reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Moli wlasnie bo tam piszesz ze pijecie Nan 3 ale w menu go nie ma :)Kaka my tez mamy 4 posilki .tak jakos nam wyszlo.maly wstaje pozno bo o 9 rano i idzie spac o 19.to jest 10 godzin na jedzenie.jak mu zrobie 5 posilkow tro bedzie co 2 godziny!!!to jakos za czesto chyba.

reklama
Moli wlasnie bo tam piszesz ze pijecie Nan 3 ale w menu go nie ma :)Kaka my tez mamy 4 posilki .tak jakos nam wyszlo.maly wstaje pozno bo o 9 rano i idzie spac o 19.to jest 10 godzin na jedzenie.jak mu zrobie 5 posilkow tro bedzie co 2 godziny!!!to jakos za czesto chyba.

Boże! Jak ja bym chciała pospać do 9 :tak:
U nas 5 posiłków, ale czasem 1 przepadnie.
7 mleko 160ml
11 kaszka gęsta 120ml
15 obiadek 150g
18 owoce/jogurt ok.100
20:30 mleko 230ml

W porównaniu z niektórymi łasuchami wychodzi mało.:tak:
Ale Izka już waży ponad 10kg i tak nie zawsze wszystko zje.
W dzień chrupki kukurydziane, czasem kinder-czekolada (dziadek ją pasie ;-))albo trochę owocka ode mnie czy bułki.
A i zauważyłam, że się pomyliłam wcześniej nie pijemy Bebilonu, tylko Bebiko 2.

Moli, a czemu ty Nan3 a nie Nan2 podajesz?

A wogóle, to ktoś jeszcze cyca???

My cycamy 2 razy dziennie :-)
7-8 cycek
10-11 kaszka
14-15 obiadek
ok.18 deserek, jogurt, danonki itp.
o 20 kapiel, po kapieli - cycek + 180ml mleczka Bebiko 2

W miedzy czasie chrupki, biszkopty, buleczka, paluszki Lajkonik Junior (malo soli i takie chrupiace, calkiem inne niz zwykle paluszki) :-)

Malena bo NAN ma inny podział wiekowy i NAN3 jest po 9miesiacu, a po roku NAN4.

My cycamy 2 razy dziennie :-)
7-8 cycek
10-11 kaszka
14-15 obiadek
ok.18 deserek, jogurt, danonki itp.
o 20 kapiel, po kapieli - cycek + 180ml mleczka Bebiko 2

W miedzy czasie chrupki, biszkopty, buleczka, paluszki Lajkonik Junior (malo soli i takie chrupiace, calkiem inne niz zwykle paluszki) :-)

Malena bo NAN ma inny podział wiekowy i NAN3 jest po 9miesiacu, a po roku NAN4.

No nie wiedziałam. Dzięki.
Widzę, że u Ciebie identyczne menu jak u nas.
Tylko, że dzidzia na cyca się obraziła, więc jest flacha!

my też jeszcze cycamy i to niestety tendencja zwyżkowa- zaczęła się budzić się w nocy :-( za nic nie wiem jak to zrobić żeby zaczęła przesypiać nocki. Może macie jakieś metody??

my też jeszcze cycamy i to niestety tendencja zwyżkowa- zaczęła się budzić się w nocy :-( za nic nie wiem jak to zrobić żeby zaczęła przesypiać nocki. Może macie jakieś metody??

Niestety nie pomoge Bo i ja CHAIALABYM PRZESYPIAC NOCE
OLiwka wstaje w nocy po 3-4 razy a czasem i wiecej I tak jest od kad sie urodzila Przespane nocki tzn z jedna choc pobutka moge policzyc u palcow jednej reki :dry:Jakos sie juz do tego przyzwyczailam i jak oOliwka spi np 3 godziny bez obudzenia sie to ja sie sama budze bo jakos mi za dlugo hehe Moj organizm juz do tego nawet przyzwyczajony :cool2:

Jeju.. współczuję Wam tego wstawania.. u nas różnie.. albo śpi ciągiem do 5-6, albo (lepsza wersja) budzi się ok 3-4 na wodę i mleczko, a potem spi do 7-8 :-)

U mnie też miała okresy wstawania w nocy.
Trwało to 2-3 tygodnie i wracała do spania całą noc.
Zyskując w międzyczasie kolejny kilogram ;-)

U nas Rafał tak jak sie od małego nie budził, tak niedawno przez prawie 2 tygodnie sie budził codziennie w nocy, teraz juz spi całe noce do 6, potem go biore do siebie i spi ze mna do 8 mniej wiecej :-) U nas po kapieli jest cycek na dobranoc + od jakiegos czasu 150-180ml Bebiko dodatkowo, z reguły juz na spiocha bo przy cycu juz przysypia... Ustinja moze sam dydus juz nie wystarcza?? Albo to jakis skok rozwojowy... ?

reklama
Witam w gronie mam budzących się w nocy - do tej pory było supcio i przesypiał do 5.00-6.00 a teraz to budzi się po 2.00 a czasem wczesniej :-:)errr:

No ale może i to w końcu się unormuję jak już zęboli większość wyjdzie.

Co do posiłków to ja staram się aby te 5 było - nie zawsze się da bo tak jak i u Malenki wypadnie jakiś.

Ja rano daję jeszcze cyca małemu, później kaszkę manną z owocami, obiadek, deserek albo owocki, no i wieczorne karmienie.
Czasem zamiast kaszki mannej dostaje kaszkę Bobovity albo owsiankę.
W między czasie podaję herbatki i soczki albo wodę - moja mama powiedziała mi, że jak będę dużo podawać płynów to i apetycik zwiększy się.

Do góry