reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

U nas też ulewanie i normalnym mleczkeim i zsiadłym,do tego odbijac nie chce bo przy cycu zasypia i tez by go nie wypuszczała, a pozniej wieczorem afera jak dzis bo kolka meczy matce sie serce kraje....

reklama
dziewczyny a my mamy problem sama nie wiem czy to brzuszek :-( po każdym karmieniu jest płacz i podkurczanie nóżek, kolki to raczej nie są bo po każdym karmieniu?? jutro jest u nas pediatra to może coś zaradzi, jak ona cierpi dziewczyny, płaczemy razem, ja mam takie doły przez to, nie wiem co poradzić...

moj maly je tak z 60ml mojego mleka co 3 h..czy to nie za malo dziewczyny? do tego nie odbija sie jemu a ulewa bardzo rzadko.

a mam pytanie odnosnie pierwszej wizyty u pediatry..kiedy powinnam isc?
Je wystarczajaco duzo. W szpitalu polozne mi mowily , ze dziecko ma zolodek wiekosci orzecha wloskiecgo i w pierwszych dniach zycia zjada od 20 ml do 40 ml.
A co do wizyty to nie pomoge bo my mamy taka ksiazeczke z datami wizyt i musimy chodzic bardzo czesto.

moj maly je tak z 60ml mojego mleka co 3 h..czy to nie za malo dziewczyny? do tego nie odbija sie jemu a ulewa bardzo rzadko.

a mam pytanie odnosnie pierwszej wizyty u pediatry..kiedy powinnam isc?

Ja mam pierwsza wizyte w 6 tyg niby, ale chyba jak chcesz to mozna isc wczesniej.
A z ta iloscia pokarmu to chyba ok, bo jesli nie placze Ci po jedzonku tzn. ze jest pelen :-)

dziewczyny a my mamy problem sama nie wiem czy to brzuszek :-( po każdym karmieniu jest płacz i podkurczanie nóżek, kolki to raczej nie są bo po każdym karmieniu?? jutro jest u nas pediatra to może coś zaradzi, jak ona cierpi dziewczyny, płaczemy razem, ja mam takie doły przez to, nie wiem co poradzić...

A moze za malo zjada i jest glodny, hmm?

A moze za malo zjada i jest glodny, hmm?[/QUOTE]

sama nie wiem, wciąga 100ml, potrafi nawet 120 ml ale z butli może to ten problem?? cycka to może dowoli a z butli to chyba muszę ograniczać :-( dopajam herbatką koperkową i wypija też dużo już sama nie wiem może głodzę dziecko:-( nie chciałabym rozepchać jej żołądka ale też nie chcę żeby głodna była i masz tu babo placek :eek::wściekła/y:

Kasialle - to w sumie duzo jednak zjada Twoja dzidzia.. ale to karmisz i z butli i z piersi?

A ja mam jeszcze pytanie dotyczace kapieli, bo generalnie przyjmuje sie zeby kapac dziecko codziennie.. Tymczasem wyczytalam, ze takiego maluszka wystarczy wykapac co drugi dzien, albo dwa - trzy razy w tyg. Jak Wy robicie?

Onionku ja kąpie dziennie. Nie wyobrażam sobie żeby takiego maluszka nie wykąpać. Mały po kąpieli najada się i śpi słodko. Córcię tez kąpałam dziennie. Wydaje mi się że lepiej sie takiemu maluszkowi śpi po kąpieli.
Tak mi zalecał pediatra i położna. Rano również robie małemu toalete ale to już tylko buźka pupcia, oczka, nosek.

reklama
Onionku ja kapie raz w tygodniu tak jak zalecaja w DE. Ale myje codziennie buzie , szyjke raczki i pupe.
I zapewniam cie , ze pachnie cudownie i jest czysciutki. I pieknie spi w nocy nawet 6 -7 godzin.
Takie malenstwo wcale sie nie poci ani nie brudzi a Woda i mydlo wysuszaja skore.
Moja lekarka i polozna kazaly mi kapac 1-2 w tygodniu . Mojego pierwszego synka tez tak kapalam i nie mamy zadnych problemow ze skora.
Przez czeste kapiele i uzywanie kosmetykow coraz wiecej dzieci ma Neurodermitis.

Ostatnia edycja:
Do góry