reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Ja to wogóle podziwiam naszych rodzziców i pokolenia wstecz. które używały tetrówek. Jak jeszcze nie było pralek automatychnych. Ja jakoś nie umiem sobie wyobrazić że jeszcze do tych wszystkich prac domowych i opieki nad dzieckiem miało by mi dojść gotowanie i pranie pieluch. Masakra poprostu

Ja z Martynką przez ponad trzy miesiące używałam tylko pieluch tetrowych ;-)

A w sumie to zależy od dziecka. Jak chciałam Martynę zmobilizować do szybszego siadania na nocnik, to zakładałam jej tetre na tyłek i powiem Wam, że szybciej pęcherz by sobie przeziębiła i odparzeń dostała niż powiedziała, że jej niewygodnie, a teraz pięknie robi na nocnik. To chyba kwestia dojrzałości.

reklama
KATE ja kupuje POMARANCZOWE pampki w KAUFLANDZIE :-)
EVELAJNA cos w tym jest :-)
MAMO MAKSA no ja tez podziwiam tamte kobiety :-)
MALENA ambitny plan :-)

No a ja pampkow nie kupilam dzis Moze jutro kupie bo serio sie koncza i zostane bez pieluch :-)

U nas też zdarza się, że pampek po nocy jest leciutki - tylko jakby jedno sikanie było w nim.
I też przez noc nie zmieniam pieluszki.
Dopiero rano.

Co do pieluch tetrowych, to i moi rodzice często wspominają te czasy kiedy musieli gotować i prać takie pieluszki.
A teraz to wygoda bo jednorazowe, mleka modyfikowanego też nie trzeba gotować, dania w słoiczkach są bez problemu dostępne nawet w nocy (Tesco ;-))
No cóż takie czasy :-)

kurcze ja jakoś nie mogę się przekonać do Hagisów i cały czas na Pampersach "lece" ale może kupiłam te gorsze i dlatego mi nie podpasowały :eek: co do cen to ja często sprawdzam gazetki online na kompie i kupuje wtedy kiedy są promocje :happy:

reklama
ja wczoraj kupiłam u nas w drogerii Hgg za 35 zeta 70sztuk,ale classic,a ja do Premium się przyzwyczaiłam,ale co tam,zrobili promocję bo raczka foliowa w kilku opakowaniach sie porwała,kumacie?uwielbiam te drogerię...:-)

Do góry