reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

U nas już z kupkami lepiej, bo sa 2-3 dziennie -ale mały chyba ma kolki teraz;/ nie wiem, nie umiem mu pomóc, masuje mu brzuszek, ciepła kapiel i troszke pomaga, ale widze jak się męczy, do tego nie chce pic herbatki z hipp tej koperkowej, kupiłam glukoze ale nie wiem w jakich proporcjach ja z wodą rozrobic i podawac małemu, ktoras się orietuje???

na kolki rowniez stosuja ta herbatke i uwierz mi ze jest o niebo lepiej i jeszcze daje jej dwa razy dziennie kropelki ESPUTICON i powiem szczerze ze mala bardzo szybko odbija po jedzonku i nie placze z bolu brzuszka takze wiem ze jej to wszystko pomaga glukoze tez podawalam na 100ml jedna mała łyzeczke

dzisiaj zadzownilam do lekarza i umowilam sie na USG STAWOWOW BIODROWYCH wizyte mam na 20 pazdziernika takze akurat zmiescilam sie w czasie bo badanie to trzeba zrobic miedzy 4 a 6 tygodniem zycia dziecka mam nadzieje ze wszystko bedzie ok bo z tego co slyszalam to u dizewczynek jest ryzyko ze beda mialy wieksze problemy z bioderkami no ale badzmy dobrej mysli, w czwartek kontrolna wizyta u lekarza rodzinnego takze jak narazie wszystko ogarniam;)

reklama
maja dzięki, a te kropelki to bez recepty? mi położna kazała kupic ale inne, ale nie mieli w aptece,farmaceutka chciała mi dac jeszcze inne ale kazała się wstrzymac bo mówiła ze wszystkie sa od 1 miesiąca,

dzis wmusiłam mu tą herbatkę, tylko nie wiem ile ml. na raz dawac, wypił 60, mam nadzieje ze bedzie lepiej bo nockę miałam całą nieprzespaną

Mam pytanko do mam synkow!!
Byla dzisaj polozna i zauwazyla ze moj synio ma jedno jaderko wieksze a drugie mniejsze...i juz mam zmartwienie....czy moze ktoras mama miala taki przypadek i kiedy te jaderka beda takie same?

maja dzięki, a te kropelki to bez recepty? mi położna kazała kupic ale inne, ale nie mieli w aptece,farmaceutka chciała mi dac jeszcze inne ale kazała się wstrzymac bo mówiła ze wszystkie sa od 1 miesiąca,

dzis wmusiłam mu tą herbatkę, tylko nie wiem ile ml. na raz dawac, wypił 60, mam nadzieje ze bedzie lepiej bo nockę miałam całą nieprzespaną

te kropelki mozna dawac szybciej nie sa szkodliwe nawet na ulotce jest napisane ze nie mozna ich nawet przedawkowac a polecili mi je w aptece i duzo o nich poczytalam w internecie zanim je podalam malej.Sa bez recepty. Herbatke ja robie 90 ml i daje jedna mala lyzeczke tez mialam nie przespane noce a teraz ciesze sie spokojem w nocy:)

Widzę, że i wasze maluszki dopadła kolka.
Ja też się ratuję herbatka koperkową i kropelkami poleconymi w aptece.
W szpitalu wogóle kosmos tak sie mała darła inne maluszki trochę jadły srajdały na potegę a moja w ciągłym cycoleniu a kupcia 1 przy porodzie potem po24 godzinach druga, ale sprowokowana przez położną i trochę spokoju a następnego dnia znów prowokacja kupci, ale wtedy to za 5 narobiła w 2 pampersy raz po raz.
Jak jesteśmy w domku to 2 razy srajdkała, jak dla mnie to mało, bo moi synkowie to co do cyca to kupka a moja bidulinka nie :( może z czasem i to się unormuje...

mój mały tez zezowal troszkę, ale z tego co wiem to nic zlego, takie dzidzie jeszcze niewyraźnie widzą i czasmi zezują.

a na kolki ponoc są jakieś krople, nie wiem czy o nich tu nie pisałyscie czasem, ale są sprowadzane z Czech i te sa w Pl dostępne, tylko że ponoc Niemieckie są dużo lepsze, nazwa to SAB czy cos takiego, mama mi mowiła bo jej znajomi sprowadzali z Niemczech, i ponoc naprawde swietne rezultaty.

mój mały tez zezowal troszkę, ale z tego co wiem to nic zlego, takie dzidzie jeszcze niewyraźnie widzą i czasmi zezują.

a na kolki ponoc są jakieś krople, nie wiem czy o nich tu nie pisałyscie czasem, ale są sprowadzane z Czech i te sa w Pl dostępne, tylko że ponoc Niemieckie są dużo lepsze, nazwa to SAB czy cos takiego, mama mi mowiła bo jej znajomi sprowadzali z Niemczech, i ponoc naprawde swietne rezultaty.

tak mowa o SAB SIMPLEX ale niestety w polsce zostaly wycofane i mozna je tylko sprowadzic w jakis sposob z niemczech pytalam o nie w aptece i farmaceuta powiedzial ze kiedys byly dostepne u nas ale je wycofali nie powiedzial z jakiego powodu ale ponoc sa na prawde dobre

reklama
no właśnie to te krople, mój S. jest w Niemczech więc kupi kilka opakowań, ciekawe ile kosztują, znajomi też prosili o 3 opakowania, bo sprowadzali je i im się skonczyły.

Do góry