reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

Gusia ja tez karmie swoim i modyfikowanym i z kupkami tez byl taki sam problem jak u Ciebie ,Kaska nie kupczyla miala twardy brzuszek ,plakala - zmienilismy mleko na hipp z probiotykami i jest super ! Wczesniej podawalismy jej mleko nestle beba (odpowiednik NAN) ,nie przechodzilismy stopniowo na Hippa tylko od razu,na efekty nie trzeba bylo dlugo czekac :)

reklama
Moja małą ma 2 tygodnie a kąpałam ja tylko 2 razy, nie popełnię takie samego błędu jak ze starszą córką i nie wysuszę jej skóry częstym myciem (moja starsza córka ma atopowe zapalenie skóry) radzę wam dziewczyny jak najmniej chemii na te maluszki...naprawdę...........
Popieram w 100% . Okazuje sie ze co trzecie dziecko ma wieku przedszkolnym atopowe zapalenie skory czyli neurodermitis. Mojego syna tez kapalam tylko 1-2 razy w tygodniu. Ale on zaczal mi sam w przedszkolu myc rece mydlem doslownie co godzine ( typ czyscioszka). I jego dlonie sa naprawde w oplakanym stanie. Musze je smarowac masciami 3-4 razy dziennie.

My nadal walczymy z katarem, połozna kazała kupić sól fizjologiczna i po kropelce do kazdej dziurki mowiła tez te jak do prawej to główke lekko w lewo i odwrotnie tylko nie wiem w jakiej pozycji jej to podac bo ona ma strasznie gleboko ten katar i nic nie chce splynąć a w nocy biedna tak się meczyła i pobudki nam robiła co chwile, od rana tez troche pociągnie cyca i spi na 20 minut i pozniej kataar ja meczy i krzyczy... Ma ktoś jakiś pomysł??

Oj tak polecam aspirator Frida, u nas tylko problem tkwi w tym , że mały wyczail co jest grane i odpycha i nie zawsze daje rade z tym malym urwisem

Ja polecem do czyszczenia noska aspirator wydzieliny Sopelek do kupienia w aptece.
Najpierw zakraplam solą fizjologiczną a potem tym. Dla mnie super sprawa. No chyba że ktoś jest obrzydliwy no to wtedy gorsza sprawa.

No aspiratorek kupiony i ściąga!!!! Powiedzcie mi prosze kochane doświadczone bardziej niż ja mamusie ile razy dziennie można zakrapiać solą fizjologiczna nosek?? I czy robicie to na leżąco czy pół siedząco??

Ja w tej chwili zakraplam tak ze 4 razy po jednym psiknięciu do kazdej dziurki
Michas lezy na przewijaku i ma pod głową poduszkę

Kiedyś myslałam , że będzie to dla mnie obrzydliwe a teraz nic mnie nie rusza ani jak trzeba odciagać ani kupki ani wymioty
czego się nie robi dla dzidzi aby im ulzyć

u nas najgorzej po nocy bo w dzień prawie nie slychać
furczenia

reklama
Nasz Filipek tez zlapal katarek i zakraplamy sola fizjologiczna , najwygodniej jest jak maz go trzyma na rekach i lekko odchyli mu glowke wtedy wszystko sprawnie slywa i za chwile odciagamy frida albo kladniemy na brzuszek jak radzila polozna. Jednak odciagniecie frida jest szybsze i maly sie krocej meczy niz zanim mu samo wszystko wyleci.

Do góry