reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

U nas też ulewanie i normalnym mleczkeim i zsiadłym,do tego odbijac nie chce bo przy cycu zasypia i tez by go nie wypuszczała, a pozniej wieczorem afera jak dzis bo kolka meczy matce sie serce kraje....

reklama
dziewczyny a my mamy problem sama nie wiem czy to brzuszek :-( po każdym karmieniu jest płacz i podkurczanie nóżek, kolki to raczej nie są bo po każdym karmieniu?? jutro jest u nas pediatra to może coś zaradzi, jak ona cierpi dziewczyny, płaczemy razem, ja mam takie doły przez to, nie wiem co poradzić...

moj maly je tak z 60ml mojego mleka co 3 h..czy to nie za malo dziewczyny? do tego nie odbija sie jemu a ulewa bardzo rzadko.

a mam pytanie odnosnie pierwszej wizyty u pediatry..kiedy powinnam isc?
Je wystarczajaco duzo. W szpitalu polozne mi mowily , ze dziecko ma zolodek wiekosci orzecha wloskiecgo i w pierwszych dniach zycia zjada od 20 ml do 40 ml.
A co do wizyty to nie pomoge bo my mamy taka ksiazeczke z datami wizyt i musimy chodzic bardzo czesto.

moj maly je tak z 60ml mojego mleka co 3 h..czy to nie za malo dziewczyny? do tego nie odbija sie jemu a ulewa bardzo rzadko.

a mam pytanie odnosnie pierwszej wizyty u pediatry..kiedy powinnam isc?

Ja mam pierwsza wizyte w 6 tyg niby, ale chyba jak chcesz to mozna isc wczesniej.
A z ta iloscia pokarmu to chyba ok, bo jesli nie placze Ci po jedzonku tzn. ze jest pelen :-)

dziewczyny a my mamy problem sama nie wiem czy to brzuszek :-( po każdym karmieniu jest płacz i podkurczanie nóżek, kolki to raczej nie są bo po każdym karmieniu?? jutro jest u nas pediatra to może coś zaradzi, jak ona cierpi dziewczyny, płaczemy razem, ja mam takie doły przez to, nie wiem co poradzić...

A moze za malo zjada i jest glodny, hmm?

A moze za malo zjada i jest glodny, hmm?[/QUOTE]

sama nie wiem, wciąga 100ml, potrafi nawet 120 ml ale z butli może to ten problem?? cycka to może dowoli a z butli to chyba muszę ograniczać :-( dopajam herbatką koperkową i wypija też dużo już sama nie wiem może głodzę dziecko:-( nie chciałabym rozepchać jej żołądka ale też nie chcę żeby głodna była i masz tu babo placek :eek::wściekła/y:

Kasialle - to w sumie duzo jednak zjada Twoja dzidzia.. ale to karmisz i z butli i z piersi?

A ja mam jeszcze pytanie dotyczace kapieli, bo generalnie przyjmuje sie zeby kapac dziecko codziennie.. Tymczasem wyczytalam, ze takiego maluszka wystarczy wykapac co drugi dzien, albo dwa - trzy razy w tyg. Jak Wy robicie?

Onionku ja kąpie dziennie. Nie wyobrażam sobie żeby takiego maluszka nie wykąpać. Mały po kąpieli najada się i śpi słodko. Córcię tez kąpałam dziennie. Wydaje mi się że lepiej sie takiemu maluszkowi śpi po kąpieli.
Tak mi zalecał pediatra i położna. Rano również robie małemu toalete ale to już tylko buźka pupcia, oczka, nosek.

reklama
Onionku ja kapie raz w tygodniu tak jak zalecaja w DE. Ale myje codziennie buzie , szyjke raczki i pupe.
I zapewniam cie , ze pachnie cudownie i jest czysciutki. I pieknie spi w nocy nawet 6 -7 godzin.
Takie malenstwo wcale sie nie poci ani nie brudzi a Woda i mydlo wysuszaja skore.
Moja lekarka i polozna kazaly mi kapac 1-2 w tygodniu . Mojego pierwszego synka tez tak kapalam i nie mamy zadnych problemow ze skora.
Przez czeste kapiele i uzywanie kosmetykow coraz wiecej dzieci ma Neurodermitis.

Ostatnia edycja:
Do góry