reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Kasiu u nas Pampersy się sprawdziły i nie zostały przesikane.
Napęczniały bardzo, ale nie wyleciało nic.

Parę razy zdarzyło się, że niedokładnie wywinęłam falbanki i zasikał się troszkę - ale to moja wina.

Może fakt dziewczynkom łatwiej jest z takimi pieluszkami.

Kupię na próbę i zobaczę.

reklama
przypomniało mi się jeszcze że jak byłam u lekarza i zapytałam co zrobić żeby Amelka nie miała problemu z kupkami to poradziła mi: dać Gruszki Williamsa - chyba z Gerbera, śliwki albo Dicoflor. Przepisała mi też syropek gdyby to nie pomogło.

Myśmy kupili syropek Duphastan (chyba tak się pisze) i podajemy od trzech dni. Znów mamy trzydniówkę bez kupy:baffled: Za to bąki śmierdzące idą, aż wstyd chodzić po ludziach. A kupa jak wylezie to wietrzenie przez godzinę:eek:
Poszukam gruszek, może w jakimś polskim sklepie będą mieć...

P.S. Po dzisiejszym ważeniu Tuśka ma 6,70 kg.

Myśmy kupili syropek Duphastan (chyba tak się pisze) i podajemy od trzech dni. Znów mamy trzydniówkę bez kupy:baffled: Za to bąki śmierdzące idą, aż wstyd chodzić po ludziach. A kupa jak wylezie to wietrzenie przez godzinę:eek:
Poszukam gruszek, może w jakimś polskim sklepie będą mieć...

P.S. Po dzisiejszym ważeniu Tuśka ma 6,70 kg.
:-) wiem co to znaczy:szok: picie, picie, picie - to najlepsze lekarstwo. Tylko co zrobić jak maluszki się zaprą i tylko się butelką bawią :baffled: moja Amelcia przechodzi bunt i nie chce już pić!!!! a jeszcze niedawno tak dobrze jej szło!!!! dzisiaj zauważyłam że malutko mi siusia!!! nie wiem dlaczego:zawstydzona/y: przecież pije sobie z cycuszka więc pampersik powinien być pełny!!wcześniej po nocy pampek był mega wielki a dzisiaj!!!! pusto:szok: no i przez cały dzień też pustki :eek:

A ja jestem baaardzo zadowolona z Huggisów ale koniecznie premium...maja fajny sciagacz z tyłu i mozna fajnie maluszkowi dopasowac....to te z kubusiiem puchatkiem;-) Moim zdaniem są takie samo fajne jak pamerki:tak:
czyli ja tez spróbuje, zawsze sa coś tańsze od pampersów:tak: a nóż mi spasują:happy:

Wiola, u nas też zawsze pampek był jak bomba po nocy, a od jakiegoś czasu ledwo ledwo mokry... Może to normalne? Ale jeśli w ciągu dnia też sucho, to lepiej już zapytać pediatry.

U nas też jakoś bardziej sucho po nocy. Moze maluchy teraz wiecej wypacają albo cos?? sama nie wiem. My tez uzywamy od jakiegos czasu huggies premium. Ostatnio w biedronce były po 34 zł, w realu 38, wiec taniej nic pampersy i jeszcze Kubus Puchatek na nich :-D hi hi. A kupy też są strasznie smierdzace, a najbardziej to Rafał lubi sie załatwiac podczas przewijania, ja mu nózki do góry zeby podłozyc Pampka albo posmarowac pupke, a on wtedy zaczyna...

picie, picie, picie - to najlepsze lekarstwo. Tylko co zrobić jak maluszki się zaprą i tylko się butelką bawią :baffled: moja Amelcia przechodzi bunt i nie chce już pić!!!! a jeszcze niedawno tak dobrze jej szło!!!!
Spróbuj dawać łyżeczką.
Moja ładnie nauczyła sie pić z kubeczka:-)

reklama
Wiola, u nas też zawsze pampek był jak bomba po nocy, a od jakiegoś czasu ledwo ledwo mokry... Może to normalne? Ale jeśli w ciągu dnia też sucho, to lepiej już zapytać pediatry.

U nas też mniej siusiu w pieluszce więc to chyba normalne.

Czytałam, że dzieci z czasem zaczynają rzadziej sikać przez sen.
I wogóle rzadziej, a więcej.
Więc pewnie stąd ta nocna posucha :tak:
U nas podobnie - choć i bomby po 400g się zdarzają :tak:

Do góry