas miało postac krostek??
Jutro i tak chyba pojde do lekarza. Tylko boje sie ze wcisna mi ze to alergia-teraz w wiekszosci wszystko na to zwalaja.

Lenka, obstawiam trądzik, męczyłam się z cholerstwem prawie miesiąc czasu, a próbowałam wszystkiego. nawet zaczerpnęłam porady lekarskiej - mycie dziecka w wodzie z krochmalem, a później smarować zmiany skórne spirytusem. Trochę to pomogło, ale już jakiś czas kąpię małą normalnie,i jest ok, z dnia na dzień jest to coraz bladsze, choć mimo to chodzi za mną aby kupić Balneum do mycia ciałka, aby więcej takich hec nie było :tak:

reklama
Lenko, jeśli mam być szczera, to wg mnie najbardziej pomogło smarowanie krostek spirytusem. Bo krochmal - nie jestem pewna... a w sierpniowym "Mamo to ja" jest o tym artykuł i piszą, żeby używać emiolientu do kąpieli i tyle. i za nic w świecie nie wyciskać!!!

Do góry