Ja kąpię co drugi dzień, potem jak bedziw wiekszy to raczej juz codziennie.A ja mam jeszcze pytanie dotyczace kapieli, bo generalnie przyjmuje sie zeby kapac dziecko codziennie.. Tymczasem wyczytalam, ze takiego maluszka wystarczy wykapac co drugi dzien, albo dwa - trzy razy w tyg. Jak Wy robicie?
reklama
onionek
happy mama
Dzieki laski, widze ze zdania sa podzielone :-)
kasialle
Fanka BB :)
onionku karmię tylko butlą, a kąpię małą codziennie o tej samej porze mniej więcej (ok.21.00) uwielbia to więc nie zamierzam odbierać tej przyjemności, później masuję malutkiej nóżki, brzuszek i klatkę piersiową i jest miło, potem mleczko i ładnie zasypia, w dzień z tym zasypianiem troszkę gorzej bo właśnie się pręży po jedzeniu i o zaśnięciu nie ma mowy po płacze w niebogłosy, najgorzej jest popołudniu, trzyma ją tak z półtorej godziny. Może to jednak kolki?? Myślicie że takie maleństwo może już je mieć, czytałam że po ukończonym 3 tygodniu dopiero się zaczynają, hmmm...
Niby drugie dziecko a takie inne i znowuż tyle wątpliwości, ahhhh... A myślałam że teraz będę czytać córci w myślach a tu nie da rady i znowu domysły :-( No ale to chyba się nazywa macierzyństwo...
Niby drugie dziecko a takie inne i znowuż tyle wątpliwości, ahhhh... A myślałam że teraz będę czytać córci w myślach a tu nie da rady i znowu domysły :-( No ale to chyba się nazywa macierzyństwo...
beti14011984
hej nie odniosę się do wszystkich bo mało czasu ...kasialle moja wczoraj taka arję odstawiła że aż bezdechu dostała ja w panike sama w domu szybko aż ją potrząsłam i chuchnęłam w buzie nie wiem czy dobrze ale nie wiedziałam co robić moja płacze codziennie tzn wyje strasznie boli ją brzuszek bo widzę że to nie w nerwach a ja momentami płaczę z nią z bezsilnoć=ści że nie moge pomóc...dziś idziemy znowu do lekarza mam nadzieję że nas przyjmie bo nie jesteśmy zarejestrowani wczoraj mi jeszzce ulewala i zwracała nie wiem niby pije herbatki bierze krople na brzuszek a i tak płacze ale jak naraznie noc 2 z rzędu w miarę ok bez napadów kocham ją tak że nie wiem i cierpię razem z nią
kasialle
hej nie odniosę się do wszystkich bo mało czasu ...kasialle moja wczoraj taka arję odstawiła że aż bezdechu dostała ja w panike sama w domu szybko aż ją potrząsłam i chuchnęłam w buzie nie wiem czy dobrze ale nie wiedziałam co robić moja płacze codziennie tzn wyje strasznie boli ją brzuszek bo widzę że to nie w nerwach a ja momentami płaczę z nią z bezsilnoć=ści że nie moge pomóc...dziś idziemy znowu do lekarza mam nadzieję że nas przyjmie bo nie jesteśmy zarejestrowani wczoraj mi jeszzce ulewala i zwracała nie wiem niby pije herbatki bierze krople na brzuszek a i tak płacze ale jak naraznie noc 2 z rzędu w miarę ok bez napadów kocham ją tak że nie wiem i cierpię razem z nią
łączę się z Tobą w bólu, mamy tak samo, czy ty też na butli czy na cycusiu??
Hausfrau
Onionku w DE zaleca sie kapac maluchy raz w tygodniu !!! ,ale my i tak kapiemy 2-3 razy
Moja położna zaleciła mi kąpac Małego 2 razy w tygodniu. W ogóle dotychczas kąpałyśmy go tylko raz a tak to myjemy go myjką.
kalcha
Oj beti faktycznie przeszłaś z tym bezdechem ja chyba bym padła...
Ja mam pytanko odnośnie zatkanego noska bo mala jak je to słychać że jedną dziurkę ma troszkę przytkaną, ale nic nie wylatuje i czasem troszke kicha czy powinnam spróbować jej to ściągnąć aspiratorem?? Bo sama nie wiem co robić.
Jeśli chodzi o kompiel to my myliśmy myjką tak co 2 dzien i płukaliśmy wodą wczoraj była pierwsza kompiel, ale faktycznie ma wysuszoną skórę na klatce, więc chyba zaczniemy co 2 dzień, chociaż ona po kompieli tak ślicznie śpi pewnie dlatego że w trakcie płacze w niebogłosy nasz brudasek kochany nie lubi sie ewidentnie kompciać
Ja mam pytanko odnośnie zatkanego noska bo mala jak je to słychać że jedną dziurkę ma troszkę przytkaną, ale nic nie wylatuje i czasem troszke kicha czy powinnam spróbować jej to ściągnąć aspiratorem?? Bo sama nie wiem co robić.
Jeśli chodzi o kompiel to my myliśmy myjką tak co 2 dzien i płukaliśmy wodą wczoraj była pierwsza kompiel, ale faktycznie ma wysuszoną skórę na klatce, więc chyba zaczniemy co 2 dzień, chociaż ona po kompieli tak ślicznie śpi pewnie dlatego że w trakcie płacze w niebogłosy nasz brudasek kochany nie lubi sie ewidentnie kompciać
Kasiona
ja moje maluszki kapie co drugi dzien, a jak ich nie kapie to przemywam ich gabeczka albo recznikiem zwilzonym woda i mleczkiem nawilazajacym z chicco tak mi poelcili w szpitalu
reklama