reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Emmila - pamietaj żeby chociaż oklepywac plecki. Splywajacy katarek bardzo szybko prowadzi u takich maluszkow do zainfekowania dolnych drog oddechowych.

reklama
No więc dzisiaj byliśmy u alergologa.
Pani doktor powiedziała, że to początki alergii.:-(
Przepisała jakiś antybiotyk i maści, ale nawet nie wiem co to bo recepta została w aptece, jutro mam odebrać. No i pobrali tez krew na testy.
Kurcze mam pietra:sad:, mam nadzieję, ze to nic poważnego i że da się tą alergię wyleczyć.
Monika a jak u was. Na co uczulona jest Karolinka? Leki jej pomagają.?
Swoją drogą jakoś mało kontaktowa ta pani doktor. Nawet z nią nie pogadałam bo prawie wcale nie rozumiałam co do mnie mówi. A nie dopytywałam się bo nie chciałam robić z siebie jakiejś niedorozwiniętej.:oo2:

Emmila-antybiotyk na alergie??? Czy cos zle zrozumialam czy moze mialas dodatkowo klopoty z przeziebieniem/grypa? Ja caly czas walcze z okropnym katarem, dzis zastosowalam "pulmex" na bazie olejkow eukaliptusowego i kamforowego dla dzieci od 7 miesiaca zycia (wprawdzie Ala zaczyna dopiero ten etap za tydzien, ale wage ma wieksza niz przecietne dziecko w jej wieku wiec zaszalalam). Poki co wyglada okey. A tak apropos lekarza-po to jest zeby pomoc i odpowiedziec na pytania, nawet te najglupsze. Nie przejmuj sie na zapas, zastosujesz wybrana terapie i bedzie dobrze. Glowka do gory :-)

Tak, antybiotyk. Mały ma prawie cały czas katarek, a ostatnio mu się nasilił. I już sama nie wiem czy to infekcja czy właśnie rozwój alergii....

Ale masz rację Izka - i co do tego, że zalecana terapia pomoże i że lekarz powinien o wszystkim czytelnie informować pacjenta.
Następnym razem zastrzelę babkę pytaniami.;-)

Sorki Emmila, dopiero teraz zauważyłam twojego posta. Pisałam do Ciebie na "Alergiach". ;-)
Babka rzeczywiście jest mało kontaktowa i trochę mamrocze pod nosem, ale jest naprawdę dobrym alergologiem. Ja byłam dość odważna, bo koleżanka ostrzegła mnie przed tym brakiem kontaktowności (jest takie słowo?? haha:confused:) i dopytywałam się o wszystko. Poza tym ona mówi, że można do niej dzwonić w każdej sprawie i tu mówi prawdę, ja dzowniłam do niej kilka razy i zawsze była miła, nigdy nie okazała zniecierpliwienia lub złości.

A jeśli chodzi o antybiotyk Izka, to pewnie Emmilia ma na myśli maść mupirox, na miejsca mocno chorobowo zmienione.

Karolinka ma alergię na roztocze kurzu domowego, orzechy laskowe i ziemne. Boję się, że z tą pierwszą może być problem większy i dłużej trzeba będzie leczyć, ale dostałyśmy fajną ulotkęę instrukcji, więc stosujemy się do nich. Skóra u nas już prawie ok, było nawet rewelacyjnie, ale zjadłam troszkę czekolady i znów mamy małe plamki na rączkach i nóżkach :-(.
Niestety u nas też cały czas katarek (raz mniejszy raz większy) i rżężenie w klatce piersiowej. To mnie najbardziej przeraża bo od razu mam wizję astmy. Chyba będę musiała poprosić o mocniejsze leki, jeśli niedługo nie przejdzie.:-(

Przedwczoraj i wczoraj mieliśmy jakiś mały dramat. Maks ciągle płakał, zawodził, krzyczał zagniewany. Serio, zero uśmiechu, no może jakiś taki cień, ale to trzeba było na głowie stawać. A dziś cały czas śpi i prawie nie je.... i się zastanawiam czy tak może być przy ząbkowaniu? Apetytu nie ma wcale, przez cały dzień zjadł tylko zupę i w sumie ok 180ml mleka, normalnie miałby na koncie prawie trzy razy więcej mleka :confused:. Przegięłam no może dwa razy.

Monika
z czekoladą uważaj. Ja też się wystrzegam orzechów bo w rodzinie Tomka jest silna alergia i nie chce ryzykować wystawiając Zośkę za bardzo. Poprosiłam żeby mi Tomek kupił czekoladę bez orzechów. Kupił mi specjalnie zwykłą mleczną milkę. Spróbowałam i jakiś taki pyszny orzechowy smak miała. Czytam więc skład a tam masa orzechowa (czy jakoś tak) z orzechów laskowych. :wściekła/y:

Blanes - to mogą być zęby ale też może być coś innego. Obserwuj maluszka i jakby co skonsultuj z lekarzem. Zwłaszcza to spanie jest dziwne :confused:

reklama
Do góry