reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków

Lenka, Sunniva Wasze opisy tych wysypek dokladnie odpowiadaja temu z czym my sie borykalismy...Na buzce byly i czerwone plamki i biale pryszcze, a na szyjce, klatce piersiowej tylko czerwone plamki. Wszystko to zeszlo. Obecnie pojawiaja sie czasami w na szyjce i w zgieciach raczek typowe potowki.

Alex dziekuje za komplemenciki od czerwcowych cioteczek:-).

reklama
U nas tez sa chrosteczki na buziunce, a do tego cala buzka jest szorstka. Bylam u lekarza i powiedziano mi ze tak sie zdaza poniewaz male dziecko czesto ma pozatykane pory, mam nic nie robic i samo powinno poznikac. Stosowalam juz wszytsko i zadnej poprawy wiec chyba naprawde pozostalo mi tylko czekac. Na poczatku alantan plus dzialal ale potem znow sie pojawily i juz nie chca schodzic.

Zapomnialam Wam powiedziec dziewczyny z wysp. Wiecie, ze Sudocrem jest za darmo.
Wystarczy poprosic lekarza o recepte :-)

W Szwecji tez nie myja bobaskow w szpitalu.Ja Laurunie wykapalam na 2 dni po powrocie do domu (a dodam ze urodziam w czwrteko 5 rano a w piatek o 16 bylam w domku).Cieszylam sie ze niemusze dlugo lezec w szpitalu bo najlepiej dochodzi sie do siebie w domu.
Ps niemam polskiej klawiatury i kilku polskich literek.
Pozdrawiam

W Szwecji tez nie myja bobaskow w szpitalu.Ja Laurunie wykapalam na 2 dni po powrocie do domu (a dodam ze urodziam w czwrteko 5 rano a w piatek o 16 bylam w domku).Cieszylam sie ze niemusze dlugo lezec w szpitalu bo najlepiej dochodzi sie do siebie w domu.
Ps niemam polskiej klawiatury i kilku polskich literek.
Pozdrawiam

U nas w Canadzie tez szybko wychodzi sie ze szpitala jesli wszystko jest okay,ja bardzo podobnie jak ty urodzilam o 6.30a o 5 juz mnie wypisali i nawet polozna mi nie przyslali tylko kazalidzwonic jakby cos sie dzialo.zdali sie na to ze to moje drugie dziecko wiec cos tam juz wiem:happy2:

Zapomnialam Wam powiedziec dziewczyny z wysp. Wiecie, ze Sudocrem jest za darmo.
Wystarczy poprosic lekarza o recepte :-)

wszystko jest za darmo do 12 miesiecy po porodzie:-):-):-) trzeba tylko prosic i sie nie wstydzic ,taak mi powiedziala polozna gdy powiedzialam jej ze mam E45 w domu bo kupilam:)i jeszcze nakrzyczala :-):-)

U nas wylazła alergia, przesuszona skórka.... aż miała takie płaty przesuszone :szok: lekarz kazał myć w oilatum... myliśmmy, ale nadeszła u nas pora kryzysu i myję ją Białym Jeleniem i efekty są fantastyczne! Skórka pięknie nawilżona, jędrna... sama jestem w szoku :-D

A Niveę wykańczam z Julką :-D bo innego wyjścia nie było ;-)

Ja myje Małego mydełkiem Bambino i stosujemy mleczko Nivei, ale swego czasu miał takie suche plamy na rączce i nóżce i stosowalismy Emolium krem specjalny i było ok.:-)

Ja myje Małego mydełkiem Bambino i stosujemy mleczko Nivei, ale swego czasu miał takie suche plamy na rączce i nóżce i stosowalismy Emolium krem specjalny i było ok.:-)

No wlasnie moja Gabrysia ma cos podobnego na nozce,kolo kostki na stopkach ma taka sucha jasnabrozowa skorke,natluszczam to oliwka i troche schodzi,musze pamietac aby pokazac to lekarce jak pojdziemy za miesiac na szczepienie:-)

Załączniki

• Picture 29186.jpg
    Picture 29186.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 141
reklama
My tez mamy problemy z suchymi placami na nozkach i raczkach, liszaje itp. Kupilam teraz olej do kapieli z Emolium, ktory tez ma wlasciwosci myjace. Cos tam pomaga. No i jest jedynym olejkiem kosmetycznym na ktory maly nie zareagowal wysypka.

Do góry