reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

My tez ostatnio na Huggiesach jedziemy tych z Puchatkiem. A po nocy to ledwo podnoszę pieluchę (ale to po 12h, w nocy raczej jej nie zmieniam, chyba, ze bardzo nasikane).

Wczoraj kupiłam znowu Sevena z Lidla (dopóki pensja nie przyjdzie, bo u nas kiepsko :))

reklama
U nas tez kupa mega smierdzaca

My na pampkach pomaranczowych Dzis musze sie rozejzec za pampkami ii moze skusze sie na Hugies premium Juz je mialam i sa ok My albo pampki albo hugisy :-)

My tez ostatnio na Huggiesach jedziemy tych z Puchatkiem. A po nocy to ledwo podnoszę pieluchę (ale to po 12h, w nocy raczej jej nie zmieniam, chyba, ze bardzo nasikane).

Wczoraj kupiłam znowu Sevena z Lidla (dopóki pensja nie przyjdzie, bo u nas kiepsko :))

he he he,skąd to znam,ja też już w nocy nie zmieniam,czasem tylko Miki się tak zbąboli,że przesikuje pajaca,a kupki robi rano albo w dzień,więc tylko czasem wąchnę pupę w nocy dla sprawdzenia czy jakaś wkładka jest:-p My też jesteśmy zadowoleni z Huggiesów:tak:i chyba teraz bedę musała kupić 4+ albo 5:szok: jakoś tak mi się ciężko zapina rzepy ostatnio:szok:

my dopiero zaczynamy haggisy 4 do tej pory byly 3 ale już notorycznie przesikane w plusie są na promocji po 35zł mega paczki chyba musimy się tam dziś wybrać:-):-)

Tak w nawiązaniu do suchych pampków to położna mi powiedziała, że teraz dzieciaczki nam sygnalizują kiedy im się chce i właściwie jakby im ubierać pieluchy wielokrotnego użytku, to szybko by się nauczyły dawać nam jasne znaki, że będzie kupa/ siku i równie szybko by się nauczyły nocnika. Coś w tym chyba jest, bo moja mama i jej rówieśnice powiadają, że dzieci koło roczka już nocnikowały, a teraz wszystkie moje koleżanki mówią, że dopiero dwulatki zaczynają - w pampku sucho i wygodnie to po co się starać. Hmmm...;-)

Tak w nawiązaniu do suchych pampków to położna mi powiedziała, że teraz dzieciaczki nam sygnalizują kiedy im się chce i właściwie jakby im ubierać pieluchy wielokrotnego użytku, to szybko by się nauczyły dawać nam jasne znaki, że będzie kupa/ siku i równie szybko by się nauczyły nocnika. Coś w tym chyba jest, bo moja mama i jej rówieśnice powiadają, że dzieci koło roczka już nocnikowały, a teraz wszystkie moje koleżanki mówią, że dopiero dwulatki zaczynają - w pampku sucho i wygodnie to po co się starać. Hmmm...;-)
Ja się też podpisuje pod tym że na tetrowych dzieci szybciej się uczą do nocnika sikać ale to też zależy od rodziców. U mojej sąsiadki dziecko mając UWAGA 8 ! miesięcy robiło kupe do nocnika, siku robiła w pieluche ale tylko tetrową, pampers był tylko na specjalne okazje:tak:

Ja to wogóle podziwiam naszych rodzziców i pokolenia wstecz. które używały tetrówek. Jak jeszcze nie było pralek automatychnych. Ja jakoś nie umiem sobie wyobrazić że jeszcze do tych wszystkich prac domowych i opieki nad dzieckiem miało by mi dojść gotowanie i pranie pieluch. Masakra poprostu

reklama
A ja nadal nigdzie nie widziałam pomarańczowych pampersów, o których piszecie. Chyba po Huggiesy do Tesco pojadę.

To są te Sleep &Play.
Jeszcze nie testowałam.
Ale też i rzadko można u nas dostać.
Dziś wkroczyliśmy do świata Pampers 4 ;-)

Ja właśnie chcę jak zacznie siedzieć zakładać jej tetrówki w "czasie poza kupą".
No i wysadzać.
Co z moich planów wyniknie - ZOBACZYMY :rofl2:

Do góry