reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Byłam w aptece i zakupiłam właśnie STERIMAR w areozolu.
O matko!!! - sama bym sobie tego nie zapodała - dużo tego leci i jakoś tak mokro:baffled:
Ale zebrałam się na odwagę i wołam męża do pomocy, żeby małemu łapki przytrzymał, a małż popatrzył na mnie i mówi
"jesteś pewna, że chcesz mu to zrobić?"
no i moja odwaga poszła won

teraz Misiek śpi, nie ma zatkanego noska tylko mu leci,
a jak leży to mu nie leci
i GIT:-)
na razie nie będę go męczyć, poczekam na rozwój sytuacji
dzięki za porady

PS. a co to za urządzenie ta frida?

reklama
Witam dziewczyny!!
Ja też stosowałam Nose Frida na katarek u Adasia bardzo mi to pomogło, jest zdecydowanie lepsze od gruszki. Na katarek też stosowałam kropelki nasivin i sterimar oraz do smarowania wokół noska maść majerankową.

Emmila my też używamy Fridy, wg mnie super sprzęt, a wygląda tak

Już to kiedyś ktoś pokazywał na forum i mi się przypomniało:): furorę może zrobić TO Koniecznie zobaczcie film instruktażowy:-):-):-):-):-)
Można sobie co nieco oczyścić(błechachachacha:-D:-D:-D:-D:-D)

Jeszcze krótka uwaga:
Moja pediatra miała zastrzeżenia do wszystkich soli które są w aerozolu takim pod cisnieniem. Stwierdzila ze jak mam wybor to lepiej zeby to byl taki reczny psikacz. Dlatego mimo że mam Unimer Pediatric to kupilam ten otrivin.

Hej dziewczyny, u nas lipa. Niunia kaszle, w nosku pelno glutkow, ja tak samo, koszmar. W ruch poszla FRIDA (ktorej mala juz nie znosi i jak tylko widzi ten wezyk to od razu odchyla glowe w druga strone) no ale trzeba przyznac ze jest skuteczna i dobrze wszystko wyciaga. Poza tym daje jej tylenol ktory sobie przywiozlam ze stanow na zapchany nosek i przeziebienie. Eh, szkoda mi jej, takie szkliste oczka i furkoczacy nosek...mam nadzieje ze szybko przejdzie. Przechodzilyscie juz moze przeziebienie? Jak sobie radzilyscie?

reklama
U nas w końcu choroby nie było. Mały nadal ma katarek, ale już nie leje mu się z noska tylko tak właśnie "furkocze". Fridy nie mam, na tego Sterimara w końcu nie podałam, więc nic konkretnego nie doradzę. Po prostu wzięłam na przeczekanie ;-)

Do góry