reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

Gusia ja tez karmie swoim i modyfikowanym i z kupkami tez byl taki sam problem jak u Ciebie ,Kaska nie kupczyla miala twardy brzuszek ,plakala - zmienilismy mleko na hipp z probiotykami i jest super ! Wczesniej podawalismy jej mleko nestle beba (odpowiednik NAN) ,nie przechodzilismy stopniowo na Hippa tylko od razu,na efekty nie trzeba bylo dlugo czekac :)

reklama
Moja małą ma 2 tygodnie a kąpałam ja tylko 2 razy, nie popełnię takie samego błędu jak ze starszą córką i nie wysuszę jej skóry częstym myciem (moja starsza córka ma atopowe zapalenie skóry) radzę wam dziewczyny jak najmniej chemii na te maluszki...naprawdę...........
Popieram w 100% . Okazuje sie ze co trzecie dziecko ma wieku przedszkolnym atopowe zapalenie skory czyli neurodermitis. Mojego syna tez kapalam tylko 1-2 razy w tygodniu. Ale on zaczal mi sam w przedszkolu myc rece mydlem doslownie co godzine ( typ czyscioszka). I jego dlonie sa naprawde w oplakanym stanie. Musze je smarowac masciami 3-4 razy dziennie.

My nadal walczymy z katarem, połozna kazała kupić sól fizjologiczna i po kropelce do kazdej dziurki mowiła tez te jak do prawej to główke lekko w lewo i odwrotnie tylko nie wiem w jakiej pozycji jej to podac bo ona ma strasznie gleboko ten katar i nic nie chce splynąć a w nocy biedna tak się meczyła i pobudki nam robiła co chwile, od rana tez troche pociągnie cyca i spi na 20 minut i pozniej kataar ja meczy i krzyczy... Ma ktoś jakiś pomysł??

Oj tak polecam aspirator Frida, u nas tylko problem tkwi w tym , że mały wyczail co jest grane i odpycha i nie zawsze daje rade z tym malym urwisem

Ja polecem do czyszczenia noska aspirator wydzieliny Sopelek do kupienia w aptece.
Najpierw zakraplam solą fizjologiczną a potem tym. Dla mnie super sprawa. No chyba że ktoś jest obrzydliwy no to wtedy gorsza sprawa.

No aspiratorek kupiony i ściąga!!!! Powiedzcie mi prosze kochane doświadczone bardziej niż ja mamusie ile razy dziennie można zakrapiać solą fizjologiczna nosek?? I czy robicie to na leżąco czy pół siedząco??

Ja w tej chwili zakraplam tak ze 4 razy po jednym psiknięciu do kazdej dziurki
Michas lezy na przewijaku i ma pod głową poduszkę

Kiedyś myslałam , że będzie to dla mnie obrzydliwe a teraz nic mnie nie rusza ani jak trzeba odciagać ani kupki ani wymioty
czego się nie robi dla dzidzi aby im ulzyć

u nas najgorzej po nocy bo w dzień prawie nie slychać
furczenia

reklama
Nasz Filipek tez zlapal katarek i zakraplamy sola fizjologiczna , najwygodniej jest jak maz go trzyma na rekach i lekko odchyli mu glowke wtedy wszystko sprawnie slywa i za chwile odciagamy frida albo kladniemy na brzuszek jak radzila polozna. Jednak odciagniecie frida jest szybsze i maly sie krocej meczy niz zanim mu samo wszystko wyleci.

Do góry