reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Moli wlasnie bo tam piszesz ze pijecie Nan 3 ale w menu go nie ma :)Kaka my tez mamy 4 posilki .tak jakos nam wyszlo.maly wstaje pozno bo o 9 rano i idzie spac o 19.to jest 10 godzin na jedzenie.jak mu zrobie 5 posilkow tro bedzie co 2 godziny!!!to jakos za czesto chyba.

reklama
Moli wlasnie bo tam piszesz ze pijecie Nan 3 ale w menu go nie ma :)Kaka my tez mamy 4 posilki .tak jakos nam wyszlo.maly wstaje pozno bo o 9 rano i idzie spac o 19.to jest 10 godzin na jedzenie.jak mu zrobie 5 posilkow tro bedzie co 2 godziny!!!to jakos za czesto chyba.

Boże! Jak ja bym chciała pospać do 9 :tak:
U nas 5 posiłków, ale czasem 1 przepadnie.
7 mleko 160ml
11 kaszka gęsta 120ml
15 obiadek 150g
18 owoce/jogurt ok.100
20:30 mleko 230ml

W porównaniu z niektórymi łasuchami wychodzi mało.:tak:
Ale Izka już waży ponad 10kg i tak nie zawsze wszystko zje.
W dzień chrupki kukurydziane, czasem kinder-czekolada (dziadek ją pasie ;-))albo trochę owocka ode mnie czy bułki.
A i zauważyłam, że się pomyliłam wcześniej nie pijemy Bebilonu, tylko Bebiko 2.

Moli, a czemu ty Nan3 a nie Nan2 podajesz?

A wogóle, to ktoś jeszcze cyca???

My cycamy 2 razy dziennie :-)
7-8 cycek
10-11 kaszka
14-15 obiadek
ok.18 deserek, jogurt, danonki itp.
o 20 kapiel, po kapieli - cycek + 180ml mleczka Bebiko 2

W miedzy czasie chrupki, biszkopty, buleczka, paluszki Lajkonik Junior (malo soli i takie chrupiace, calkiem inne niz zwykle paluszki) :-)

Malena bo NAN ma inny podział wiekowy i NAN3 jest po 9miesiacu, a po roku NAN4.

My cycamy 2 razy dziennie :-)
7-8 cycek
10-11 kaszka
14-15 obiadek
ok.18 deserek, jogurt, danonki itp.
o 20 kapiel, po kapieli - cycek + 180ml mleczka Bebiko 2

W miedzy czasie chrupki, biszkopty, buleczka, paluszki Lajkonik Junior (malo soli i takie chrupiace, calkiem inne niz zwykle paluszki) :-)

Malena bo NAN ma inny podział wiekowy i NAN3 jest po 9miesiacu, a po roku NAN4.

No nie wiedziałam. Dzięki.
Widzę, że u Ciebie identyczne menu jak u nas.
Tylko, że dzidzia na cyca się obraziła, więc jest flacha!

my też jeszcze cycamy i to niestety tendencja zwyżkowa- zaczęła się budzić się w nocy :-( za nic nie wiem jak to zrobić żeby zaczęła przesypiać nocki. Może macie jakieś metody??

my też jeszcze cycamy i to niestety tendencja zwyżkowa- zaczęła się budzić się w nocy :-( za nic nie wiem jak to zrobić żeby zaczęła przesypiać nocki. Może macie jakieś metody??

Niestety nie pomoge Bo i ja CHAIALABYM PRZESYPIAC NOCE
OLiwka wstaje w nocy po 3-4 razy a czasem i wiecej I tak jest od kad sie urodzila Przespane nocki tzn z jedna choc pobutka moge policzyc u palcow jednej reki :dry:Jakos sie juz do tego przyzwyczailam i jak oOliwka spi np 3 godziny bez obudzenia sie to ja sie sama budze bo jakos mi za dlugo hehe Moj organizm juz do tego nawet przyzwyczajony :cool2:

Jeju.. współczuję Wam tego wstawania.. u nas różnie.. albo śpi ciągiem do 5-6, albo (lepsza wersja) budzi się ok 3-4 na wodę i mleczko, a potem spi do 7-8 :-)

U mnie też miała okresy wstawania w nocy.
Trwało to 2-3 tygodnie i wracała do spania całą noc.
Zyskując w międzyczasie kolejny kilogram ;-)

U nas Rafał tak jak sie od małego nie budził, tak niedawno przez prawie 2 tygodnie sie budził codziennie w nocy, teraz juz spi całe noce do 6, potem go biore do siebie i spi ze mna do 8 mniej wiecej :-) U nas po kapieli jest cycek na dobranoc + od jakiegos czasu 150-180ml Bebiko dodatkowo, z reguły juz na spiocha bo przy cycu juz przysypia... Ustinja moze sam dydus juz nie wystarcza?? Albo to jakis skok rozwojowy... ?

reklama
Witam w gronie mam budzących się w nocy - do tej pory było supcio i przesypiał do 5.00-6.00 a teraz to budzi się po 2.00 a czasem wczesniej :-:)errr:

No ale może i to w końcu się unormuję jak już zęboli większość wyjdzie.

Co do posiłków to ja staram się aby te 5 było - nie zawsze się da bo tak jak i u Malenki wypadnie jakiś.

Ja rano daję jeszcze cyca małemu, później kaszkę manną z owocami, obiadek, deserek albo owocki, no i wieczorne karmienie.
Czasem zamiast kaszki mannej dostaje kaszkę Bobovity albo owsiankę.
W między czasie podaję herbatki i soczki albo wodę - moja mama powiedziała mi, że jak będę dużo podawać płynów to i apetycik zwiększy się.

Do góry