reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Dzięki Efilo - bardzo mnie pocieszyłaś i pomogłaś. Idę szukać na allegro tych urządzeń. Stosujesz je? Skuteczne?

A Karolina z tego "nie-sprzątania" kiedyś na pewno się ucieszy. :cool: A ja cholerka miałam nadzieję, że chociaż jedna córka będzie mi pomagała w sprzątaniu, bo na Adę liczyć niestety nie mogę. Zawsze ma coś "ważniejszego" do zrobienia:-D:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Monika myślę że teraz już pójdzie jak z płatka uporanie się z dolegliwościami Karolki bo wiadomo co je powoduje. Trzymamy kciuki by szybko przeszło - specjalne buziaki od Czarusia (właśnie słychać cmokanie z łóżeczka ;-))

Efilo po Viburcolu czarek czasem też ma takie nagłe odloty do krainy snu, generalnie u nas działa.

Moniko
Venta sprawdzona u brata Zosi - alergika. Filtruje i nawilża powietrze.
TUTAJ masz przykładową aukcję

Niestety te urządzenia bardzo drogie. Ten na aukcji jest do malutkich pokoików. Następny jest LW24 i tu już wydatek nowego koło tysiaka. I jeszcze jedno: można kupić używany ale trzeba uważać żeby nie był brudny bo tego się nie da wyczyścić.

Ja też się chyba wybiorę do alergologa. Mały ma ciągle jakąś wysypkę na szyjce i miejscami suchą skórę na policzkach. Początkowo myślałam, że to od zamka w kombinezonie. Od dłuższego czasu podkładam szaliczek żeby nic nie drażniło mu buźki i jakiejś specjalnej poprawy nie widzę, więc musi to być jakieś uczulenie.
Monika chodzisz do jakieś sprawdzonej lekarki z polecenia, jesteś z niej zadowolona?

Dzięki, Efilo.
Po przeczytaniu informacji od Ciebie grzebałam już na allegro i znalazłam kilka aukcji. I okazało się, że nasz odkurzacz ma filrt hepa (o ja ignoratka, nawet nie wiedziałam :zawstydzona/y:)
Jestem tylko wściekła na siebie, ponieważ 1,5 miesiąca temu kupiłam nawilżacz i niepotrzebnie wydałam 120 zł. Teraz stoi nieużywany. A tak mogłam dołożyć tą kaskę do Venty.:dry:

Szopka, odwzajemniamy całuski ;-):-):-)

Emmila, my chodzimy do Pani Doktor Mamcarz-Pietraszak (mam nadzieję, że nie przekręciłam nazwiska). Ona jest szefową Oddziału Alergologii na Chodźki, a przyjmuje na Al.Warszawskiej w swoim domu. Poleciło mi ją niezależnie kilkoro znajomych. Ja też mogę Ci ją polecić, bo już nasłuchałam się w poczekalni ilu dzieciakom pomogła. No i Karolina ma już prawie gładziutką skórę po lekach od niej (a mocne sterydy ona zawsze daje w ostateczności i tylko w wyjątkowych sytuacjach), a było u nas naprawdę strasznie. Karolina wyglądała jakby miała poparzenia co najmniej trzeciego stopnia :szok:.

Mam do niej telefon, ale ona i tak umawia wszystkich na tą samą godzinę, czyli w poniedziałki i czwartki od 15.00 do 19.00. Trzeba po prostu przyjść i czekać cierpliwie na swoją kolej (czasami 1,5 h niestety). Jeśli się zdecydujesz daj znać. My jedziemy dziś do niej

OK, dzięki za info Monika. Chyba sie do niej wybierzemy, nie będę już zawracać sobie głowy szukaniem "odpowiedniego" lekarza.
A jeszcze małe pytano, ile kasuje za wizytę?

Emmila, niestety niemało kasuje - 80 zł. My już byliśmy 3 razy czyli 240 zł + 150 zł test. Droga impreza, ale bez dwóch zdań alergię wyleczyć trzeba i z tym wydatkiem nie mam zamiaru "dyskutować" :dry::dry:.

też tak uważam i nie ma na to innej rady, niestety, eh
dzisiaj mi coś dziecię się pochorowało :-( pewnie sie zaraził ode mnie :-:)-(
cieknie z noska i taka marudera......
macie jakieś sprawdzone sposoby na to jak się pozbyć kataru?

wiesz jak to z tym katarem leczonym i nieleczonym....

zosia dostala kropelki nasivin. ale to jak z kroplami u doroslych - tzreba uwazac zeby sluzowka nosa sie nie 'uzaleznila'.
kropelki bardzo skuteczne.

jeszcze dla nawilzenia sluzowki i przeczyszczenia noska stosowalysmy euphorbium i otrivin extra care (dla niemowlaczkow - woda morska plus wit. B5)

reklama
Ja Madzi stosuję tradycyjnie Fridę (na widok której od razu zaczyna kręcić głową że nieeeee). I wpuszczam do noska rozcieńczoną sól fizjologiczną. Bardzo polecam kropelki Tetrisal E. Lepszy od Sterimaru a o połowę tańszy - przynajmniej moja lekarka u której byłyśmy w piątek bardzo pochwaliła wybór.

Do góry